Fondul de Urgență destinat familiilor copiilor cu afecțiuni grave

Aceasta este pagina dedicată ediției 1 a Donează cu Pago. Dacă vrei să faci o donație prin Pago pentru Asociația Magic te așteptăm aici.

Cui donezi?

Asociația Magic a luat naștere în anul 2014 după ce fondatorii au constatat firescul – la fel ca toți ceilalți copii, cei bolnavi își doresc să se joace, să râdă și să se bucure de copilărie.

Așa a apărut tabăra pentru copii cu afecțiuni grave de la Brănești, locul în care până acum peste 700 de mici eroi și-au regăsit stima de sine, încrederea, puterea și și-au făcut prieteni care să le fie alături în lupta cu boala.

De-a lungul timpului, interacțiunile cu acești copii ne-au făcut să înțelegem că, dincolo de nevoile emoționale cărora încercăm să le răspundem prin programele noastre desfășurate în tabără sau spitale, o mulțime de alte nevoi apasă pe umerii lor și ai familiilor acestora.

Echipa noastră este formată din 22 de angajați magici cărora li se alătură cea mai generoasă comunitate de voluntari. Pe ei ne bazăm în fiecare vară pentru a fi alături de copii în tabără. Acești oameni sunt adevărați ambasadori pentru proiectele noastre sau ne ajută să fim prezenți la evenimentele sportive. Din 2018 până acum peste 2500 de noi voluntari noi s-au înscris pe site-ul MagiCAMP pentru a ne sprijini.

Bugetul alocat pentru proiectele noastre în 2019 este de 650.000 EUR.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Ne propunem să strângem 52.000 lei, care vor fi direcționați integral către FONDUL DE URGENȚĂ destinat familiilor în dificultate care au un copil cu diagnostic oncologic.

Statisticile arată că veniturile unei familii pot scădea cu până la 80% după ce un copil este diagnosticat cu cancer. Pe lângă costurile aferente tratamentului și cheltuielile legate de transport, dificultățile majore apar atunci când unul dintre părinți trebuie să renunțe la locul de muncă pentru a fi alături de copilul bolnav pe durata tratamentului.

Toate acestea sunt cu atât mai greu de suportat pentru familiile deja vulnerabile financiar. Suntem contactați adesea de părinți disperați care nu își permit să-și aducă copilul la tratament. Toți banii atrași prin donațiile de pe Platforma Pago vor fi exclusiv direcționați către acest Fond folosit pentru sprijinirea celor mai vulnerabili dintre copiii MagiCAMP. Niciun cost administrativ nu va fi acoperit din acestea.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Înțelegând nevoile diverse ale pacienților, am construit proiecte precum MagicBOX – un pachet cu alimente, haine, detergent etc. care pleacă lunar spre mai bine de 240 de familii – sau MagicHOME – 14 spații de cazare puse la dispoziție gratuit pentru părinții care vin cu copiii lor la centrele oncologice din țară, Chișinău sau Viena.

În sprijinul familiilor mai vin proiecte precum MagicTIKET care își propune sa le trimită în vacanta, sau MagiCALL care este un serviciu de consiliere telefonică pentru pacienții care lupta cu cancerul.

De asemenea oferim suport psiho-social copiilor diagnosticați cu cancer, părinților și fraților acestora în momentul diagnosticului, în timpul tratamentului și în situații grave precum recidivă sau deces, prin Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii MagiCAMP.

Asociația Magic

Sănătate și sport

 

27658 Lei
Din suma țintă de 52000 Lei

53.19% Finanțat

Obiective

13000 Lei
13000 Lei
Obiectiv atins
Fondul de Urgență pentru 2 săptămâni

Da, cu până la 13.000 RON putem răspunde timp de două săptămâni nevoilor urgente ale familiilor care se confruntă cu cancerul. Împreună putem acoperi costurile facturilor, transportului ori al analizelor medicale pentru două luni.

26000 Lei
26000 Lei
Obiectiv atins
Asigurăm Fondul de Urgență pentru o lună

Am arătat deja că împreună putem acoperi două săptămâni de cheltuieli neprevăzute ale familiilor care luptă cu boala. Putem să mai facem un pas important, să încercăm să asigurăm necesarul familiilor pentru o lună.

52000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Asigurăm Fondul de Urgență pentru încă o lună

Încă 26.000 lei și cheltuielile Fondului de Urgență sunt acoperite pentru două luni. Nu ar fi formidabil ca noi toți sa ne asigurăm ca nicio familie nu își face griji pentru ziua de mâine sau că nu poate asigura transportul copilului la tratament?

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU