Copii operați pe inimă la Marie Curie și lapte matern pentru nou-născuți

Susținerea misiunilor medicale de la Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie și a Băncii de Lapte Matern din Secția de Terapie intensivă nou-născuți

Cui donezi?

Sunt 1000 și vrem să-i salvăm pe toți!
1000 de copii cu malformații cardiace se nasc în România în fiecare an. Ca să fie salvați, ei trebuie diagnosticați corect și, cel mai adesea, au nevoie de operații urgente și complicate. 300 dintre ei pot fi operați în centrele de tradiție din România (Târgu Mureș și Cluj), iar alți aproape 200 ajung în străinătate pe banii părinților sau pe cheltuiala statului.

Rămân încă 500 de copii… Pentru ei luptăm!

Am construit din donații la Spitalul Marie Curie din București un Centru de Cardiochirurgie ultramodern și bine dotat care s-a deschis în 2013 și la funcționarea căruia contribuim de atunci.

Susținem misiuni medicale care aduc la București specialiști străini care operează 15-20 de copii lunar împreună cu tânăra echipă de medici români care acumulează, astfel, experiență.

Am cheltuit aproximativ 670.000 euro în primele 8 luni ale anului 2019. Suntem o echipă mică, de numai 5 oameni la Inima Copiilor, dar avem în jur zeci de prieteni și voluntari care ne ajută în fiecare proiect al nostru.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Folosim donațiile voastre pentru:

  1. Susținerea continuă a misiunilor medicale care se desfășoară în Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie. Inima Copiilor susține fiecare misiune cu 15.000-17.000 euro, costul anual fiind de aproximativ 200.000 euro. Sprijinul oferit de noi este continuu și indispensabil pentru încă 2-3 ani.
  2. Funcționarea Băncii de Lapte Matern din Secția de Terapie intensivă nou-născuți. Susținem financiar întreg acest proces, iar costurile anuale se ridică la aproximativ 75.000 euro.

Cel puțin 50.000 euro ne propunem să strângem pentru cele două proiecte care sunt, amândouă, proiecte “de cursă lungă“: au nevoie de susținerea noastră continuă și pentru multă vreme de acum înainte, deci căutăm prieteni care să ne fie alături la fel de multă vreme.
În Centrul de Cardiochirurgie vor fi operați în 2020 cel puțin 170 de copii, iar la Terapie intensiva nou-născuți sunt îngrijiți anual peste 400 de pacienți născuți prematur sau cu boli grave. Ei sunt beneficiarii donațiilor voastre, ei și medicii tineri și entuziaști de la Marie Curie care își doresc ca secțiile în care lucrează să fie din ce în ce mai performate și să se îngrijească de sănătatea copiilor noștri mulți ani de acum înainte.

Din bugetele anuale ale Asociației Inima Copiilor, în medie 7-8% sunt costuri administrative – cheltuielile noastre administrative sunt relativ stabile, procentul variază în funcție de tipul de proiecte derulate în fiecare an și mărimea bugetului cheltuit în fiecare an.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie construit din donații în 2011 și devenit funcțional în septembrie 2013, este singurul centru de cardiochirugie din țara noastră dedicat exclusiv copiilor și cel mai modern spațiu operator din România.

Secția de Terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie unde am construit și prima Bancă de lapte matern din România. În secție sunt tratați anual cel puțin 400 de copii în condiții de top și cu aparatură performantă. Iar pentru ca pacienții atât de mici și de fragili ai secției să aibă parte nu doar de cele mai bune îngrijiri, ci și de cea mai bună hrană, laptele matern, am construit aici și prima Banca de lapte matern din România.

Secția de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Județean Constanța, este proiectul nostru cel mai recent încheiat. Reconstruită după modelul secției de la Marie Curie și având 22 de locuri, secția va primi în curând copii nou-născuți din sud-estul țării, zona cu cea mai mare mortalitate infantilă din țară.

Asociația Inima Copiilor

Sănătate și sport

 

6441 Lei
Din suma țintă de 235000 Lei

2.74% Finanțat

DONEAZĂ

Obiective

75000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
15-20 de copii operați pe inimă

O misiune medicală de 10 zile în Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie, adică 15-20 de copii operați pe inimă

150000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
30-40 de copii operați

Ajungem la 2 misiuni medicale în Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie și alți 30-40 de copii operați

235000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Funcționarea primei Bănci de lapte matern din România

Funcționarea primei Bănci de lapte matern din România la Terapie intensivă nou-născuți, Marie Curie

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU