Hope and Homes for Children – Sărăcia extremă separă copiii de părinți. Ajută-i să rămână împreună!

Separarea copiilor de părinți nu ar trebui să fie prețul plătit pentru 3 mese pe zi, pentru școală sau pentru medicamente. Dar este. În sărăcie extremă, părinții sunt nevoiți să sacrifice, zilnic, apropierea de copiii lor pentru binele copiilor lor, pentru supraviețuire, pentru hrană, medicamente și un acoperiș sigur. Din păcate, în sărăcie extremă, orice soluție e o soluție temporară.

Ce este Fundația Hope and Homes for Children?

Programul de prevenire a separării copilului de familie este complementar și esențial pentru programul de închidere a instituțiilor de tip vechi deoarece, pe măsură ce copiii sunt scoși din orfelinate, este important ca alți copii să nu le ia locul. Copiii din familiile sărace se află constant în risc de instituționalizare. Conform legii, dacă părinții sau îngrijitorii nu asigură nevoile de bază ale unui copil (adăpost, mâncare, acces la educație), acest copil este „instituționalizabil”. Noi intervenim acolo unde legătura familială este una sănătoasă pentru dezvoltarea copilului, astfel încât sărăcia să nu îl separe de familia sa.

 

Visul nostru este ca niciun copil să nu mai treacă prin coșmarul instituționalizării. Ne-am propus să închidem toate orfelinatele din România până în anul 2027. Ne concentrăm asupra închiderii instituțiilor de tip vechi și ne propunem să înlocuim sistemul instituțional de protecție a copilului cu un sistem care este bazat pe conceptul familial.

Milităm pentru adoptarea, de către Stat, a programului de prevenire a separării copilului de familie și a programului de reintegrare a copiilor în familii. Contribuim continuu la reforma sistemului de protecție a copilului din România. Prin programul de integrare socială și profesională a tinerilor ce părăsesc sistemul de protecție, lucrăm la îmbunătățirea abilităților de trai independent, creăm premisele pentru integrare pe piața muncii prin consiliere, mediere și recomandări, și asigurăm locuințe, cu implicarea autorităților locale.

More

Cum va folosi Fundația Hope and Homes for Children donația ta?

Ne propunem, prin intermediul Pago, să strângem 35.000 Euro care vor fi folosiți pentru a sprijini 70 de copii și familiile lor. 70 de copii pentru care șansele la normalitate cresc semnificativ dacă rămân în familia lor și nu ajung în sistemul de protecție socială.
Un preț mic pentru noi oprește cel mai mare preț pe care îl plătesc părinții și copiii vulnerabili: separarea de cei pe care îi iubesc. Iată ce formă poate lua donația ta:

  • 25 lei = și mic dejun, și prânz, și cină
  • 50 de lei = un braț de lemne
  • 100 de lei = ghetuțe de zăpadă
  • 200 de lei = manuale și caiete pentru 1 an

Anual, intervenim pe două căi directe, imediate, în beneficiul a peste 500 de copii și tineri din 25 județe.

Intervenim pe două căi directe, imediate, în beneficiul a peste 500 de copii și tineri din 12 județe.

  1. Sprijinim familiile și tinerii să își poată cumpăra alimente de strictă necesitate;
  2. Plătim chirii, întrețineri și utilități pentru acei beneficiari care, din lipsa banilor, riscă evacuarea din locuințe. În plus, le asigurăm acele obiecte necesare un trai decent (obiecte de mobilă, rechizite, cheltuieli legate de școală etc.). Pentru a putea să îi ajutăm în continuare, este necesară o investiție de aproximativ 500.000 EURO / an.
More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat Fundația Hope and Homes for Children?

Până azi, am reușit: să ținem peste 40.000 de copii lângă familiile lor; să închidem 66 de orfelinate; să deschidem 122 case de tip familial; să sprijinim 2265 de tineri care, la 18 ani, au părăsit sistemul de protecție; să  creștem competențele a peste 10.000 de membri de personal din sistemul de protecție al copilului, oferindu-le programe de dezvoltare profesională.

În anul 2022, în România, aproximativ 2.877 de copii încă mai trăiesc în instituții de tip vechi de protecție a copilului. Lipsa sentimentului de iubire și a atașamentului specific familiei, lipsa stimulării și a atenției individuale de care are nevoie orice copil, au efecte catastrofale asupra lor. Instituțiile îi privează pe copii de ceea ce ei au cel mai mult nevoie pentru a crește, pentru a se dezvolta, pentru a avea încredere în oameni.

Fundația Hope and Homes for Children
Social
105.805 Lei
Din suma țintă de 171.500 Lei
61.69% Finanțat
DONEAZĂ

Obiective

15000 Lei
Obiectiv atins

5 copii rămân alături de părinții lor, departe de orfelinat!

Locul copiilor este în familie, alături de părinți. Donația ta îi ajută să rămână împreună, evitând traumele separării.

24000 Lei
Obiectiv atins

7 copii rămân alături de părinții lor, departe de orfelinat!

Locul copiilor este în familie, alături de părinți. Donația ta îi ajută să rămână împreună, evitând traumele separării.

48000 Lei
Obiectiv atins

20 de copii rămân alături de părinții lor, departe de orfelinat!

Locul copiilor este în familie, alături de părinți. Donația ta îi ajută să rămână împreună, evitând traumele separării.

96000 Lei
Obiectiv atins

40 de copii rămân alături de părinții lor, departe de orfelinat!

Locul copiilor este în familie, alături de părinți. Donația ta îi ajută să rămână împreună, evitând traumele separării.

171500 Lei

70 de copii rămân alături de părinții lor, departe de orfelinat.

Locul copiilor este în familie, alături de părinți. Donația ta îi ajută să rămână împreună, evitând traumele separării.