Ajutor pentru 350 de copii săraci să meargă la școală și să reușească în viață

Copiii dezavantajați au acces la educație, primesc rechizite, haine, încălțăminte, o masă caldă zilnic, ajutor la teme și participă la activități educative

Cui donezi?

United Way România este o fundaţie românească înregistrată în iunie 2004 şi afiliată la United Way Worldwide, SUA, care acționează în trei regiuni din România: București, Cluj și Timișoara.

Misiunea noastră este de a îmbunătăţi calitatea vieţii în comunitate, prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului.

United Way acționează în cele 3 direcții care constituie bazele unei vieți mai bune: 

  • Educație
  • Sănătate
  • Integrare socio-profesională
Echipa organizației este formată din: Director Executiv, Director Adjunct, Manager Comunitate, Manager Resurse, Specialist resurse, Manager Comunicare, Manager Cluj, Manager Timișoara, 2 Fundraiseri (1 la București part-time și 1 la Timișoara). Doar în 2018, peste 1630 de voluntari s-au implicat în programele noastre, ca mentori, tutori, au făcut teme cu copiii ori s-au bucurat împreună cu ei desfășurând activități de educație non-formală (pictură, sport, excursii, cățărări, gătit, puzzle rooms) și au contribuit semnificativ în evoluția și rezultatele copiilor susținuți prin programul „Învață să reușești” și nu numai.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

400.000 RON cu ajutorul cărora vom susține minim 350 copii săraci, aflați la risc de abandon școlar să își continue educația. Le vom oferi copiilor sprijin în efectuarea temelor și recuperarea lacunelor educaționale acumulate, o masă caldă zilnic precum și acoperirea nevoilor materiale (rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă). Activitățile de suport școlar vor alterna cu activități non-formale realizate cu ajutorul voluntarilor și vor consta în ateliere de pictură, de citit, vizionarea unor filme, workshop-uri de educație pentru sănătate, activități ludice, vizite la muzee, etc.

Pentru ca părinții să devină mai responsabili și să se implice în traseul educațional al copiilor, vom organiza în cadrul Academiei Părinților sesiuni de discuții lunare și estimăm că minim 125 de părinți vor participa activ la aceste întâlniri. Iar în ceea ce privește lucrul cu cadrele didactice, minim 30 de profesori vor participa la întâlnirile din cadrul Academiei Profesorilor.
Întreaga sumă strânsă va merge către proiectul menționat.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Programul “Învață să reușești” își dorește să crească șansele copiilor, să devină un factor de schimbare în comunitate. Printr-o intervenție integrată, în care acțiunile sunt construite în jurul nevoilor copiilor, dar includ responsabilitatea părinților și a profesorilor pentru dezvoltarea acestora, șansele copiilor de a rupe barierele sărăciei și a avea un impact pozitiv în comunitate, cresc semnificativ.

În anul 2018, cu un buget alocat de 531.895 RON, peste 550 copii din familii dezavantajate au primit ajutor la lecții și au avut acces la diverse activități educative și recreative, 250 de părinți au participat la întâlnirile de educație parentală și 60 de profesori au participat la sesiunile din cadrul Academiei Profesorilor în care au abordat teme legate de prevenția abandonului școlar în rândul copiilor din medii defavorizate.

Fundația United Way România

Educație

ALEGE CAUZA
Ai ales această cauză. Finalizează votul din Pagina de vot.

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU