Prevenirea separării copilului de familie și accesul copiilor la educație

Aceasta este pagina dedicată ediției 1 a Donează cu Pago. Dacă vrei să faci o donație prin Pago pentru SOS Satele Copiilor, te așteptăm aici.

Cui donezi?

La SOS Satele Copiilor de peste 25 de ani ne-am angajat să oferim o familie copiilor care au rămas fără sprijinul parental și să îi protejăm pe cei care riscă să-l piardă. În 1993 am deschis primele Sate SOS în București și Cisnădie, Sibiu, unde copii care ajunseseră în centre de plasament au primit a doua șansă la protecție, la iubire, la o mamă SOS care să le fie alături 24 din 24 de ore. În 2006 am deschis cel de-al treilea Sat SOS, la Hemeiuș, Bacău.
În peste 25 de ani, mai mult de 400 de copii au crescut în familia SOS, iar 90% dintre tinerii care au ieșit din îngrijirea SOS sunt bine integrați social și au un loc de muncă stabil.

Pentru ca tot mai puțini copii să ajungă în situația de a fi abandonați, începând cu anul 1998 am dezvoltat programul de prevenire a separării copilului. Lucrăm cu familiile vulnerabile și urmărim să responsabilizăm părinții și să le oferim instrumentele necesare pentru a depăși momentele de criză.
În primele 6 luni ale anului 2019, 151 de copii și tineri au fost sprijiniți în Satele și Comunitățile de tineri SOS (programul de îngrijire alternativă) și 428 copii și tineri din 153 familii în programul de prevenire.
Echipa SOS Satele Copiilor numără peste 150 de angajați. Conform ultimului raport financiar auditat de Rödl & Partner, bugetul de cheltuieli al SOS Satele Copiilor în 2018 este de 16.463.246 RON.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Proiectul pe care ne propunem să îl sprijinim, prin intermediul donațiilor, este cel de prevenire a separării copilului de familie, prin intermediul Centrelor de Consiliere și Sprijin pentru Copii și Părinți.

La nivelul unui an, ne propunem să strângem 35.000 euro. Mai exact, să convingem cel puțin 800 de oameni să facă o donație de 35 lei, timp de cel puțin 6 luni. Suma strânsă va fi folosită pentru sprijinul anual a 500 de copii și familiile lor. 

Serviciile oferite includ:

  • Suport educațional – achiziționarea cărților și a rechizitelor, plata diferitelor contribuții; ateliere nonformale de dezvoltare de abilități și deprinderi. Buget: 35.000 ron
  • Suport pentru îngrijirea sănătăţii – accesarea servicii medicale gratuite. La nevoie asigurăm anumite plăți. Buget: 15.000 ron
  • Suport psiho-social pentru părinți și copii. Consiliere individuală sau psihoterapie, când situația o impune; activități pentru copii. Buget: 40.000 ron
  • Suport pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai, cum ar fi reparaţii ale acoperişului, ferestrelor sau mobilă de bază. Buget: 15.000 ron
  • Hrană (alimente/bonuri de masă), îmbrăcăminte și încălțăminte. Buget: 60.000 lei.

Total buget anual: 165.000 ron /35.106 euro. Nu au fost incluse costuri administrative.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

În 20 de ani, 3.425 de copii au fost ajutați să rămână în familiile biologice, cu o rată de succes de 98,55%. În termeni de analiză cost – beneficiu (utilizând metoda Social Return of Investment), raportul calculat este de 1:7. Abordarea SOS este una integrată vizând rezolvarea problemelor familiei, cu accent pe copil. 

Întrucât bunăstarea copiilor nu poate fi concepută separat de bunăstarea familiei, munca noastră în cadrul Centrelor de Consiliere și Sprijin vizează familia ca întreg şi implică întreaga comunitate. Unele servicii sunt oferite direct copiilor, în timp ce altele ajung la copii prin părinţi, dar de ele beneficiază întreaga familie, care este astfel consolidată.
Le oferim adulților consiliere socială și psihologică, educație parentală, îi sprijinim în găsirea unui loc de muncă potrivit pentru a avea un venit sigur. În anumite cazuri, îi ajutăm pe părinți cu întocmirea documentelor de identitate, cu înscrierea la medic pentru a avea acces la serviciile potrivite. Ne asigurăm că cei mici merg la școală, sunt hrăniți corespunzător și nu trăiesc în condiții de igienă precare.

More

Asociația SOS Satele Copiilor România

Social

     

21356 Lei
Din suma țintă de 165000 Lei

12.94% Finanțat

Obiective

75000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Hrană și condiții de trai

Ajutorul tău înseamnă: Alimente/bonuri de masă, îmbrăcăminte, încălțăminte, suport pentru reparații locuință, astfel încât copiii să crească într-un mediu sigur.

150000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Educație și suport psiho-social

Ajutorul tău înseamnă: rechizite și cărți pentru copii, ateliere de dezvoltare abilități și deprinderi, excursii, consiliere psiho-socială pentru părinți.

165000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Sănătate

Ajutorul tău înseamnă: servicii medicale pentru copii și părinții lor, pentru ca aceștia să poată avea grijă de ei corespunzător (consultații, intervenții medicale, medicamente).

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU