Asociația Magic – Investigații medicale pentru copiii cu afecțiuni oncologice

Anual 600 de copii sunt diagnosticați cu afecțiuni oncologice în România. Pentru ca fiecare dintre aceștia să aibă o șansă la recuperare, au nevoie de acces la tratament cat mai rapid posibil. Adesea, începerea tratamentului este întârziată de investigații medicale la care cei mici nu au acces din cauza costurilor. Împreună vom face această problemă să dispară.

Ce este Asociația Magic?

Noi suntem cei care au creat MagiCAMP, MagicBOX, MagicHELP și toate celelalte proiecte bune cu Magic în față pentru a sprijini copiii cu afecțiuni grave din România și pe familiile lor.

 

Asociația Magic se ocupă cu a crea servicii, a facilita accesul la tratament și a dezvolta programe care să îmbunătățească calitatea vieții copiilor ce suferă de cancer sau alte boli grave și a întregii lor familii. Prin proiectele asociației oferim acces copiilor și părinților la suport social și emoțional completat de sprijin financiar sau material, în perioada în care copilul este bolnav. Din 2014, oferim tabere, cazare, suport material și psihologic copiilor cu afecțiuni grave și familiilor acestora.

Cum va folosi Asociația Magic donația ta?

Ne propunem să strângem cu ajutorul vostru 15.000 de EUR din care plănuim să acoperim costurile investigațiilor medicale urgente pentru 50 de copiii cu afecțiuni oncologice.

 

Adesea, începerea tratamentul oncologic este întârziat de investigații de imagistică sau examene histopatologice pentru care timpul de așteptare este mare în spitalele de stat sau care trebuie efectuate în străinătate. De multe ori singura soluție pentru părinți este să achite din buzunarul propriu aceste investigații făcând sacrificii enorme.

 

Exista însă familii care nu își permit să plătească nici măcar transportul până la spital și care deja trăiau în condiții de vulnerabilitate atunci când au primit vestea diagnosticului. Care sunt șansele copiilor lor?

Timpul este vital în tratamentul cancerului. Pentru că toți copiii să aibă șanse egale la recuperare și la tratament eficient, Asociația Magic își dorește să acopere costurile investigațiilor care trebuie efectuate de urgență pentru acei copii ale căror familii nu își permit să o facă.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat Asociația Magic?

Înțelegând nevoile diverse ale copiilor care au trecut prin MagiCAMP-tabăra pentru copii cu afecțiuni grave, am construit proiecte precum MagicBOX – un pachet cu alimente, haine, detergent etc. care pleacă lunar spre mai bine de 450 de familii – sau MagicHOME – 14 spații de cazare puse la dispoziție gratuit pentru părinții care vin cu copiii lor la centrele oncologice din țară, Chișinău sau Viena.

În sprijinul familiilor mai vin proiecte precum Șofer de Suflet ce asigura transportul gratuit pentru cei mici catre spital și înapoi acasă sau MagicHELP- o aplicație de mobil prin care familiile pot beneficia de servicii și produse gratuite.

De asemenea oferim suport psiho-social copiilor diagnosticați cu cancer, părinților și fraților acestora în momentul diagnosticului, în timpul tratamentului și în situații grave precum recidivă sau deces, prin MagiCARE.

Asociația Magic (MagiCAMP)
Sănătate
179.137,29 Lei
Din suma țintă de 175.000 Lei
100% Finanțat
DONEAZĂ

Obiective

21600 Lei
Obiectiv atins

Investigații medicale pentru primii 15 copii

Vom achita costul investigatiilor medicale urgente pentru 15 copii cu afecțiuni oncologice pentru ca aceștia să poată începe în timp util tratamentul.

43200 Lei
Obiectiv atins

Investigații medicale pentru 30 de copii

Vom achita costul investigatiilor medicale urgente pentru alți 15 de copii cu afecțiuni oncologice pentru ca aceștia să poată începe în timp util tratamentul.

72000 Lei
Obiectiv atins

Investigații medicale pentru 50 copii

Vom achita costul investigatiilor medicale urgente pentru alți 20 de copii cu afecțiuni oncologice pentru ca aceștia să poată începe în timp util tratamentul.

175000 Lei
Obiectiv atins

Magic4UKRAINE

Cazare, mâncare și servicii de asistență medicală și administrativă pentru mamele cu copii din Ucraina.