Câini de utilitate socială

Aceasta este pagina dedicată ediției 1 a Donează cu Pago. Dacă vrei să faci o donație prin Pago pentru intervenție în caz de cutremur și pentru misiuni de căutare a oamenilor declarați dispăruți, te așteptăm aici.

Cui donezi?

Clubul Câinilor Utilitari este o asociație care se ocupă cu:

– pregătirea câinilor de utilitate socială;

– consilierea diferitelor organizații guvernamentale sau neguvernamentale în ceea ce privește folosirea câinilor utilitari;

– educarea opiniei publice, dar mai ales a copiilor, despre beneficiile interacțiunii om-animal sau despre câini utilitari și câini în general;

– dar mai cu seamă se ocupă de pregătirea unor echipe de Câini de Salvare și câini pentru Terapia Asistată de Animale.

În cadrul clubului sunt aproximativ 30 de voluntari cu câini pregătiți și aflați în pregătire pentru a avea o utilitate socială.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

În ordinea priorităților, ne propunem să strângem:

– 5.000 de RON pentru construirea unor obstacole specifice pentru antrenarea câinilor de căutare și salvare

– 10.000 de RON pentru toaletarea terenului de 7000m^2(defrișare, nivelare și întreținere). Achiziționăm sistem de irigații, mașină de tuns iarba pentru întreținerea terenului conform nevoilor noastre

– 15.000 de RON pentru iluminarea terenului (o parte din antrenamente au loc și pe timp de noapte), cumpărarea unui generator, securizarea obstacolelor cu ajutorul unor camere de supraveghere, crearea unui spatiu adecvat pentru odihna câinilor utilitari.

15% vor merge către costuri administrative.

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Deși este un club înfiinţat în 2010, membrii echipei lucrează împreună în acest domeniu de mai mulţi ani, sub diferite titulaturi. O parte din membrii echipei noastre au participat la proiectul Câini pentru Oameni, al fundației Vier Pfoten, încă de la începuturile acestui proiect, pe alţii îi veți recunoaște ca făcând parte dintre membrii fondatori ai Asociaţiei Române de Căutare și Salvare cât și ai Asociaţiei Române de Terapie Asistată de Animale.

Sub aceste titulaturi, oamenii noștri au participat la multiple tabere de dresaj, de căutare și salvare alături de instructori români și internaționali, au participat la mai multe examene de profil, s-au antrenat împreună cu echipele MAI de la Școala de dresaj canin din Sibiu și cu forțele IGSU de la Ciolpani și au intervenit alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucureşti în mai multe situații de prăbușire a unor clădiri și structuri din capitală.În ultimele 8 luni am participat la misiuni de căutare în județele aflate pe o rază de 150 km de București. Bugetul pentru o misiune este estimativ în jur de 2000 RON/misiune. Bugetele în mare parte sunt strânse din fonduri proprii, prin contribuția voluntarilor.

Alte proiecte:

Terapie asistată de animale;

Școala lui Codruț: dresaj gratuit pentru câini adoptați;

Romanian Prison Dogs: program de reabilitare a deținuților.

More

Asociația Clubul Câinilor Utilitari

Participare civică

     

14197 Lei
Din suma țintă de 30000 Lei

47.32% Finanțat

Obiective

5000 Lei
5000 Lei
Obiectiv atins
Construim obstacole pentru antrenamente

Cu primii 5.000 de RON construim obstacole specifice pentru antrenarea câinilor de căutare și salvare.

15000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Toaletăm terenul de antrenament (7000 m^2)

Cu alți 10.000 RON toaletăm terenul de 7000m^2 (defrișare, nivelare și întreținere). Achiziționăm sistem de irigații, mașină de tuns iarba pentru întreținerea terenului conform nevoilor noastre.

30000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Amenajăm terenul de antrenament (iluminat, supraveghere video)

Alți 15.000 RON ne permit să iluminăm terenul (o parte din antrenamente au loc și pe timp de noapte), cumpărarea unui generator, securizarea obstacolelor cu ajutorul unor camere de supraveghere, crearea unui spațiu adecvat pentru odihna câinilor utilitari.

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU