Câini de utilitate socială

Intervenție în caz de cutremur și pentru misiuni de căutare a oamenilor declarați dispăruți

Cui donezi?

Clubul Câinilor Utilitari este o asociație care se ocupă cu:

– pregătirea câinilor de utilitate socială;

– consilierea diferitelor organizații guvernamentale sau neguvernamentale în ceea ce privește folosirea câinilor utilitari;

– educarea opiniei publice, dar mai ales a copiilor, despre beneficiile interacțiunii om-animal sau despre câini utilitari și câini în general;

– dar mai cu seamă se ocupă de pregătirea unor echipe de Câini de Salvare și câini pentru Terapia Asistată de Animale.

În cadrul clubului sunt aproximativ 30 de voluntari cu câini pregătiți și aflați în pregătire pentru a avea o utilitate socială.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

În ordinea priorităților, ne propunem să strângem:

– 10.000 de euro pentru misiuni de căutare și salvare (deplasare, echipament, costuri veterinare etc.), pentru pregătirea câinilor noștri în intervenție în caz de cutremur și pentru misiuni de căutare a oamenilor declarați dispăruți de autorități în jurul Bucureștiului pe o rază de 150 km

– 10.000 de euro pentru amenajarea unui teren de antrenament corespunzător

– 13.000 de euro pentru creșterea proiectului Școala lui Codruț 

15% vor merge către costuri administrative.

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Deși este un club înfiinţat în 2010, membrii echipei lucrează împreună în acest domeniu de mai mulţi ani, sub diferite titulaturi. O parte din membrii echipei noastre au participat la proiectul Câini pentru Oameni, al fundației Vier Pfoten, încă de la începuturile acestui proiect, pe alţii îi veți recunoaște ca făcând parte dintre membrii fondatori ai Asociaţiei Române de Căutare și Salvare cât și ai Asociaţiei Române de Terapie Asistată de Animale.

Sub aceste titulaturi, oamenii noștri au participat la multiple tabere de dresaj, de căutare și salvare alături de instructori români și internaționali, au participat la mai multe examene de profil, s-au antrenat împreună cu echipele MAI de la Școala de dresaj canin din Sibiu și cu forțele IGSU de la Ciolpani și au intervenit alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucureşti în mai multe situații de prăbușire a unor clădiri și structuri din capitală.În ultimele 8 luni am participat la misiuni de căutare în județele aflate pe o rază de 150 km de București. Bugetul pentru o misiune este estimativ în jur de 2000 RON/misiune. Bugetele în mare parte sunt strânse din fonduri proprii, prin contribuția voluntarilor.

Alte proiecte:

Terapie asistată de animale;

Școala lui Codruț: dresaj gratuit pentru câini adoptați;

Romanian Prison Dogs: program de reabilitare a deținuților.

More

Asociația Clubul Câinilor Utilitari

Participare civică

     

8191 Lei
Din suma țintă de 156750 Lei

5.23% Finanțat

DONEAZĂ

Obiective

47500 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Amenajăm un teren de antrenament corespunzător

Un teren amenajat corespunzător nevoilor noastre ne ajută să creștem echipa formată din oameni și cățeii lor, și să ne pregătim săptămânal pentru misiunile de căutare și salvare.

95000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Susținem misiuni de căutare și salvare (deplasare, echipament, costuri veterinare etc.)

Suma ne ajută să pregătim câinii utilitari pentru intervenții în caz de cutremur și pentru misiuni de căutare a oamenilor declarați dispăruți de autorități în jurul Bucureștiului pe o rază de 150 km. De asemenea ne putem acoperi costurile extra care apar constant în desfășurarea misiunilor: deplasare, echipament, costuri veterinare, etc.

156750 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Creștem proiectul Școala lui Codruț: dresaj gratuit pentru câini adoptați

Continuăm să oferim gratuit cursuri de dresaj pentru câinii adoptați. Cursul se adresează câinilor și oamenilor lor, pentru învățarea tehnicilor de bază de disciplină și socializare.

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU