Împreună sprijinim copiii cu afecțiuni oncologice

Cui donezi?

Noi suntem cei care au creat MagiCAMP, MagicHOME, MagicHELP și toate celelalte proiecte cu Magic în față.

Asociația Magic se ocupă cu a crea servicii, a facilita accesul la tratament și a dezvolta programe care să îmbunătățească calitatea vieții copiilor ce suferă de cancer sau alte boli grave și a întregii lor familii. Prin proiectele asociației oferim acces copiilor și părinților la suport social și emoțional completat de sprijin financiar sau material, în perioada în care copilul este bolnav. Din 2014, oferim tabere, cazare, suport material și psihologic copiilor cu afecțiuni grave și familiilor acestora.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Ne propunem să strângem cu ajutorul comunității Donează cu Pago 15.000 de EUR din care plănuim să acoperim investigații medicale pentru 50 de copiii cu afecțiuni oncologice.

Bugetul mediu alocat pentru fiecare copil este de 300 de EUR. Toate fondurile strânse cu ajutorul comunității Donează cu Pago vor fi folosite în întregime pentru investigații medicale.

Adesea, începerea tratamentul oncologic este întârziat de investigații de imagistică sau examene histopatologice pentru care timpul de așteptare este mare în spitalele de stat. De multe ori singura soluție pentru părinți este să achite din buzunarul propriu aceste investigații făcând sacrificii enorme.

Exista însă familii care nu își permit să plătească nici măcar transportul până la spital și care deja trăiau în condiții de vulnerabilitate atunci când au primit vestea diagnosticului.

Timpul este vital în tratamentul cancerului. Pentru că toți copiii să aibă șanse egale la recuperare și la tratament eficient, Asociația Magic își dorește să acopere costurile investigațiilor care trebuie efectuate de urgență pentru acei copii ale căror familii nu își permit să o facă.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Înțelegând nevoile diverse ale copiilor care au trecut prin MagiCAMP-tabăra pentru copii cu afecțiuni grave, am construit proiecte precum MagicBOX – un pachet cu alimente, haine, detergent etc. care pleacă lunar spre mai bine de 450 de familii – sau MagicHOME – 14 spații de cazare puse la dispoziție gratuit pentru părinții care vin cu copiii lor la centrele oncologice din țară, Chișinău sau Viena.

În sprijinul familiilor mai vin proiecte precum Șofer de Suflet ce asigura transportul gratuit pentru cei mici catre spital și înapoi acasă sau MagicHELP- o aplicație de mobil prin care familiile pot beneficia de servicii și produse gratuite.

De asemenea oferim suport psiho-social copiilor diagnosticați cu cancer, părinților și fraților acestora în momentul diagnosticului, în timpul tratamentului și în situații grave precum recidivă sau deces, prin MagiCARE.

Asociația Magic (MagiCAMP)
Sănătate și sport
VOTEAZĂ
Ai votat acest proiect