Pentru a veni în sprijinul celor care au mai mare nevoie de ajutor în această perioadă marcată de epidemia de Covid 19, United Way România direcționează donațiile către copiii defavorizați, familiile acestora și vârstnici – categoria cea mai vulnerabilă în fața bolii.
Cui donezi?
United Way România este o fundaţie românească înregistrată în iunie 2004 şi afiliată la United Way Worldwide, SUA, care acționează în trei regiuni din România: București, Cluj și Timișoara.
Misiunea noastră este de a îmbunătăţi calitatea vieţii în comunitate, prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului.
United Way acționează în cele 3 direcții care constituie bazele unei vieți mai bune:
- Educație
- Sănătate
- Integrare socio-profesională
De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?
UPDATE (martie 2020):
Traversăm o perioadă marcată de evenimente la care nu ne-am gândit niciodată. Trăim vremuri în care multe se schimbă în jurul nostru, dar știm că, uniți, vom învinge în lupta cu pandemia de Coronavirus.
Până când ne vom relua, însă, ritmul vieții obișnuite, haideți să ne gândim și la cei pentru care epidemia de Covid 19 aduce și mai multe lipsuri decât de obicei. Copiii susținuți de United Way cu mese calde și ajutor pentru educație nu mai pot veni la centrele de zi, care acum au porțile închise. Părinții acestor copii nu au șanse de angajare sau, și mai rău, devin șomeri. Bătrânii bolnavi vor fi și mai singuri, din cauza izolării. Nu au provizii, nu au bani puși deoparte și nici speranțe.
Prin acțiunile pe care le desfășoară în această perioadă atipică, United Way România ajunge la cei care au mai mare nevoie de ajutor, oferindu-le alimente, produse de igienă și, în funcție de nevoi, medicamente.
Avem nevoie de ajutorul tău pentru a-i putea sprijini!
33.300 RON, cu ajutorul cărora vom susține peste 30 de copii săraci, expuși riscului de abandon școlar, să își continue educația. Le vom oferi copiilor sprijin în efectuarea temelor și recuperarea lacunelor educaționale acumulate, o masă caldă zilnic precum și acoperirea nevoilor materiale (rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă). Activitățile de sprijin școlar vor alterna cu activități non-formale realizate cu ajutorul voluntarilor și vor consta în ateliere de pictură, de citit, vizionarea unor filme, workshop-uri de educație pentru sănătate, activități ludice, vizite la muzee și altele.
Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?
- „Educația – Centrul schimbării în comunitate”. În domeniul Educației, Fundația United Way România a mai dezvoltat programul ,,Educația – Centrul schimbării în comunitate”. Principalul obiectiv al acestui proiect (cu o durată de 5 ani) este înființarea și susținerea a 12 centre comunitare din țară. Programul dezvoltă un model integrat de intervenție, menit să genereze o schimbare de durată în comunitate. Scopul acestuia este să reducă rata de abandon școlar, prin îmbunătățirea relației din cercul comunitate-școală-familie, concentrându-se asupra copilului.
- „Drumul spre reușită”. În aria Integrării, United Way a dezvoltat programul ,,Drumul spre reușită”. În România, 7 milioane de oameni sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială. Tineri provenind din centre de plasament, oameni cu dizabilități sau fără adăpost nu au șanse reale să rupă cercul sărăciei și se confruntă cu mai multe tipuri de excludere socială, fie din cauza nivelului scăzut de educație, fie pentru că le lipsesc documentele legale necesare pentru angajare și accesul la informații. ,,Drumul spre reușită” – principalul nostru program pentru integrare socială și profesională – a devenit un model de abordare integrată care asigură șanse reale la un loc de muncă și obținerea independenței financiare pentru tinerii și adulții vulnerabili, prin consiliere profesională, cursuri de calificare și educație financiară.
- Programe de sănătate. Fundația United Way România oferă copiilor, tinerilor, adulţilor şi vârstnicii cu probleme grave de sănătate îngrijiri medicale şi sociale la domiciliu, iar bolnavii în stare foarte gravă primesc îngrijire paliativă (controlul durerii, consiliere psihologică pentru pacienţi şi familiile lor) în centre rezidenţiale sau la spital. Mai mult decât atât, UWRo susţine iniţiative şi programe de prevenţie şi tratament precoce pentru evitarea problemelor serioase de sănătate în comunităţile defavorizate.
Educație
50.9% Finanțat
Obiective