Să avem grijă de noi și de cei dragi este un efort de echipă, în care fiecare persoană contează. Este important ca în aceste momente să ne protejăm pe noi și pe cei dragi, dar și să îi ajutăm pe cei care ajută. Suntem inspirați de toți cei care, la nivel individual sau ca organizație, pun umărul la a ajuta sistemul medical sau pe oricine este vulnerabil în fața crizei COVID-19.

Cauzele Donează cu Pago se mobilizează pentru a fi scut în fața pandemiei, prin următoarele tipuri de acțiuni:

  • Asistență pentru cei mai vulnerabili
  • Asistență pentru spitale
  • Apărarea drepturilor femeilor
  • Informare, consiliere online
  • Campanii de conștientizare

Donațiile noastre sunt mai importante decât oricând. Donațiile prin Pago sunt fără costuri, așa că absolut toată suma donată merge către cauză. Tu, ca donator recurent prin aplicația Pago, primești înapoi până la 10% din valoarea donației, în puncte Pago pe care le folosești în aplicație.

Știm că acum fiecare acțiune contează și nimic nu este prea puțin. Haideți să îi ajutăm în eforturile lor de a ajuta!

Asistența pentru cei mai vulnerabili și pentru spitale este oferită direct de către majoritatea cauzelor Donează cu Pago.

Asociația Magic își redirecționează donațiile din perioada următoare către Fondul de Urgență pentru spitale și pentru familiile cele mai vulnerabile, “cei ai căror părinți își vor pierde joburile, cei care se vor afla, împreună cu familiile lor, în situații critice de sărăcie, de lipsă a medicamentelor și a celor necesare pentru supraviețuire.” Poți afla mai multe aici și te invităm să donezi aici.

Fondurile strânse prin intermediul platformei Pago de către Hope and Homes for Children vor fi redirecționate pentru susținerea a 50 de beneficiari, pentru care organizația asigură, timp de 4 luni, pachete cu produse de bază, alimente și produse de igienă. Suma necesară este de 10.000 de euro. Mai multe detalii găsești pe blog, aici.

“Ne așteptăm ca în perioada următoare, pe fondul crizei sanitare ce determină o criză economică și socială, strigătele de ajutor să se înmulțească. Așa că ne vom concentra eforturile pe a strânge bani pentru nevoia de locuire.”, transmite Nicoleta Marcu, coordonator fundraising HHC. Pentru această cauză poți dona aici.

SOS Satele Copiilor se concentrează pe ajutorarea a 150 de familii și 400 de copii din comunitățile vulnerabile în care acționează pentru prevenirea separării copiilor de familiile lor. O parte dintre părinți și-au pierdut slujbele cu ziua pe care se bazau, iar acum este cu atât mai important să ajutăm la păstrarea copiilor în familiile lor – pentru aceasta poți să donezi aici.

Pentru a veni în sprijinul celor care au mai mare nevoie de ajutor în această perioadă marcată de epidemia de Covid 19, United Way România direcționează donațiile către copiii defavorizați, familiile acestora și vârstnici – categoria cea mai vulnerabilă în fața bolii, oferindu-le alimente, produse de igienă și, în funcție de necesități, medicamente. Poți dona cu Pago aici.

Inima Copiilor încearcă să dea șanse copiilor care se nasc într-o țară acum închisă. Începând cu luna aprilie 2020, donațiile cu Pago sunt folosite pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru maternitățile care vor asigura nașterile mamelor cu COVID-19 și îngrijirea nou-născuților. Poți dona aici sau direct pe siteul proiectului.

“Da, vor continua să se nască în țară copii bolnavi de inimă, care trebuie operați pentru a supraviețui. La Marie Curie încă se operează cazuri grave – am prelungit misiunea din martie care trebuia să țină o săptămână. Facem tot ce putem ca Banca de lapte matern de la Marie Curie să își continue activitatea cu personal redus. A sosit un transport de recipiente sterile de unică folosință pentru că așa se administrează hrana copiilor din Terapie intensivă nou-născuți. Încercăm să procurăm aparatură unde ni se cere și echipamente de protecție”, ne spune Enona Chiriac de la Inima Copiilor.

Our Big Day Out a donat către Asociația Dăruiește Viață pentru echipamente de ventilație și continuă să redirecționeze donații pentru acoperirea nevoilor sistemului medical. In paralel, acoperă nevoile instituițiilor de protecția copiilor și centre medico-sociale (aziluri de bătrâni). Mai mult, 9008 produse au fost strânse și distribuite personal de voluntarii Our Big Day Out, în 5 judete, în perioada 27.03-19.04.2020. Pentru OBDO poți dona aici.

Acțiunile de informare, consiliere și alte tipuri de activități sunt acum mutate în online

În plină pandemie, cele mai multe programe publice de susținere a mamelor și sugarilor au fost suspendate, deși tocmai acest public este extrem de vulnerabil. Donația ta merge către mamele afectate de COVID-19 și bebelușii lor, susținând proiectul Asociației SAMAS, ”SAMAS la bine și la greu”. De asemenea, echipa SAMAS își mută temporar activitatea cu mamele în mediul virtual, iar cursurile de grup și consilierile individuale vor fi livrate online. Pentru Asociația SAMAS poți dona aici.

Declic redirecționează toate donațiile primite pe siteul lor, în luna martie, către Asociația Dăruiește Viață. În plus, există două petiții și campanii în desfășurare cu mesaje clare: testați masiv și dotați spitalele. Toate acestea pot fi găsite pe pagina lor de Facebook și pe site.

Mai multe campanii de conștientizare și informare sunt dezvoltate în această perioadă. Forum Apulum are în dezvoltare două campanii dedicate, ambele fiind dedicate tinerilor, pe limbajul lor, pentru a-i mobiliza în lupta cu fake news în contextul crizei COVID-19, dar și să îi motiveze să #avemgrijă de ai noștri, să îi convingă, cu argumente, să stea acasă în această perioadă. Alătură-te campaniei #avemgrijă și donează aici.

Centrul FILIA, care lucrează pentru apărarea drepturilor femeilor, are acum o misiune cu atât mai grea. Pe lângă eforturile pentru combaterea violenței domestice, echipa FILIA ajută comunitățile marginalizate și vulnerabile care au nevoie de produse de bază alimentare și de igienă, pentru a depăși cu bine criza COVID-19. Urmărește-le activitatea aici și donează aici.

Și Caravana cu medici informează online, mai ales pe pagina de Facebook și susține financiar ONG-uri locale care pun umărul în lupta cu COVID-19.

Ajungem MARI, pentru care poți dona aici, lucrează la mutarea întâlnirilor săptămânale între voluntari și copiii din centrele de plasament în mediul online și folosește canalele de social media pentru informare și resurse utile pentru activități în interior cu copiii și pentru reducerea anxietății generale.

Și alte organizații, precum TAC.social, Clubul Câinilor Utilitari și Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice și-au restrâns activitatea offline și se mută în online. Aceștia oferă diverse instrumente online pentru beneficiarii lor și, deși sunt închise momentan, au nevoie de ajutorul nostru pentru a-și putea continua activitatea.

Pentru informații suplimentare, nu ezita să contactezi direct organizația sau să ne scrii la doneaza@pago.ro.

Multă sănătate îți dorim!

Echipa Donează cu Pago

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU