Copii operați pe inimă la Marie Curie și lapte matern pentru nou-născuți

Susținerea misiunilor medicale de la Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie și a Băncii de Lapte Matern din Secția de Terapie intensivă nou-născuți

Cui donezi?

În România se nasc în fiecare an în jur de de 1000 de copii cu malformații cardiace congenitale (altfel spus, un copil din 200 se naște cu o problemă cardiacă). Pentru ca acești copii să trăiască și să ducă o viață normală, ei trebuie să fie corect diagnosticați și au nevoie de operații urgențe și complicate. Centrele de tradiție de la Târgu Mureș și Cluj pot opera anual în jur de 300 de copii, iar alți aproape 200 ajung în străinătate pe banii părinților sau, mai rar, pe cheltuiala statului.

Dorindu-ne ca și ceilalți 500 de copii să aibă o șansă să fie salvați, am construit din donații la Spitalul Marie Curie din București un Centru de Cardiochirurgie ultramodern și bine dotat care s-a deschis în 2013 și la funcționarea căruia contribuim de atunci.

Suma cheltuită de noi în primele 8 luni ale anului 2019 este de aproximativ 670.000 euro.

Suntem o echipă mică, de numai 5 oameni la Inima Copiilor, dar avem în jur zeci de prieteni și voluntari care ne ajută în fiecare proiect al nostru.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Dorim să folosim donațiile strânse prin Donează cu Pago pentru două direcții principale:

  1. Susținerea continuă a misiunilor medicale care se desfășoară în Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie. Inima Copiilor susține fiecare misiune cu 15.000-17.000 euro, costul anual fiind de aproximativ 200.000 euro. Sprijinul oferit de noi este continuu și indispensabil pentru încă 2-3 ani.
  2. Funcționarea Băncii de Lapte Matern din Secția de Terapie intensivă nou-născuți. Susținem financiar întreg acest proces, iar costurile anuale se ridică la aproximativ 75.000 euro.

Ne propunem să strângem cel puțin 50.000 euro folosind platforma Pago și vom direcționa banii către cele două direcții menționate. Atât susținerea cardiochirugiei cât și funcționarea Băncii de Lapte necesită finanțare pe termen lung, continuă și credem că sunt foarte potrivite a fi propuse pe platformă. Ne dorim să atragem donatori care să contribuie repetat și să ne fie alături pe termen lung. Beneficiari direcți vor fi copiii salvați în cele două secții (170 copii anual la Cardiochirugie și 400 la Terapie intensivă nou-născuți) și familiile lor. Medicii care se specializează și care pot oferi copiilor tratamentele salvatoare reprezintă garanția că secțiile în care lucrează vor fi din ce în ce mai performate și capabile să se îngrijească de sănătatea copiilor noștri mulți ani de acum înainte.

Din bugetele anuale ale Asociației Inima Copiilor, în medie 7-8% sunt costurile administrative ale Asociației – procentul variază e în funcție de tipul de proiecte derulate în fiecare an și mărimea bugetului cheltuit (cheltuielile noastre administrative sunt relativ stabile).

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie: centrul a început să funcționeze în 2013 cu ajutorul unor misiuni medicale cu de la Clinica San Donato din Milano/Italia care vin lunar la București pentru 10-14 zile și operează 15-20 copii împreună cu echipa medicală românească, echipă care, în felul acesta, se specializează și acumulează experiență. Misiunile sunt, deci, esențiale atât pentru tânăra echipă de medici (cardio chirurgi, cardiologi, anesteziști) și asistenți, dar și pentru copii: 170-200 de copii sunt operați anual la București. 

Susținem financiar aceste misiuni medicale într-un parteneriat cu Ministerul Sănătății și dorim ca ele să continue astfel încât Centrul de Cardiochirurgie de la București să aibă, cât mai curând, activitate continuă și independentă. La misiuni participă și medici de la Iași și Timișoara cu speranța că vom putea deschide și aici centre de cardiochirurgie.

Banca de Lapte Matern din Secția de Terapie intensivă nou-născuți. Laptele matern e prețios pentru copii și, pentru a le asigura nou-născuților cu boli grave lapte bun și sigur, procesele din banca de lapte sunt stricte și costisitoare: mamele donatoare fac analize de sânge și colectează laptele folosind echipamentele oferite de bancă, laptele este apoi procesat (congelare, pasteurizare), analizat în mod repetat (microbiologic și nutrițional) și administrat (folosim aici recipiente de unică folosință care garantează calitatea și siguranța hranei).

În același spital am construit nouă Secție de Terapie intensivă nou-născuți (cu sprijinul Fundației Vodafone), care este cea mai modernă secție de acest fel din Sud-Estul Europei: o clădire de 1600mp, amenajată după cele mai noi standarde medicale și unde sunt îngrijiți nou-născuți cu boli grave din toată țară. Tot la Marie Curie am amenajat și dotat secțiile de Neurochirurgie, Cardiologie, Oftalmologie și plănuim construirea unui heliport. În curând vom termina proiectul de reamenajare a Secției de Terapie intensivă nou-născuți la Spitalul Județean Constanța, secție construită după modelul de succes al celei de la București – este și proiectul pe care ne-am concentrat anul acesta, alături, desigur, de susținerea cardiochirurgiei.

More

Asociația Inima Copiilor

Sănătate și sport

 

ALEGE CAUZA
Ai ales această cauză. Finalizează votul din Pagina de vot.

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU