700 de copii institutionalizați descoperă lumea din afara centrelor

Ieșiri și excursii, vizite la locuri de muncă și cursuri vocaționale pentru copiii și tinerii institutionalizați din 15 județe.

Cui donezi?

Ajungem MARI este un program educaţional al Asociaţiei Lindenfeld care ajută peste 2200 de copii și tineri instituționalizați şi din medii defavorizate din Bucureşti şi 24 de judeţe să devină oameni responsabili și independenți. Programul cuprinde mai multe proiecte pentru educație, dezvoltarea abilităților, deschiderea de oportunități: pregătire școlară și ateliere săptămânale cu ajutorul a peste 1600 de voluntari, ieșiri, excursii, tabere, cursuri, consiliere vocațională, mentorat, terapie etc.

Bugetul organizației în 2018 a fost 873.968 lei. Asociația a fost înființată în 2013 de 3 tineri care își doreau să ajute grupurile vulnerabile, dar nu au mai avut timp sa organizeze proiecte și au cedat asociația în 2014 Iarinei Taban, care își dorea sa ajute copiii din centrele de plasament având experiența într-un proiect educațional de voluntariat pentru copiii din centrele de zi. Programul a pornit cu fonduri 0 și 70 de voluntari în București și s-a extins în țară în următorul an și jumătate, dublând numărul voluntarilor la fiecare 3-4 luni, cu fiecare nouă recrutare. În 2015 programul deja se extindea în primele județe, iar la 2 ani de la înființare se derula în 24 de județe. Peste 7000 de voluntari s-au implicat prin program pana acum constant în viețile copiilor, devenind pentru ei profesori, prieteni și modele.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Ne propunem să strângem cel puțin 100.000 lei pentru a ajuta 700 de copii și tineri din 15 județe să descopere lumea din afara centrelor prin ieșiri educative, vizite de orientare profesională și cursuri vocaționale pentru cei talentați și pasionați.

Cu 20.000 lei vom putea susține 200 copii, prin 50 ieșiri și vizite de orientare profesională
Cu 50.000 lei vom putea susține 500 copii, prin 125 ieșiri și vizite de orientare profesională
Cu 100.000 lei vom putea susține 700 copii, prin 250 ieșiri și vizite de orientare profesională

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Avem 5 proiecte permanente și credem în sprijin pe termen lung, atât timp cât au copiii nevoie – sunt copii incluși în program de 5 ani, de la început. 

Cele 5 proiecte permanente:

  • pregătire școlară, ședințe de cultura generala și ateliere creative alături de voluntari ieșiri educative în afara centrelor
  • dezvoltarea abilităților prin cursuri vocaționale, terapie și ateliere de dezvoltare personală
  • orientare profesională prin consiliere vocațională și vizite în locuri de muncă
  • tabere de dezvoltare personală
Principalul proiect, “Dă-ți pasiunea mai departe!”, este de voluntariat în centre, unde cei 1600 de voluntari merg săptămânal în echipe de câte 2 și lucrează cu 3-8 copii pentru pregătire școlară sau ateliere creative sau de cultură generală. Punem accent pe relația de încredere și respect reciproc între copii și voluntari și de aici apar rezultatele: creșterea încrederii de sine, formarea de abilități, îmbunătățirea rezultatelor școlare, continuarea studiilor și însușirea de valori pentru o viaţă demnă şi sănătoasă. Ne propunem să le rămânem aproape copiilor mereu cu noi voluntari și cât mai mulți mentori.

More

Ajungem MARI - Asociația Lindenfeld

Educație

     

2260 Lei
Din suma țintă de 100000 Lei

2.26% Finanțat

DONEAZĂ

Obiective

20000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Organizăm 50 de ieșiri și vizite de orientare profesională pentru 200 de copii

200 de copii și tineri instituționalizați se vor bucura să descopere lumea din afara centrelor prin ieșiri educative la teatru, film, muzee, ateliere și spectacole. Tinerii vor și vizita locuri de muncă, vor vorbi cu angajații și poate vor descoperi o viitoare carieră.

50000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Organizăm 125 de ieșiri și vizite de orientare profesională pentru 500 de copii

500 de copii și tineri vor ieși din centrele de plasament alături de voluntari în funcție de interesele lor, la spectacole, în parcuri de aventură, la ateliere științifice. Cei mai talentați copii vor fi înscriși și însoțiți de voluntari la cursuri vocaționale.

100000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Organizăm 250 de ieșiri și vizite de orientare profesională pentru 700 de copii

700 de copii și tineri se vor bucura de mai multe experiențe în afara centrelor, de ieșiri educative la film, spectacole, muzee sau parcuri tematice, de vizite de orientare profesională în birouri, fabrici sau ateliere, iar cei mai talentați vor merge la cursuri vocaționale.

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU