Spitale pregătite pentru nou-născuți și mamele afectate de Covid-19

UPDATE APRILIE 2020 Începând cu luna aprilie 2020, donațiile cu Pago sunt folosite pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru maternitățile care vor asigura nașterile mamelor cu COVID-19 și îngrijirea nou-născuților.

Cui donezi?

Nu și-au imaginat că bebelușul lor se va naște în vreme de COVID-19. Cei care devin acum părinți nu erau pregătiți pentru asta. Nimeni nu era pregătit. Nici spitalele!

Spitalele s-au reorganizat, au reîmpărțit spații, au creat circuite noi, au împărțit echipamentele în așa fel încât să aibă ce trebuie și pentru nașterile obișnuite , și pentru nașterile mamelor afectate de Covid-19. Dar echipamentele nu ajung!

Ne mobilizăm să completăm cu: 

  • Un incubator hibrid pentru maternitatea Spitalului Universitar București;
  • Un incubator de transport pentru Maternitatea Bucur;
  • Un ventilator neonatal performant pentru maternitatea din Oradea. 

CAUZA INIȚIALĂ

Sunt 1000 și vrem să-i salvăm pe toți!
1000 de copii cu malformații cardiace se nasc în România în fiecare an. Ca să fie salvați, ei trebuie diagnosticați corect și, cel mai adesea, au nevoie de operații urgente și complicate. 300 dintre ei pot fi operați în centrele de tradiție din România (Târgu Mureș și Cluj), iar alți aproape 200 ajung în străinătate pe banii părinților sau pe cheltuiala statului.

Rămân încă 500 de copii… Pentru ei luptăm!

Am construit din donații la Spitalul Marie Curie din București un Centru de Cardiochirurgie ultramodern și bine dotat care s-a deschis în 2013 și la funcționarea căruia contribuim de atunci.

Susținem misiuni medicale care aduc la București specialiști străini care operează 15-20 de copii lunar împreună cu tânăra echipă de medici români care acumulează, astfel, experiență.

Am cheltuit aproximativ 670.000 euro în primele 8 luni ale anului 2019. Suntem o echipă mică, de numai 5 oameni la Inima Copiilor, dar avem în jur zeci de prieteni și voluntari care ne ajută în fiecare proiect al nostru.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Zilele acestea ne concentrăm pe lucrurile vitale pentru maternitățile care luptă cu coronavirusul: 3 echipamente medicale care costă 80.000 euro:

  • Un incubator hibrid Dräger Babyleo TN500 pentru maternitatea Spitalului Universitar București care a fost livrat deja și pentru care am achitat numai un avans din prețul de 29.600 euro;
  • Un incubator de transport Atom B-707 pentru Maternitatea Bucur care va fi livrat până la sfârșitul lui aprilie. 10.115 euro vom avea de plătit pentru el;
  • Un ventilator neonatal Dräger Babylog VN500 pentru maternitatea din Oradea, al cărui preț este 40.000 Euro. 

E mare nevoie de aceste echipamente acum! Dar ele vor fi de mare folos și după ce trece pandemia!

Până acum v-am rugat să ne ajutați să susținem misiunile medicale care se desfășoară în Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie și funcționarea Băncii de Lapte Matern din Secția de Terapie intensivă nou-născuți. Amândouă sunt proiecte “de cursă lungă“: au nevoie de susținerea noastră continuă și pentru multă vreme de acum înainte – nu ne oprim, le ducem mai departe și contăm pe ajutorul vostru în continuare!

Donațiile primite prin Pago până în aprilie 2020 și după trecerea perioadei de urgență sunt folosite astfel:

  1. Susținerea continuă a misiunilor medicale care se desfășoară în Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie. Inima Copiilor susține fiecare misiune cu 15.000-17.000 euro, costul anual fiind de aproximativ 200.000 euro. Sprijinul oferit de noi este continuu și indispensabil pentru încă 2-3 ani.
  2. Funcționarea Băncii de Lapte Matern din Secția de Terapie intensivă nou-născuți. Susținem financiar întreg acest proces, iar costurile anuale se ridică la aproximativ 75.000 euro.

Cel puțin 50.000 euro ne propunem să strângem pentru cele două proiecte care sunt, amândouă, proiecte “de cursă lungă“: au nevoie de susținerea noastră continuă și pentru multă vreme de acum înainte, deci căutăm prieteni care să ne fie alături la fel de multă vreme.
În Centrul de Cardiochirurgie vor fi operați în 2020 cel puțin 170 de copii, iar la Terapie intensiva nou-născuți sunt îngrijiți anual peste 400 de pacienți născuți prematur sau cu boli grave. Ei sunt beneficiarii donațiilor voastre, ei și medicii tineri și entuziaști de la Marie Curie care își doresc ca secțiile în care lucrează să fie din ce în ce mai performate și să se îngrijească de sănătatea copiilor noștri mulți ani de acum înainte.

Din bugetele anuale ale Asociației Inima Copiilor, în medie 7-8% sunt costuri administrative – cheltuielile noastre administrative sunt relativ stabile, procentul variază în funcție de tipul de proiecte derulate în fiecare an și mărimea bugetului cheltuit în fiecare an.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie construit din donații în 2011 și devenit funcțional în septembrie 2013, este singurul centru de cardiochirugie din țara noastră dedicat exclusiv copiilor și cel mai modern spațiu operator din România.

Secția de Terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie unde am construit și prima Bancă de lapte matern din România. În secție sunt tratați anual cel puțin 400 de copii în condiții de top și cu aparatură performantă. Iar pentru ca pacienții atât de mici și de fragili ai secției să aibă parte nu doar de cele mai bune îngrijiri, ci și de cea mai bună hrană, laptele matern, am construit aici și prima Banca de lapte matern din România.

Secția de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Județean Constanța, este proiectul nostru cel mai recent încheiat. Reconstruită după modelul secției de la Marie Curie și având 22 de locuri, secția va primi în curând copii nou-născuți din sud-estul țării, zona cu cea mai mare mortalitate infantilă din țară.

Asociația Inima Copiilor

Sănătate și sport

 

26055 Lei
Din suma țintă de 235000 Lei

11.09% Finanțat

DONEAZĂ

Obiective

10000 Lei
10000 Lei
Obiectiv atins
Operații pe inimă la Marie Curie

Parte din suma necesară pentru o misiune medicală în Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie în timpul căreia sunt operați 15-20 de copii.

190000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Ventilator neonatal pentru maternitatea Oradea

Cumpărăm un ventilator pentru ca la Oradea să poată fi îngrijiți copiii născuți de mame afectate de Covid-19.

235000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Funcționarea primei Bănci de lapte matern din România

Funcționarea primei Bănci de lapte matern din România la Terapie intensivă nou-născuți, Marie Curie

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU