Copiii săraci trebuie și ei să stea acasă. Ajută-ne să-i ținem în siguranță

Aceasta este pagina dedicată ediției 1 a Donează cu Pago. Dacă vrei să faci o donație prin Pago pentru Hope and Homes for Children România te așteptăm aici.

Cui donezi?

Misiunea noastră a fost dintotdeauna să închidem orfelinatele din România, pentru că știm efectul devastator al instituționalizării asupra dezvoltării copiilor.

 

Sărăcia extremă este principalul motiv pentru care copiii nu se pot întoarce acasă, în familie, iar prin intervențiile noastre susținem familiile să-și poată purta de grijă singure, să-și îngrijească și ocrotească copiii, să-i îmbrace, să-i hrănească și să-i ducă la grădiniță sau la școală.

 

Criza generată de Covid-19 amenință însă toate eforturile noastre de până acum. Aceste familii fragilizate de lipsuri uriașe au rămas cele mai multe dintre ele fără principala sursă de venit și niciuna dintre ele nu are resurse. În lipsurile agravate de această criză națională, cei mai mulți dintre copii vor lua calea instituționalizării, ceea ce zădărnicește orice șansă pentru ei pentru a avea o viață normală.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Fondurile strânse prin intermediul platformei Pago vor fi redirecționate pentru susținerea a 50 de beneficiari, pentru care vom asigura timp de 4 luni pachete cu produse de bază, alimente și produse de igienă. Pentru aceasta avem nevoie să strângem suma de 10.000 de euro.

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

39% din copii României trăiesc în condiții de sărăcie extremă: nu au haine și încălțăminte, nu frecventează grădinița sau școala și, în unele zile, nu au ce mânca. De aceea, de multe ori, părinții aleg să își lase copiii în grija statului, în orfelinate, unde vor primi mâncare. Dar vor fi privați de afecțiune. Noi credem că, în interesul copilului, familia este prioritară. De aceea, sprijinim menținerea copiilor alături de părinții lor, printr-o abordare diversificată a asistenței oferite. Fiecare plan de acțiune este personalizat, fiecare decizie este luată de specialiști ținând cont de criterii și indicatori individuali.

În prezent, desfășurăm mai multe proiecte:

  1. Închiderea instituțiilor de tip vechi. Căutăm pentru copiii din orfelinate cele mai potrivite soluții – anume, pe cele mai apropiate de mediul familial. Odată scoși din instituții, copiii pot fi reintegrați în familiile lor, atunci când acestea oferă condiții potrivite, pot ajunge în grija unor asistenți maternali, sau pot fi adoptați.
  2. Prevenirea separării copilului de familie. Am lucrat cu peste 3.000 de familii din 23 de județe și din București. Am ajutat, în mod direct, 8.771 de copii să rămână alături de familiile lor, și am contribuit, prin asistență tehnică și financiară, la prevenirea abandonului altor 17.727 de copii.
  3. Integrare socio-profesională a tinerilor ieșiți din sistem. Din 2002, de când am început programele pentru asistare și sprijinire a tinerilor care părăsesc sistemul, am sprijinit 1.015 de tineri pentru integrarea cu succes în societate.

More

Fundația Hope and Homes for Children

Social

 

19487 Lei
Din suma țintă de 47000 Lei

41.46% Finanțat

Obiective

14100 Lei
14100 Lei
Obiectiv atins
Asigurăm cele necesare pentru 15 copii și familiile lor, în criza Covid-19

Cu 14.100 lei asigurăm cele necesare traiului de zi cu zi pentru 15 copii și familiile lor din comunitățile foarte sărace, în criza Covid-19.

23500 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Asigurăm pachete cu produse de bază, alimentare și de igienă pentru 25 de copii și familiile lor, în criza Covid-19

23.500 de lei vor asigura pachetele cu produse de bază, alimentare și de igienă pentru 25 de copii și familiile lor, ce provin din comunitățile foarte sărace.

47000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Acoperim necesitățile curente pentru 50 de beneficiari din programele noastre de prevenire a separării copilului de familie

Suma de 47.000 de lei ne ajută să acoperim necesitățile curente ale tuturor celor 50 de beneficiari pe care îi avem în programele noastre de prevenire a separării copilului de familie, acolo unde riscurile au devenit exponențial mai mari odată cu instalarea crizei pandemiei Covid-19.

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU