Susținerea caravanelor mobile din zone rurale defavorizate

Facilităm accesul la sănătate pentru pacienți din zone rurale sărace, facilităm gratuit accesul populației la sănătate și la educație medicală prin intermediul Caravanelor și a cursurilor de Educație pentru sănătate pe care le organizăm periodic în zonele rurale de tip “deșert medical”.

Cui donezi?

Asociaţia a fost înfiinţată la Bucureşti în urmă cu 5 ani, când un grup de 5 medici rezidenţi şi-a propus să modifice cu propriile forţe cursul uneia dintre cele importante probleme de sănătate publică din România – accesul redus al populaţiei rurale la servicii medicale de bază. În prezent, entuziasmul ne-a determinat să înfiinţăm alte 2 sedii ale asociaţiei, la Iaşi, respectiv la Cluj-Napoca. 

Lunar, la nivel naţional, se organizează caravane şi cursuri de Educaţie pentru sănătate, în care zeci de medici şi de studenţi medicinişti se implică voluntar prin oferirea unei asistenţe medicale primare performante în mediul rural care, deşi conform statisticilor reprezintă jumătate din populaţia ţării, este în continuare neglijată de cele mai multe ori în ceea ce priveşte unele nevoi fundamentale umane precum sănătatea, siguranţa sau educaţia. Costul unei singure caravane se ridică la suma de aproximativ 3.000 de lei, fără a include costurile aparaturii medicale utilizate în cadrul tuturor caravanelor.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

O sumă de 25.000 lei obţinută cu ajutorul platformei „Donează cu Pago” ne poate susţine mare parte din caravanele pe care le vom organiza în continuare, cu un minim de 1000 de beneficiari implicaţi.

Un act medical de calitate în cadrul caravanei implică, pe lângă experienţa medicilor şi dotările tehnice profesionale, şi costuri logistice legate de transport, masă sau consumabile, a căror total se ridică per caravană până la 3.000 de lei. 

5% din suma strânsă va merge către costuri administrative.

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Unitatea mobilă Populația țintă este cea din mediul rural cu risc crescut de sărăcie, acces dificil la serviciile medicale de bază: copiii din familiile defavorizate, vârstnicii, populația neasigurată. Evaluăm starea de sănătate a populației din zona respectivă, venim cu echipamente medicale care frecvent lipsesc din cabinetele medicilor de familie din aceste zone și consultăm 100-150 persoane, adulți și copii, la fiecare ediție.

Educație pentru sănătate Dorim să schimbăm acest ciclu nefast prin educarea copiilor, pe care noi îi considerăm viitorul nostru. Le arătăm cum să se implice, să evalueze corect un eveniment medical și să instituie măsurile adecvate de prim ajutor.

Asociaţia Caravana cu Medici

Sănătate și sport

 

15958 Lei
Din suma țintă de 25000 Lei

63.83% Finanțat

Obiective

6000 Lei
6000 Lei
Obiectiv atins
2 Caravane sau 12 cursuri de Educație pentru sănătate

În numai 2 Caravane, numărul pacienților consultați este de aproximativ 250 de persoane, iar în cadrul a 12 cursuri de Educație pentru sănătate sunt instruiți un număr de 300 de elevi. Donațiile vor fi împărțite în mod echitabil între aceste două proiecte, în funcție de necesitățile curente.

12000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
4 Caravane sau 25 de cursuri de Educație pentru sănătate

În 4 Caravane, numărul pacienților consultați este de aproximativ 500 de persoane, iar în cadrul a 25 cursuri de Educație pentru sănătate sunt instruiți peste 600 de elevi. Donațiile vor fi împărțite în mod echitabil între aceste două proiecte, în funcție de necesitățile curente.

25000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
8 Caravane sau 50 de cursuri de Educație pentru sănătate

În 8 Caravane, numărul pacienților consultați atinge 1000 de persoane, iar în cadrul a 50 de cursuri de Educație pentru sănătate sunt instruiți un minim de 1250 de elevi. Donațiile vor fi împărțite în mod echitabil între aceste două proiecte, în funcție de necesitățile curente.

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU