700 de copii institutionalizați descoperă lumea din afara centrelor

Ieșiri și excursii, vizite la locuri de muncă și cursuri vocaționale pentru copiii și tinerii institutionalizați din 15 județe

Cui donezi?

Ajungem MARI este un program educaţional al Asociaţiei Lindenfeld care ajută peste 2200 de copii și tineri instituționalizați şi din medii defavorizate din Bucureşti şi 24 de judeţe să devină oameni responsabili și independenți. Programul cuprinde mai multe proiecte pentru educație, dezvoltarea abilităților, deschiderea de oportunități: pregătire școlară și ateliere săptămânale cu ajutorul a peste 1600 de voluntari, ieșiri, excursii, tabere, cursuri, consiliere vocațională, mentorat, terapie etc.

Bugetul organizației în 2018 a fost 873.968 lei. Asociația a fost înființată în 2013 de 3 tineri care își doreau să ajute grupurile vulnerabile, dar nu au mai avut timp sa organizeze proiecte și au cedat asociația în 2014 Iarinei Taban, care își dorea sa ajute copiii din centrele de plasament având experiența într-un proiect educațional de voluntariat pentru copiii din centrele de zi. Programul a pornit cu fonduri 0 și 70 de voluntari în București și s-a extins în țară în următorul an și jumătate, dublând numărul voluntarilor la fiecare 3-4 luni, cu fiecare nouă recrutare.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Ne propunem să strângem cel puțin 100.000 lei pe care să îi împărțim pentru 15 județe cu mai puține resurse pentru a organiza ieșiri și vizite de orientare profesională, dar și a înscrie copiii la cursuri vocaționale. Mesajul va fi „Ajută copiii din centrele de plasament să descopere lumea din afara centrelor”. În aceste 15 județe vor beneficia 700 de copii la care voluntarii merg constant.

Dacă platforma permite comentarii, vom face apelul național pentru toate cele 24 de județe unde activăm și vom ruga donatorii să scrie pentru ce județ fac donația.Obiectivul financiar este estimat după donațiile de pe website și Galantom. Însă dacă reușim să strângem mai mult decat ne-am propus inițial, putem organiza mai multe activități.

Deocamdată nu direcționăm către costuri administrative, dar luăm în calcul angajarea sau colaborarea cu coordonatori regionali în cazul în care donațiile ne depășesc cu mult așteptările.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Avem 5 proiecte permanente și credem în sprijin pe termen lung, atât timp cât au copiii nevoie – sunt copii incluși în program de 5 ani, de la început. 

Principalul proiect este de voluntariat în centre, unde cei 1600 de voluntari merg săptămânal în echipe de câte 2 și lucrează cu 3-8 copii pentru pregătire școlară sau ateliere creative sau de cultură generală. Punem accent pe relația de încredere și respect reciproc între copii și voluntari și de aici apar rezultatele: creșterea încrederii de sine, formarea de abilități, îmbunătățirea rezultatelor școlare, continuarea studiilor și însușirea de valori pentru o viaţă demnă şi sănătoasă. Ne propunem să le rămânem aproape copiilor mereu cu noi voluntari și cât mai mulți mentori.

Ajungem MARI - Asociația Lindenfeld

Educație

ALEGE CAUZA
Ai ales această cauză. Finalizează votul din Pagina de vot.

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU