A fost un an plin pentru Inima Copiilor, acest ciudat și provocator 2020. Plin pentru asociație și foarte plin pentru Secția de Cardiochirurgie de la Marie Curie, după cum ne spune Enona Chiriac, manager de proiect la Inima Copiilor.

În ianuarie și februarie misiunile medicale în care medici cu experiență de la Clinică San Donato din Milano vin la București pentru 7-10 zile pentru a coordona și pregăti echipa românească s-au desfășurat normal. Dar misiunea începută pentru 10 zile în martie, în pandemie, s-a terminat tocmai în iulie. 95 de copii au fost operați în această perioadă. Toți urgențe majore, operații complicate, unele chiar în premieră pentru echipa de la Marie Curie. Tânăra echipă de la București a progresat enorm în aceste luni în care au avut activitate continuă. Secția de la București a funcționat excelent în condițiile în care celelalte secții din țară fie s-au închis, fie au lucrat sporadic.

Între aprilie și octombrie 2020, donațiile cu Pago au fost folosite pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru maternitățile care asigura nașterile mamelor cu COVID-19 și îngrijirea nou-născuților. Începând cu luna octombrie, donațiile prin Pago susțin din nou misiunile medicale de la Marie Curie.

În martie, când lovise pandemia și aflam despre lipsurile din spitale, ne-am mobilizat să ajutăm nou-născuții veniți pe lume în perioada asta și mamele care urmau să nască: era nevoie de un incubator nou la Universitar, de un incubator la maternitatea Bucur unde nășteau mamele cu COVID-19 și un ventilator neonatal la Oradea. Sunt cumpărate și livrate de producători încă din aprilie, chiar dacă mai avem încă facturi restante.

Nu am mai ajuns să finanțăm anul asta prin Pago și Banca de lapte matern de la Marie Curie. Ne-am concentrat pe cardiochirurgie, principalul nostru proiect, și vom continua! Mulțumim pentru fiecare donație primită. Fiecare leu ne ajută să mergem mai departe și dă o șansă la viață copiilor bolnavi de inimă! În numele copiilor care sunt salvați la Marie Curie, vă mulțumim din toată inima!

Până în prezent, peste 30.000 lei au fost donați prin Pago de către peste 225 de donatori, care au făcut peste 521 de donații. 25% dintre aceștia sunt donatori recurenți.  

Donațiile recurente setate în prima ediție a Donează cu Pago rămân active chiar și după luna noiembrie, așa că sprijinul tău rămâne unul pe termen lung.

Fiecare donație recurentă setată va ajuta Inima Copiilor să susțină viitoarele misiuni medicale organizate în Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie. Fiecare costă 15.000-17.000 euro, costul anual pentru organizație fiind de aproximativ 200.000 euro. Primii 10.000 de lei au fost folosiți pentru a acoperi o parte din suma necesară primelor misiuni organizate anul acesta la Marie Curie.

Începând cu luna octombrie, donațiile prin Pago susțin misiunile medicale de la Marie Curie, și fiecare donație recurentă setată până la finalul acestei ediții înseamnă o șansă în plus pentru copiii bolnavi de inimă.

Orice sumă face diferența!

Îți mulțumim,

Echipa Inima Copiilor și Pago

Echipa Donează cu Pago

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU