Fundația Inovații Sociale Regina Maria – Vreau la școală!

Ajutăm 170 de copiii vulnerabili să-și continue școala prin sprijin didactic, psihologic și oferirea unei mese calde zilnice.

Ce este Fundația Inovații Sociale Regina Maria?

Fundația Inovații Sociale Regina Maria oferă de peste 10 ani servicii medicale gratuite bolnavilor săraci, fără venituri și fără asigurări medicale, contribuind astfel la reintegrarea lor socială, precum și servicii educaționale copiilor din familii defavorizate.

În cele 2 clinici medicale sociale (Policlinica Socială Baba Novac și Clinica Sala Palatului) am oferit servicii medicale către aprox 10.000 de pacienți sociali, iar în cele 2 centre educaționale din Băneasa și Clinceni ne calcă pragul anual 200 de copii vulnerabili care primesc ajutor la învățare, sprijin psihologic, o masă caldă zilnică și speranța într-un viitor diferit de cel trăit acum.

Cum va folosi Fundația Inovații Sociale Regina Maria donația ta?

Epidemia de COVID19 a pus din nou sub lupă situația copiilor vulnerabili. Într-un studiu realizat de IRES în perioada 27-30 aprilie 2020, doar 68% dintre elevii din România au acces la echipamente electronice pentru școala online și numai jumătate dintre elevi au participat la școala online.

În cazul beneficiarilor noștri, copiii Hero Afterschool Clinceni, lipsa de resurse materiale și de sprijin emoțional se transforma imediat în lipsa de oportunități și în acces limitat la educație agravând clivajul social și discriminarea. Prin proiectul propus ne dorim să oferim în continuare acces la educație pentru 170 de copii care provin din familii aflate în dificultate socio-materială și care sunt beneficiarii centrelor de tip after school ale Fundației noastre și să combatem discriminarea la care sunt supuși datorită lipsurilor materiale.

 

Ne propunem să strângem o parte din suma necesară pentru salariul celor 11 cadre didactice pentru masa caldă zilnică pentru 75 de copii și pentru asistența psihologică pentru 50 dintre acești copii.

Accesul la educație și discriminarea pe motive materiale sunt factori care pot crește absenteismul și abandonul școlar. Prin proiectul nostru, vrem să le oferim atenția necesară în această perioadă și ne propunem să ne asigurăm că școlarizarea continuă pentru acești copii și că au o șansă la o viață decentă. Copiii vor fi sprijiniți prin suport didactic oferit de personalul didactic,  prin oferirea unei mese calde (pentru majoritatea dintre ei, singura masă caldă și cu aport nutritiv de peste zi) și prin oferirea sprijinului psihologic pentru cei 50 de copii care, din cauza contextului familial au o vulnerabilitate emoțională crescută.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat Fundația Inovații Sociale Regina Maria?

Proiectele educaționale ale Fundației vizează dezvoltarea abilităților copiilor din medii defavorizate, reducerea abandonului școlar și oferă îndrumare, asistență și oportunități de implicare comunitară. Centrul Educațional Băneasa, are 35 de copii beneficiari iar Hero Afterschool Clinceni 170 de copii din familii sărace și foarte sărace. Ele funcționează în sistem de Afterschool unde copiii au o masă caldă zilnică, suport în activitatea didactică și programe educative de dezvoltare personală și emoțională.

 

În centre copiii sunt implicați într-un program continuu, structurat prin care își consolidează cunoștințele și abilitățile deprinse în cadrul școlar și li se menține activ interesul față de școală și învățare printr-un proces interactiv, incluziv și care are ca scop reducerea abandonului școlar. Proiectul din Clinceni a început în 2010 cu o clasa de 15 copii. În semestrul al doilea al anului școlar 2010-2011, numărul copiilor implicați în proiect a crescut la 30. Numărul beneficiarilor a crescut în fiecare an – fondurile de care dispunem în acest moment însă nu ne permit să primim mai mulți copii iar situația curentă face incertă și menținerea celor existenți. Centrele educaționale ale fundației au avut în 2019 un buget anual de 39.000 euro.

Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria
Educație
19.275,98 Lei
Din suma țintă de 48.000 Lei
40.16% Finanțat

Obiective

15200 Lei
Obiectiv atins

Acoperim nevoile cu personalul didactic

Copiii săraci rămași singuri acasă, fără ajutorul părinților, primesc asistență zilnică în realizarea diverselor activități, pe lângă temele de la școală: limbi străine, artă, muzică, teatru, etc.

40200 Lei

Oferim o masă caldă, singura masă nutritivă a zilei pentru 75 de copii

Copiii au nevoie în fiecare zi de o masă caldă. Fără o alimentație corectă, ei nu vor avea capacitatea de concentrare pentru a avea rezultate școlare bune, iar acasă lipsurile familiilor sunt din ce în ce mai mari.

48000 Lei

Oferim sprijin emoțional și acces la psiholog pentru 50 de copii

Sprijinirea stării psiho-emoționale a celor 50 de copii provenind din medii familiale instabile este esențială pentru o dezvoltare echilibrată.