Asociația Inima Copiilor – Spitale pentru nou născuții afectați de Covid-19

Între aprilie și octombrie 2020, donațiile cu Pago au fost folosite pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru maternitățile care vor asigura nașterile mamelor cu COVID-19 și îngrijirea nou-născuților. Începând cu luna octombrie, donațiile prin Pago susțin misiunile medicale de la Marie Curie.

Cui donezi?

Sunt 1000 și vrem să-i salvăm pe toți!
1000 de copii cu malformații cardiace se nasc în România în fiecare an. Ca să fie salvați, ei trebuie diagnosticați corect și, cel mai adesea, au nevoie de operații urgente și complicate. 300 dintre ei pot fi operați în centrele de tradiție din România (Târgu Mureș și Cluj), iar alți aproape 200 ajung în străinătate pe banii părinților sau pe cheltuiala statului.

Rămân încă 500 de copii… Pentru ei luptăm!

Am construit din donații la Spitalul Marie Curie din București un Centru de Cardiochirurgie ultramodern și bine dotat care s-a deschis în 2013 și la funcționarea căruia contribuim de atunci.

Susținem misiuni medicale care aduc la București specialiști străini care operează 15-20 de copii lunar împreună cu tânăra echipă de medici români care acumulează, astfel, experiență.

Am cheltuit aproximativ 670.000 euro în primele 8 luni ale anului 2019. Suntem o echipă mică, de numai 5 oameni la Inima Copiilor, dar avem în jur zeci de prieteni și voluntari care ne ajută în fiecare proiect al nostru.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Donațiile primite prin Pago sunt folosite astfel:

  1. Susținerea continuă a misiunilor medicale care se desfășoară în Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie
    Inima Copiilor susține fiecare misiune cu 15.000-17.000 euro, costul anual fiind de aproximativ 200.000 euro. Sprijinul oferit de noi este continuu și indispensabil pentru încă 2-3 ani. Primii 10.000 de lei au fost folosiți pentru a acoperi o parte din suma necesară primelor misiuni organizate anul acesta în Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie.
    Începând cu luna octombrie, donațiile prin Pago susțin misiunile medicale de la Marie Curie.
  2. Incubator hibrid pentru Spitalul Universitar.Între aprilie și octombrie 2020, donațiile cu Pago au fost folosite pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru maternitățile care vor asigura nașterile mamelor cu COVID-19 și îngrijirea nou-născuților. Am cumpărat un incubator hibrid pentru ca la Spitalul Universitar să poată fi îngrijiți copiii născuți cu boli grave în perioada pandemiei. Incubatorul costă 142.800 lei, din care am achitat 48.000 lei. Aparatul a fost livrat, vă rugăm sa ne ajutați să strângem o parte din valoarea rămasă, 20.000 lei.

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie construit din donații în 2011 și devenit funcțional în septembrie 2013, este singurul centru de cardiochirugie din țara noastră dedicat exclusiv copiilor și cel mai modern spațiu operator din România.

Secția de Terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie unde am construit și prima Bancă de lapte matern din România. În secție sunt tratați anual cel puțin 400 de copii în condiții de top și cu aparatură performantă. Iar pentru ca pacienții atât de mici și de fragili ai secției să aibă parte nu doar de cele mai bune îngrijiri, ci și de cea mai bună hrană, laptele matern, am construit aici și prima Banca de lapte matern din România.

Secția de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Județean Constanța, este proiectul nostru cel mai recent încheiat. Reconstruită după modelul secției de la Marie Curie și având 22 de locuri, secția va primi în curând copii nou-născuți din sud-estul țării, zona cu cea mai mare mortalitate infantilă din țară.

Asociația Inima Copiilor

Sănătate și sport

 

52275 Lei
Din suma țintă de 45000 Lei

100% Finanțat

Obiective

10000 Lei
10000 Lei
Obiectiv atins
Operații pe inimă la Marie Curie

Parte din suma necesară pentru o misiune medicală în Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie în timpul căreia sunt operați 15-20 de copii.

30000 Lei
30000 Lei
Obiectiv atins
Incubator hibrid pentru Spitalul Unversitar

Cumpărăm un incubator hibrid pentru ca la Spitalul Unversitar să poată fi îngrijiți copiii născuți cu boli grave în perioada pandemiei. Incubatorul costă 142.800 lei, din care am achitat 48.000 lei. Aparatul a fost livrat, vă rugam sa ne ajutați să strângem o parte din valoarea rămasă, 20.000 lei.

45000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Operații pe inimă la Marie Curie

Parte din suma necesară pentru o misiune medicală în Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie în timpul căreia sunt operați 15-20 de copii.

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU