Tactile Images – Acces la educație independentă pentru copiii nevăzători

Avem nevoie de donații pentru a-i ajuta pe copiii nevăzători de pretutindeni să studieze de unii singuri, să înțeleagă mai bine lumea și să se integreze mai ușor în societate.

Ce este Asociația pentru Dezvoltare Urbană?

Pentru a afla cum arată un elefant, un copil nevăzător are nevoie nu doar de un desen reliefat, ci și de asistența unui specialist, care să-i ghideze mâna pe desen în timp ce îi explică ceea ce atinge. Noi am aflat acest lucru în urmă cu 10 ani, când am inițiat proiecte de advocacy – accesibilizarea muzeelor – și am vizitat școli speciale.

 

Tactile Images, aplicația de învățare pentru nevăzători

Tactile Images s-a născut din dorința de a oferi copiilor nevăzători libertatea de a cunoaște lumea înconjurătoare prin studiul independent al imaginilor. Așa că am creat o aplicație mobilă care descrie desene asemeni unui specialist. Avem deja 800 de desene care se autodescriu audio. Copiii pot studia acasă subiecte precum geografia sau istoria, chiar dacă nu îi au pe profesori alături.

Pentru a oferi copiilor acces la subiecte variate, am realizat și software-uri care le permit profesorilor și părinților să creeze propriile desene care se autodescriu audio. Acum lucrăm de zor la componenta hardware a proiectului, o imprimantă tactilă care va scădea considerabil costul reliefării desenelor. Tactile Images și-a propus să facă posibil studiul independent pentru copiii cu deficiențe de vedere, să rupă dependența de timpul, bunăvoința și nivelul de cunoștințe al persoanei care le este alături. Astfel, copiii au oportunitatea de a învăța de unii singuri cât, unde și despre ce vor.

Cum va folosi Asociația pentru Dezvoltare Urbană donația ta?

Ne propunem să strângem 48.000 de lei pentru a-i ajuta pe cei 18.000.000 de copii cu deficiențe de vedere din lume să studieze singuri și să descopere independent lumea. 

Avem nevoie de donații pentru a continua dezvoltarea (software și hardware) platformei educative www.tactileimages.org. Platforma necesită îmbunătățiri continue și dezvoltarea de noi funcții: traducere simultană, tehnologie embosare laser, aplicație asistent și pentru Android.

Tehnologiile pe care le folosim pentru a ușura procesul de învățare sunt din cele mai moderne – scumpe. Inteligența artificială, finger tracking, image recognition fac ca obiectivul de a crea prima soluție pedagogică de Realitate Augmentată Interactivă să fie acum în stadiul Beta. Platforma este completă, dar necesită îmbunătățiri după feedback-ul primit. La 45 Euro ora de programare, tragem cu dinții de fiecare ban și facem tot ce putem pentru a ne vedea visul împlinit. Avem o listă cu lucruri care trebuie îmbunătățite și în funcție de raportul buget/timp vom prioritiza implementarea lor. Acum lucrăm, de exemplu, la modulul 2 de AI care să facă diferența între mâna stângă și mâna dreaptă, pentru că există și această nevoie, stângacii au alt stil de explorare.

40% din donații vor merge către costuri administrative pentru că aici suntem deficitari, sponsorizările și donațiile primite nu acoperă complet această zonă. Ca să fie clar, pot să vă zic că am avut un proiect de 1 an în care nu existau costuri administrative, dar pentru că avem o misiune, l-am făcut cu mult efort… uman.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat Asociația pentru Dezvoltare Urbană?

Prin proiectele sale, Asociația pentru Dezvoltare Urbană se luptă să schimbe paradigma în educația copiilor nevăzători, să creeze un nou mod de a învăța și descoperi lumea, să ofere independență în studiu, asemeni alfabetului Braille în urmă cu 200 de ani. 

 

În cei 10 ani de activitate, am bifat: 

  • informarea a 450.000 de oameni că nevăzătorii folosesc desenele în relief 
  • donații copiilor nevăzători și școlilor speciale: 35 iPhone-uri, 21 cataloage, 40 tablouri tactile, 60 obiecte muzeelor
  • campanii de advocacy la nivel național (35 orașe)
  • caravane prin țară (24 orașe) 
  • expoziții la muzee din țară (20 expoziții) 
  • campanie de lobby pentru decontarea smartphone-urilor pentru persoanele cu deficiențe de vedere și introducerea unei legi în parlament
  • training pentru profesori din țară și străinătate

Acest proces complex este posibil doar cu multă muncă, efort și susținere din partea celor care vor să schimbe lumea copiilor nevăzători alături de noi. Pe lângă sutele de donatori individuali și zecile de voluntari care ne-au ajutat să schimbăm mentalitatea oamenilor în ceea ce privește educația copiilor nevăzători, îi amintim ca sprijin cei care cred că inovația va schimba educația: Ministerul Culturii, Asociația Fondului Cultural Național, Fondul pentru Inovare Civică, Fundația Orange, OMV Petrom, ING Bank România, Microsoft România, Electrica SA, Hewlett Packard Enterprise.

More
Asociația pentru Dezvoltare Urbană
Educație
8.015,31 Lei
Din suma țintă de 48.000 Lei
16.7% Finanțat

Obiective

10000 Lei

Creăm cataloage tactile interactive

Cu ajutorul tău, vom realiza materialele speciale (desene cu descrieri audio) necesare copiilor nevăzători pentru a studia independent subiecte școlare sau descoperi lumea din jur.

25000 Lei

Dezvoltăm platforma de e-learning

Împreună, vom realiza o infrastructură hardware-software pentru studiu independent și vom crea o comunitate internațională a copiilor nevăzători, părinților și profesorilor acestora.

48000 Lei

Realizăm aplicația de Android

Puțini copii nevăzători au iPhone, iar tu ne poți ajuta să realizăm o aplicație asistent compatibilă cu toate smartphone-urile, pentru a aduce profesorul în casele a câtor mai mulți copii.