În ultimul an, peste 2.500 de copii instituționalizați și din familii defavorizate au fost sprijiniți prin ședințe de pregătire școlară, cursuri vocaționale sau ieșiri. Nu mai puțin de 1.600 de voluntari au făcut aceste lucruri posibile.

Recunoașterea acestor eforturi nu a întârziat să apară: două premii au fost câștigate la Gala Societății Civile din acest an de către Asociația Lindenfeld pentru programul Ajungem MARI.

  • premiul I pentru cursurile de educație pentru sănătate, financiară, civică și TIC, adaptate pentru copiii instituționalizați și susținute de voluntari pentru peste 800 de copii.
  • premiul III la categoria Programe pentru proiectul „Dă-ți pasiunea mai departe!”, cu peste 7000 de voluntari implicați până în prezent.

Mulțumim celor peste 125 de donatori care au donat aproape 5.700 lei, cu o medie a donației de 40,3 lei. Peste 3.100 de lei vin din donații recurente, care vor rămâne active și după începerea celei de-a doua ediții a Donează cu Pago.

În acest moment, eforturile Ajungem MARI au nevoie de susținere financiară și umană și ne bazăm în continuare pe ajutorul vostru.

DONEAZĂ

În acest moment, puțin peste 4.300  lei mai sunt necesari pentru ca echipa Ajungem MARI să echipeze centrele de plasament cu tablete sau laptopuri pentru ca 80 de copii să aibă acces la învățare online. Cu alte cuvinte, diferența ar putea fi făcută de 108 donatori a câte 40 lei sau 44 donatori a câte100 lei.

Donațiile recurente setate în prima ediție a Donează cu Pago rămân active chiar și după luna noiembrie, așa că sprijinul tău rămâne unul pe termen lung.

Conform echipei Ajungem MARI, din păcate, dreptul la educație al copiilor din centrele de plasament nu este asigurat și sunt multe centre în care 10 copii împart același calculator.

Având orele în același timp, ne temem ca vor pierde multe informații din școala online și riscul de abandon școlar va crește enorm anul acesta. Deja copiii aveau mult de recuperate, acum se vor simți si mai descurajați. Cu sprijinul partenerilor noștri, vrem să îi ajutăm pe copii să rămână conectați la educație, la un mediu bun, la un viitor mai bun. Am trimis deocamdată 45 de laptopuri și calculatoare în centre și 33 de tablete conectate la internet familiilor sărace, dar nevoia este mult mai mare și în fiecare zi primim noi cerințe de la centrele de plasament, spune Iarina Taban, fondatoarea Programului Educațional Ajungem MARI.

FII VOLUNTAR

Pentru a putea ajuta mai departe, echipa Ajungem MARI are nevoie de resurse financiare, dar mai ales umane – voluntari cu vârstă peste 16 ani, din orice domeniu, care să își asume cu seriozitate 7 luni de voluntariat, să aibă răbdare și să caute mereu noi metode să îi atragă pe copii spre învățare.

Citește detaliile și completează formularul online, până la dată de 11 octombrie.

 

Îți mulțumim pentru implicare!

Ajungem MARI & Pago

Echipa Donează cu Pago

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU