Aplicația care oferă independență copiilor nevăzători

Avem nevoie de donații pentru a-i ajuta pe copiii nevăzători de pretutindeni să studieze de unii singuri, să înțelegă mai bine lumea și să se integreze mai ușor în societate.

Cui donezi?

Pentru a afla cum arată un elefant, un copil nevăzător are nevoie nu doar de un desen reliefat, ci și de asistența unui specialist, care să-i ghideze mâna pe desen în timp ce îi explică ceea ce atinge. Noi am aflat acest lucru în urmă cu 10 ani, când am inițiat proiecte de advocacy – accesibilizarea muzeelor – și am vizitat școli speciale.

Tactile Images s-a născut din dorința de a oferi copiilor nevăzători libertatea de a cunoaște lumea înconjurătoare prin studiul independent al imaginilor. Așa că am creat o aplicație mobilă care descrie desene asemeni unui specialist. Avem deja 800 de desene care se autodescriu audio. Copiii pot studia acasă subiecte precum geografia sau istoria, chiar dacă nu îi au pe profesori alături.

Pentru a oferi copiilor acces la subiecte variate, am realizat și software-uri care le permit profesorilor și părinților să creeze propriile desene care se autodescriu audio. Acum lucrăm de zor la componenta hardware a proiectului, o imprimantă tactilă care va scădea considerabil costul reliefării desenelor. Tactile Images și-a propus să facă posibil studiul independent pentru copiii cu deficiențe de vedere, să rupă dependența de timpul, bunăvoința și nivelul de cunoștințe al persoanei care le este alături. Astfel, copiii au oportunitatea de a învăța de unii singuri cât, unde și despre ce vor.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Avem nevoie de donații pentru a continua dezvoltarea (software și hardware) platformei educative www.tactileimages.org. Platforma necesită îmbunătățiri continue și dezvoltarea de noi funcții: traducere simultană, tehnologie embosare laser, aplicație asistent și pentru Android.

Ne propunem să strângem 48.000 de lei. Tehnologiile pe care le folosim pentru a ușura procesul de învățare sunt din cele mai moderne – scumpe. Inteligența artificială, finger tracking, image recognition fac ca obiectivul de a crea prima soluție pedagogică de Realitate Augmentată Interactivă să fie acum în stadiul Beta. Platforma este completă, dar necesită îmbunătățiri după feedback-ul primit. La 45 Euro ora de programare, tragem cu dinții de fiecare ban și facem tot ce putem pentru a ne vedea visul împlinit. Avem o listă cu lucruri care trebuie îmbunătățite și în funcție de raportul buget/timp vom prioritiza implementarea lor. Acum lucrăm, de exemplu, la modulul 2 de AI care să facă diferența între mâna stângă și mâna dreaptă, pentru că există și această nevoie, stângacii au alt stil de explorare.

40% din donații vor merge către costuri administrative pentru că aici suntem deficitari, sponsorizările și donațiile primite nu acoperă complet această zonă. Ca să fie clar, pot să vă zic că am avut un proiect de 1 an în care nu existau costuri administrative, dar pentru că avem o misiune, l-am făcut cu mult efort… uman.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Tactile Images este platforma educațională gratuită care încununează efortul de un deceniu al tuturor celor care au crezut că inovația poate schimba educația: Ministerul Culturii, Asociația Fondului Cultural Național, Fondul pentru Inovare Civică, Fundația Orange, OMV Petrom, ING Bank România, Microsoft România, Electrica SA, Hewlett Packard Enterprise și sute de voluntari. Și asta nu e tot. Deoarece știm că nevăzătorii sunt dependenți de telefonul mobil pentru a se descurca zi de zi, am lansat Tehnologia Equal, un proiect de lobby ce privește decontarea telefoanelor pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

După 10 ani de proiecte în comunitatea nevăzătorilor, am dezvoltat o soluție care rezolvă multe probleme în zona educației (costuri, disponibilitate, accesibilitate, independență, diversitate). Este pentru prima oară când un profesor/părinte poate personaliza gratuit materiale, tăiem 2 zerouri de la costurile de producție și când un copil poate învăța acasă, la depărtare de profesorul lui.

Astăzi, o echipă de 7 persoane – formată preponderent din artiști (film, muzică, literatură) – se luptă pentru oferirea independenței în studiu tuturor nevăzătorilor din lume. Cu un buget de 20.000 euro în ultimele 8 luni, convingere, pasiune și multă multă muncă schimbăm în mai bine modul în care învață nevăzătorii.

More
Asociația pentru Dezvoltare Urbană
Educație
VOTEAZĂ
Ai votat acest proiect