Toți copiii au dreptul la educație, indiferent de mediul din care provin. Cu toate acestea, în România, doar o treime din copiii defavorizați termină școala primară. Atunci când părinții se luptă pentru traiul zilnic, educația copiilor este neglijată. Fără oportunități reale și acces constant la educație, cei mai mulți dintre acești copii riscă să devină adulți care se vor confrunta cu dificultăți economice și care nu vor avea capacitatea de a susține o familie.

,,Învață să reușești“ este unul dintre cele mai importante programe de educație ale United Way România. Programul luptă împotriva abandonului școlar în comunitățile sărace urbane și rurale, unde nu educația copiilor este prioritară, ci lupta zilnică pentru a găsi resurse necesare supraviețuirii.

​Echipa United Way are o abordare integrată, în cadrul căreia acțiunile sunt concentrate asupra nevoilor copilului. Părinți, profesori, voluntari și asociații nonguvernamentale locale lucrează împreună pentru rezolvarea problemei abandonului școlar, care nu este una a copilului, ci a întregii comunități.

Copiii care fac parte din programele United Way Romania provin din comunități defavorizate din București, Ilfov, județele Cluj și Timiș. Au resurse materiale limitate și sunt în risc de abandon școlar. Prin includerea în programele de educație, copiii primesc, hrană, hăinuțe, rechizite, ajutor la teme și participă la diferite activități de educație nonformală. Familiile copiilor și cadrele didactice sunt, de asemenea, incluse în aceste programe.

Mulțumim celor peste 90 de donatori care au făcut 180 de donații, însumând peste 7.500 lei. Jumătate din această sumă reprezintă donații recurente, care vor rămâne active și după începerea celei de-a doua ediții a Donează cu Pago.

Cum au contribuit aceste donații la eforturile United Way? 

Pandemia și urmările acesteia au consecințe grave asupra persoanelor defavorizate și, implicit, asupra educației copiilor din medii vulnerabile. Familiile vor fi din ce în ce mai sărace, iar copiii sunt expuși riscului de abandon școlar. De aceea, trebuie să facem tot ce putem pentru a-i ajuta să nu renunțe la școală, ne spune Cristiana Constantinescu, manager de comunicare și marketing United Way Romania, care are însă încredere că la finalul acestei crize, vom fi mai puternici și mai uniți.

Suma de 7.550 de lei strânsă până acum prin Pago ajută, timp de 3 luni, 18 copii din medii defavorizate să nu își întrerupă școala. Aceștia sunt ajutați cu hrană, haine, ajutor la teme, participare la activități non-formale de educație și altele. Pe perioada pandemiei masa caldă s-a transformat în pachete cu alimente, iar activitățile educaționale s-au mutat în online sau, acolo unde nu a existat acces la tehnologie, pedagogii au dus copiilor fișe pentru diverse activități școlare.

Pe parcursul verii, centrele educaționale sprijinite de United Way România și-au continuat activitatea, respectând toate regulile de distanțare și de igienă impuse de pandemie. Astfel, copiii au continuat să participe la activități educative având la dispoziție măști de protecție și dezinfectanți.

Ajută și tu copiii defavorizați să își urmeze visul, să rupă bariele sărăciei și să aibă un viitor mai bun! Stă în puterea ta să ajuți. Fiecare contribuție este importantă!

Îți mulțumim pentru implicare!

United Way Romania & Pago

Echipa Donează cu Pago

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU