Cum tocmai s-a încheiat prima jumătate a lui 2020, am vrut să vedem cum au donat utilizatorii Pago – fie din browser, fie direct din aplicația de mobil Pago. Am fost plăcut surprinși nu numai de creșterea numărului donațiilor, dar mai ales că aproape unul din doi donatori a ales să doneze recurent, lună de lună.
Cu Pago, toate donațiile, inclusiv cele recurente, sunt necomisionate atât pentru donatori cât și pentru ONG-uri, iar utilizatorii Pago primesc înapoi până la 10% din valoarea donației recurente, sub formă de puncte Pago.
În cele 8 luni de la lansarea funcționalității în aplicația Pago și a platformei doneaza.pago.ro, care permite donația direct din browser, fără crearea vreunui cont, 1.540 de donatori unici au contribuit cu aproape 140.000 de lei.
Luna ianuarie a adus și o creștere a donațiilor recurente și a celor din aplicația Pago, cel mai probabil odată cu creșterea numărului utilizatorilor. În luna iunie, peste 56% dintre donațiile realizate cu Pago au fost recurente, cu o medie de 45% în prima jumătate a anului.
2.246 de donații au fost realizate în primele 6 luni ale anului, cu o valoare medie de 43 lei/donație.
Până în prezent, cauzele de la categoria Sănătate și sport au primit cele mai multe donații, în cuantum de 44.678 lei, urmate de cauzele de la categoria Altele, acolo unde cabinetul veterinar social TAC.social a strâns peste 29.500 lei.
Selecția celor 15 cauze pentru care se poate dona în prima ediție a Donează cu Pago a inclus jurizarea a 150 de ONG-uri interesate, urmată de etapa votului public, la care au participat aproape 16.000 de persoane. Cele 15 ONG-uri activează fie la nivel național, fie local și ne propun cauze diverse – de la prevenirea separării copiilor de familie, la meditații și experiențe pentru copii instituționalizați, accesul la servicii de sănătate prin caravane medicale, la creșterea numărului de câini de salvare sau ajutorarea animalelor fără stăpân. Mai multe despre aceste cauze puteți afla chiar prin lentila Recorder.
Donează cu Pago este un proiect dezvoltat de Pago, cu sprijinul Băncii Transilvania, Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile și al Fundației Comunitare București.
611 Comments