Știai că poți direcționa 3,5% din impozitul pe venit pentru o organizație neguvernamentală la alegerea ta, până la data de 25 mai 2021? Pe tine nu te costă nimic în plus, însă pentru organizațiile neguvernamentale înseamnă foarte mult!

Dacă ai avut venituri din salarii sau din pensii în 2020 poți alege să direcționezi 3,5% din impozitul pe venit, prin completarea și depunerea formularului 230.

Conform platformei redirectioneaza.ro, dacă toți angajații din România ar completa acest formular, după un calcul simplu, ținînd cont de salariul mediu brut, anual s-ar putea redirecționa către organizațiile non-profit peste 200 milioane de euro.

Noi îți recomandăm (cum altfel?) să alegi una dintre cele 15 ONG-uri Donează cu Pago.

Ca să-ți facem munca mai ușoară, am centralizat mai jos link-urile către formularele precompletate pentru cele 15 cauze.

Categoria Artă și cultură
Poți alege să completezi și să depui formularul 230 direct de pe platforma redirectioneaza.ro pentru Asociația uzinaduzina sau pentru Asociația Teatrul Experimental Senzorial.

Categoria Educație
Dacă vrei să susții o organizație din domeniul educației, cele 3 ONG-uri Donează cu Pago au făcut demersurile necesare pentru ca munca ta să fie cât mai ușoară.
Poți redirecționa în 3 pași simpli pentru Asociația pentru Dezvoltare Urbană (Tactile Images) direct pe platforma redirectionaza.ro aici și susții educația inclusivă.
FDP – Protagoniști în Educație ți-a pregătit un formular precompletat pe siteul lor aici sau poți intra pe pagina lor de pe platforma redirectioneaza.ro aici.
Fundația Inovații Sociale Regina Maria ți-a pregătit aici cei 3 pași pe care trebuie să îi parcurgi pentru a redirecționa pentru această cauză: online sau offline.

Categoria Mediu și animale
Cele trei cauze te așteaptă și ele pe platforma redirectioneaza.ro, care facilitează completarea formularului 230 pentru ACDB, TAC.social și Clubul Câinilor Utilitari. Aceste ONG-uri lucrează neobosit pentru a oferi medicină veterinară socială pentru câini și pisici, pentru a salva animalele vulnerabile dar și pentru a forma câini de căutare și salvare.

Știai că poți solicita această redirecționare pentru următorii 2 ani? În plus formularul 230 îți permite să redirecționezi 3.5% din impozitul tău pe venit la mai multe organizații neguvernamentale! De aceea, există anexa formularului, pe care o poți completa dacă vrei să susții mai multe ONG-uri.

Asociația pentru Relații Comunitare ți-a pregătit un scurt ghid numit Drumul lui 230, pe care îl accesezi aici.

Categoria Sănătate
Poți susține copiii cu afecțiuni grave alegând să direcționezi pentru Asociația Magic sau poți îmbunătăți șansele de supraviețuire și sănătate ale copiilor bolnavi din România, în special cei bolnavi de cancer, prin Asociația Dăruiește Aripi.
Dacă vrei să sprijini PEDITEL 1791 – soluție de telemedicină care oferă sfaturi medicale pediatrice, gratuit, non–stop, alege să redirecționezi către Fundația Părinți din România.

Categoria Social
Nu în ultimul rând, cele 3 cauze de la categoria social au nevoie de sprijinul tău.
SOS Satele Copiilor oferă copiilor care nu mai au părinții alături șansa de a crește într-o familie iubitoare, Hope and Homes for Children oferă sprijin copiii și familiilor din programele lor, iar Fundația Inimă de Copil susține sute de beneficiari din Galați și județele învecinate.

Redirecționarea celor 3,5% din impozitul tău nu îți aduce costuri suplimentare, iar completarea și depunerea formularului 230 este facilă. Vei contribui astfel cu o sursă de venit extrem de importantă pentru cauza pe care o vei alege.

Îți mulțumim anticipat!
Pago și cauzele Donează cu Pago

Echipa Donează cu Pago

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU