Asociația Sister – Our Big Day Out

Acoperim costurile sesiunilor de meditații private pentru copii și tineri din sistemul de protecție specială (plasament, asistență maternală și apartamente sociale).

Cui donezi?

Our Big Day Out (OBDO) este un program de voluntariat care, de 15 ani, invită societatea civilă să acționeze și să își asume responsabilități civice. OBDO este alături de copii din centrele de plasament, bătrâni din azilurile de stat, copii și tineri cu afecțiuni neuropsihiatrice și familii care trăiesc în cele mai sărace comunități din România.
În anul 2005, Alexandra Tînjală și-a propus să adune câțiva prieteni și să inițieze o acțiune socială, bazată 100% pe voluntariat, prin care omul capabil îl întâlnește pe cel nevoiaș, ce luptă zilnic cu abandonul, singurătatea, cu lipsa de afecțiune și mijloace materiale.
Câteva zile pe an urmau să fie petrecute într-un loc de joacă împreună cu copiii abandonați, și într-o caravană care vizita bătrânii din aziluri și familiile defavorizate.

În spate nu exista o organizație non-profit și nicio echipa angajată. Donațiile constau în timp, resurse și nevoi ale beneficiarilor. Cei dornici de o schimbare aveau sa afle de OBDO din vorbă în vorbă, de la prieteni sau cunoscuți.
La prima ediție, 94 de copii abandonați au ajuns pentru prima dată la Muzeul Antipa și la Circ, și peste 500 de cadouri au fost oferite bătrânilor din aziluri și familiilor defavorizate din Buhuși. Cu trecerea anilor, tot mai mulți oameni, și tot mai multe companii s-au alaturat, iar activitățile s-au extins de la an la an – în anul 2018 ajungând sa se organizeze 31 de activități și evenimente pentru 5.354 de beneficiari din 13 județe.
Astăzi, comunitatea OBDO înseamnă peste 4.000 de susținători din întreaga lume, oameni aduși laolalta de un singur scop, să răspândească binele.
Our Big Day Out îți pune la dispoziție uneltele necesare pentru a deveni parte din viața celor nevoiași, pentru ca, pe termen lung, sa te folosești de aceasta experiență și singur sau în grupul tău de prieteni, să continui același demers.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Ne propunem să atingem următoarele obiective:

  1.  10.500 lei (150 de sesiuni de meditații)
  2. 21.000 lei (300 de sesiuni de meditații)
  3. 35.000 lei (500 sesiuni de meditații)

O sesiune de meditații (a câte două ore fiecare) la centrul privat de meditații din București și transportul costă 70 de lei. 100% din suma donată va merge direct către plata sesiunilor de meditații.

De la demararea programului (martie 2018) și până în octombrie 2019, 22 de copii și tineri au beneficiat de 580 de sesiuni de meditații la limba română, matematică, limba engleză și biologie.
Rata abandonului școlar ne plasează în continuare în top 3 țări cu cea mai mare rată a copiilor aflați în afara școlii din Europa [Salvați Copiii, 2017]. Sperăm, împreună, să schimbăm această statistică.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Din 2005 și până în prezent, fără nicio echipa angajată, Our Big Day Out:

  •       a strâns peste 1.200.000 de produse și a distribuit cadouri pentru mai mult de 45.000 de oameni din peste 15 județe.
  •       a vizitat anual peste 1.500 de vârstnici și copii cu afecțiuni neuropsihiatrice.
  •       a organizat activități pentru peste 8.000 de copii și tineri
  •       a renovat, amenajat și utilat instituții medico-sociale, clase profesionale și locuințe.
  •       a oferit donații, servicii medicale și activități educaționale în mod regulat (ajutor la teme, cursuri profesionale, stagii de practică)
Asociația Sister

Altele

 

13789 Lei
Din suma țintă de 35000 Lei

39.4% Finanțat

Obiective

10500 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
150 de sesiuni de meditații

Cu această sumă vom susține 150 de sesiuni de meditații la un centru privat la limba română, matematică, limba engleză și biologie și transportul copiilor. 100% din sumă donată va merge direct către plata sesiunilor de meditații.

21000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
300 de sesiuni de meditații

Cu această sumă vom susține 300 de sesiuni de meditații la un centru privat la limba română, matematică, limba engleză și biologie și transportul copiilor. 100% din sumă donată va merge direct către plata sesiunilor de meditații.

35000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
500 de sesiuni de meditații

Cu această sumă vom susține 500 de sesiuni de meditații la un centru privat la limba română, matematică, limba engleză și biologie și transportul copiilor. 100% din sumă donată va merge direct către plata sesiunilor de meditații.

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU