Vreau la școală!

Cui donezi?

Fundația Inovații Sociale Regina Maria oferă, prin proiecte sustenabile și durabile, servicii educaționale și medicale integrate pentru persoane sărace, cu grad ridicat de vulnerabilitate contribuind astfel la reintegrarea lor socială. În cele 2 clinici medicale sociale oferim servicii de asistență medicală integrată și gratuită pentru persoane fară venit, neasigurate medical sau cu venituri foarte mici. Până în prezent am oferit servicii medicale către aprox 10.000 de pacienți sociali.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Epidemia de COVID19 a pus din nou sub lupă situația copiilor vulnerabili. Într-un studiu realizat de IRES în perioada 27-30 aprilie 2020, doar 68% dintre elevii din Romania au acces la echipamente electronice pentru școala online și numai jumătate dintre elevi au participat la școala online.
În cazul beneficiariilor noștri, copiii Hero Afterschool Clinceni, lipsa de resurse materiale și de sprijin emoțional se transforma imediat în lipsa de oportunități și în acces limitat la educație agravând clivajul social și discriminarea. Prin proiectul propus ne dorim oferim în continuare acces la educație pentru 170 de copii care provin din familii aflate în dificultate socio-materială și care sunt beneficiarii centrelor de tip after school ale Fundației noastre și combatem discriminarea la care sunt supuși datorită lipsurilor materiale.

Ne propunem să strângem suma necesară pentru salariul celor 11 învățătoare 17.500 euro și pentru masa caldă zilnică pentru 75 de copii 16.625 euro.

Accesul la educație și discriminarea pe motive materiale sunt factori care pot creste absenteismul și abandonul școlar. Prin proiectul nostru, vrem le oferim atenția necesară în această perioadă și ne propunem ne asigurăm școlarizarea continuă pentru acești copii și au o șansă la o viață decentă. Copiii vor fi sprijiniți prin suport didactic oferit de învățătoare și prin oferirea unei mese calde (pentru majoritatea dintre ei, singura masă caldă și cu aport nutritiv de peste zi).

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Proiectele educaționale ale Fundației vizează dezvoltarea abilitaților copiilor din medii defavorizate, reducerea abandonului școlar și oferă îndrumare, asistență și oportunități de implicare comunitară. Centrul Educațional Băneasa, are 35 de copii beneficiari iar Hero Afterschool Clinceni 170 de copii din familii sărace și foarte sărace. Ele funcționează în sistem de Afterschool unde copiii au o masă caldă zilnică, suport în activitatea didactică și programe educative de dezvoltare personală și emoțională.

În centre copiii sunt implicați într-un program continuu, structurat prin care își consolidează cunoștințele și abilitățile deprinse în cadrul școlar și li se menține activ interesul față de școală și învățare printr-un proces interactiv, incluziv și care are ca scop reducerea abandonului școlar. Proiectul din Clinceni a început în 2010 cu o clasa de 15 copii. În semestrul al doilea al anului școlar 2010-2011, numărul copiilor implicați în proiect a crescut la 30. Numărul beneficiarilor a crescut în fiecare an – fondurile de care dispunem în acest moment însă nu ne permit primim mai mulți copii iar situația curenta face incertă și menținerea celor existenți. Centrele educaționale ale fundației au avut în 2019 un buget anual de 39.000 euro.

More
Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria
Educație
VOTEAZĂ
Ai votat acest proiect