Câini de căutare și salvare

Echipe om-câine pregătite prin munca a peste 30 de voluntari pentru a interveni în caz de cutremur sau misiuni de căutare a persoanelor dispărute.

Ce este Clubul Câinilor Utilitari?

Un ONG, inițiat în 2010, al cărei scop principal este pregătirea câinilor de utilitate socială (echipe om-câine pentru Câini de Salvare și Câini pentru Terapia Asistată de Animale); consilierea diferitelor organizații guvernamentale sau non-guvernamentale în ceea ce privește folosirea câinilor utilitari; educarea opiniei publice, dar mai ales a copiilor, despre beneficiile interacțiunii om-animal sau despre câini utilitari și câini în general.

Sub aceste titulaturi, oamenii noștri au participat la multiple tabere de dresaj, de căutare și salvare alături de instructori români și internaționali, au participat la mai multe examene de profil, s-au antrenat împreună cu echipele MAI de la Centrul Chinologic Aurel Greblea din Sibiu și cu forțele IGSU de la Ciolpani și au intervenit alături de ISU-BIF în mai multe situații de prăbușire a unor clădiri și structuri din capitală.

Cum va folosi Clubul Câinilor Utilitari donația ta?

CCU funcționează doar datorită entuziasmului voluntarilor care se antrenează împreună cu câinii lor pentru a servi interesului comunității. Pregătirea unei echipe de intervenție însumează aprox. 1.000 de ore de antrenament; finanțarea este necesară pentru amenajarea terenului, astfel încât acesta să conțină cât mai multe dintre elementele ce pot fi întâlnite în situații reale, precum structuri prăbușite, suprafețe dificile, teren accidentat.

În prezent ne desfășurăm activitatea pe terenul din parcul Crângași, care are o suprafață de 600 m^2. Acesta a devenit prea mic pentru nevoile noastre, motiv pentru care am căutat o locație nouă. Am primit un teren de 7.000 m^2 în zona Odăii, pe care dorim să-l amenajăm conform nevoilor activității de căutare și salvare. Astfel avem nevoie de 20.000 RON pentru:

 • împrejmuirea terenului cu gard, pentru derularea în siguranță a antrenamentelor, fără a pune în pericol câinii și membrii echipei
 • sistem de iluminat, având în vedere că echipele sunt formate din voluntari antrenamentele se derulează seară în intervalul 20:00 – 23:00 după orele de serviciu
 • utilaje și ustensile specifice, pentru amenajarea terenului și întreținere (tuns și însămânțare iarbă, toaletare copaci și arbuști).

20% reprezintă costuri administrative.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat Clubul Câinilor Utilitari?

În ultimele 8 luni:

 • am participat la misiuni de căutare în județele aflate pe o rază de 150 km de București;
 • am reatestat 10 câini pentru intervenție în caz de cutremur și dispariție în păduri la Centrul Chinologic MAI din Sibiu;
 • am intervenit alături de DSU la misiunea de recuperare a victimelor surprinse de cutremurul de 6,4 grade pe scara Richter, petrecut în Noiembrie 2019 în Albania;
 • am obținut a doua rundă de finanțare de la Fundația Comunitară București pentru proiectul Câini Salvatori, cu sprijinul Radioamatorilor în situație de urgență (RVSU);
 • ne-am înscris la Bursa Binelui, inițiată de BCR pentru strângere de fonduri suplimentare activității noastre;
 • în timpul pandemiei ne-am continuat activitatea printr-o serie de episoade educative, legate de dresaj (Pet Talks), destinate posesorilor de câini și distribuite gratuit pe mai multe rețele de socializare;
 • am obținut un teren pentru desfășurarea activităților clubului.
 • cu ajutorul donațiilor prin Pago, am început amenajarea terenului nou și am construit o parte din obstacolele necesare pregătirii câinilor de salvare.
Asociația Clubul Câinilor Utilitari
Mediu și animale
41.710,02 Lei
Din suma țintă de 40.000 Lei
100% Finanțat
DONEAZĂ

Obiective

5000 Lei
Obiectiv atins

Împrejmuirea terenului

Cu primii 5.000 de RON construim unui spațiu adecvat pentru odihna câinilor utilitari.

10000 Lei
Obiectiv atins

Iluminatul terenului

Alți 5.000 RON ne permit să iluminăm terenul (o parte din antrenamente au loc și pe timp de noapte)

20000 Lei
Obiectiv atins

Pregătim terenul

Cu alți 10.000 RON toaletăm terenul de 7000m^2 (tuns, însămânțare și întreținere). Achiziționăm utilaje și ustensile specifice pentru întreținerea terenului conform nevoilor noastre.

28000 Lei
Obiectiv atins

Pregătim 10 rucsaci de intervenție

Cu 8000 RON pregătim 10 rucsaci pentru căutare și salvare. Un rucsac echipat corespunzător este esențial pentru o echipa om și câine care participa într-o misiune sau un antrenament de căutare și salvare. Rucsacul salvatorului cuprinde o trusă de prim ajutor pentru câine, o trusă de prim ajutor pentru om, un bol de apă, o pudră folosita pentru determinarea direcției vântului, clopoțel pentru câine, vestă florescentă pentru câine.

40000 Lei
Obiectiv atins

Pregătim 15 rucsaci de intervenție

Pregătim încă 15 rucsaci de intervenție pentru misiuni și antrenamente de căutare și salvare. Rucsacul salvatorului este pregătit de intervenție tot timpul pentru un răspuns eficient de intervenție.
 Rucsacul salvatorului cuprinde o trusă de prim ajutor pentru câine, o trusă de prim ajutor pentru om, un bol de apă, o pudră folosita pentru determinarea direcției vântului, clopoțel pentru câine, vesta florescentă pentru câine.