Meditații pentru copiii din centrele de plasament

Acoperim costurile ședințelor de meditație private pentru copii instituționalizați din București

Cui donezi?

OurBigDayOut (OBDO) este un program social bazat 100% pe voluntariat, prin care care societatea civilă este invitată să acționeze și să își asume responsabilități civice.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Sesiunea de meditații la centrul privat de meditații “Didactika” este de 55 de lei / sesiune (a câte două ore fiecare).

Ne-am propus ca în următorul an să oferim același număr de sesiuni de meditații. În perioada 1 iunie 2018 – 31 iunie 2019, 20 de copii și tineri au participat la 365* de sesiuni de meditații (lb. română, matematică, lb. engleză și biologie).

Valoarea acestor sesiuni a fost de 20.075 lei. Aceasta este valoarea pe care ne dorim să o strângem prin platforma “Donează cu Pago”.* Sesiunile vor avea loc, ca și până acum, și în vacanțe (în afara perioadelor în care copiii sunt în tabere sau cazurile extreme: boală, ieșire din sistemul de protecție specială, relocare în alt oraș etc.).

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Timp de 9 ani, nu a existat o organizație non-profit; donațiile constau în timp, resurse și nevoi. Doar din noiembrie 2014 s-au acceptat donațiile în bani, rămânând un program integral de voluntariat.
La prima ediție, 94 de copii abandonați au ajuns la M. Antipa și la Circ și peste 500 de cadouri au fost oferite. Aproape 15 ani mai târziu, fără nicio echipă angajată, OBDO:
– a strâns +1.200.000 de produse și a distribuit +45.000 de cadouri în >15 județe
– a vizitat anual +1.300 de vârstnici și copii cu dizabilități.
– a renovat amenajat și utilat instituții medico-sociale, clase profesionale și locuințe.
– a oferit donații, servicii medicale și activități educaționale regulat (meditații, ajutor la teme, cursuri profesionale, stagii de practică)
– a organizat activități pentru +7.800 de copii și tineri (filme, teatru, expoziții, parcuri de aventură, ateliere educative, tabere de 7 zile la munte etc.).

În perioada ianuarie – 1 august 2019, 11 astfel de activități au avut loc în afara instituțiilor pentru +300 de copii. Bugetul lor a cumulat~16.000 lei (din care 7050 de lei a costat tabăra de 7 zile la munte, pt. 14 copii cu sindromul Down). OBDO a atras +3000 de susținători din întreaga lume.
Anul trecut am demarat singurul program de meditații private din București pentru copiii și tinerii în grija D.G.A.S.P.C. sector 1 și 4, cărora li se oferă saptamanal meditații la lb. romana și/sau lb. engleză și/sau matematică și/sau biologie, la centrul privat “Didactika” din București. De la demararea proiectului (martie 2018) și până la finalul lunii iulie 2019, 537 de sesiuni de meditații (a cate doua ore fiecare) au fost oferite pentru 22 de cursanți.
Întreaga sumă donată va merge direct către plata sesiunilor de meditații. 100% din suma donata merge 100% către cauză.
Obiectivul nostru a fost și va rămane acela de a reuși să scădem statistica care ne arată că doar 1 din 40 de copii care părăsesc instituțiile de stat la vârsta de 18 ani reușește să se angajeze legal. [Asociația Incubator, 2015]
Uitându-ne la rata abandonului școlar – care ne plasează în continuare în top 3 țări cu cea mai mare rată a copiilor aflați în afara școlii din Europa [Salvați Copiii, 2017] și care a scăzut cu doar aproape un procent (2015 vs 2017), coroborată cu faptul că în perioada iulie 2016-iunie 2017 aproape 10.000 de copii au fost abandonați de părinți și au intrat în sistemul de protecție specială (Media Fax – ANPDCA), cel mai probabil ne vom confrunta cu această sumbră realitate multi ani de acum înainte.

More

Asociația Sister

Altele

 

ALEGE CAUZA
Ai ales această cauză. Finalizează votul din Pagina de vot.

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU