Astăzi, de Ziua Mondială pentru Eradicarea Sărăciei, ne gândim deopotrivă la poveștile din spatele statisticilor care dor, dar și la miile de voluntari din toată țara care lucrează pentru a face mai bune aceste povești. În România, aproape o treime din populație este la risc de sărăcie sau excluziune socială, cei mai expuși fiind copiii, mai exact 41.7% [Sursa: Eurostat].

9 din 15 cauze alese în prima ediție a Donează cu Pago lucrează cu cei mai vulnerabili, copii și adulți deopotrivă.

Se spune că este nevoie de un sat pentru a crește un copil. Speram că satul celor care ajută aceste ONG-uri să ofere zâmbete celor mai vulnerabili să fie cât mai mare.

De la un start cât mai bun în viață și suport acordat părinților prin Cutia Bebelușului (Asociația SAMAS), Fondul de Urgență (MagiCAMP) sau o șansă la viață prin Inima Copiilor, la organizarea caravanelor mobile din zone rurale defavorizate (Caravana cu Medici) sau acțiuni integrate pentru a ține copii alături de familie (SOS Satele Copiilor, Hope and Homes for Children sau United Way), ajutorul poate veni în multe moduri.

Acțiunile miilor de voluntari, care prin programele Ajungem MARI și Our Big Day Out aduc zâmbete copiilor, tinerilor sau vârsticilor vulnerabili, se întâmplă constant de ani de zile.

Această zi este un pretext, știm. Eradicarea sărăciei este o luptă care trebuie să se întâmple în fiecare zi, iar ea este posibilă și prin donațiile individuale. În câteva zile, veți putea dona #fărăcosturi chiar aici. Până atunci, vă invităm pe siteurile fiecărui ONG parte din Donează cu Pago, unde veți descoperi alte modalități de a susține aceste cauze.

Echipa Donează cu Pago

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU