Când locuiești într-un sat sărac, departe de spital, drumul lung, greu și prea costisitor pentru posibilitățile familiei este o adevărată problemă și de multe ori copiii cu boli grave ajung să nu-și urmeze tratamentul. Pentru ei, Asociația Dăruiește Aripi a creat un proiect pilot, care oferă tratamente la domiciliul acestor copii.

Printre nevoile de monitorizare și tratament ale copiilor cu boli cronice grave se numără:

  • administrarea de tratamente
  • recoltare de analize
  • monitorizarea între curele de chimioterapie
  • terapia durerii și îngrijirea copiilor aflați în stadii terminale
  • consiliere și educație pentru părinții și familii privind îngrijirea copiilor cu boli grave.

Mulțumim donatorilor Pago, care au contribuit deja cu 12.500 lei pentru cauza Dăruiește Aripi. Această sumă acoperă nevoile de monitorizare și tratament ale copiilor cu boli cronice grave din Dobrogea pentru 2 săptămâni.

O comunitate de donatori schimbă povestea lui Nicușor

Alina Pătrăhău, fondatoarea asociației, ne povestește cum au contribuit primii 12.500 lei strânși

La mijlocul anului trecut, înainte de a ne înscrie în Pago, am cunoscut o familie, o bunică și un băiețel de 5 ani, care veneau la Secția de onco-hematologie pediatrică, pentru a investiga starea lui de sănătate (paloare pronunțată, lipsa de energie total nespecifică copilăriei, lipsa poftei de mâncare). Analizele au dezvăluit că Nicușor suferă de anemie idiopatică. Asta înseamnă drumuri lunare la transfuzie și alte drumuri mai dese pentru monitorizare și tratament. Când locuiești la periferia județului, într-un sat sărac, la 85 km de Constanța, drumul lung, greu și prea costisitor pentru posibilitățile familiei este o adevărată problemă așa că Nicușor nu ajungea la cele mai multe dintre programări, uneori nici măcar la transfuzia lunară, care pentru el este vitală!

La fiecare vizită, bunica și băiețelul vin însoțiți de câte un frate sau o soră pe care nu au avut cu cine să îi lase acasă. Așa aflăm că familia este compusă din 5 frați și 2 verișori, toți crescuți de bunică. Urmărindu-i la consultație, doamna doctor Apostol, medicul curant al băiețelului, ia hotărârea să îi testeze pe rând și astfel, se dezvăluie o foarte serioasă problema genetică, pe care copiii o au în comun.

Bunica, o femeie iubitoare dar simplă și cu posibilități materiale limitate este copleșită. Copiii intră în programul nostru de tratamente la domiciliul copiilor cu boli grave și reușim astfel să îi monitorizăm cât de des este nevoie și să îl aducem pe băiețel la transfuzia lunară.
În curând, pe Nicușor îl așteaptă o operație care îi va îmbunătăți considerabil situația. În același timp, pentru bunica ce îl va însoți la București pentru intervenție, urmează o mulțime de griji de tot felul.

Din fericire, datorită donațiilor care s-au strâns prin Pago, putem să o scutim măcar de grija drumurilor după operație. Toată îngrijirea postoperatorie care se poate face acasă este în mâinile capabile ale echipei noastre medicale, care îl va vizita pe Nicușor la el acasă, îi va schimba pansamentele, va recolta analize, va monitoriza semnele vitale și starea generală a băiatului dar și a fraților și verișorilor lui.

În țara noastră sunt sute de copii ca Nicușor. Ne dorim ca toți acești copii cu boli cronice grave să beneficieze de tratamente medicale la domiciliu. Ne dorim să luăm această povară de pe umerii părinților lor pentru ca ei să se poată concentra pe lucrurile importante – dragostea familiei și o copilărie cât mai aproape de normal.

Îți mulțumim pentru implicare!
Asociația Dăruiește Aripi & Pago

Citește și interviul cu Alina Pătrăhău, fondatoarea Asociației Dăruiește Aripi. Pentru ca donatorii Pago să cunoască mai bine asociația cea mai apreciată în etapa votului public, în luna decembrie am invitat-o la un interviu online pe Alina Pătrăhău, care ne-a povestit despre proiectele asociației, inclusiv despre Registrul Național al Cancerului la Copil în România, cu care Dăruiește Aripi a câștigat Premiul 1 la Secțiunea Sănătate în cadrul Galei Societății Civile 2019.

Echipa Donează cu Pago

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU