Asociația Teatrul Experimental Senzorial – Art-terapie prin teatru senzorial

Dorim să ne extindem serviciile de ateliere de dezvoltare personală prin teatru senzorial pentru tineri și adulți și în București. Astfel creăm un refugiu departe de stresul și grijile cotidiene al marelui oraș, unde te poți sensibiliza și regăsi prin intermediul artei.

Ce este Asociația Teatrul Experimental Senzorial?

Asociația noastră este singura din România care organizează evenimente lucrând strict cu o metodă inovativă, participativă și avangardistă de teatru, numită Teatru Senzorial Labirint. 

Ce este Teatrul Senzorial Labirint Asylum?

Această metodă, pe lângă faptul că presupune o interacțiune directă și constantă cu spectatorul, este valoroasă și unică datorită efectului ei profund de psihoterapie prin artă. Lucrăm atât cu artiști profesioniști cât și cu tineri voluntari pentru a organiza spectacole de TSL cât și ateliere de educație non-formală și dezvoltare personală prin artă bazate pe tehnici de TSL.

De-a lungul timpului, am adunat mii de feedback-uri de la participanții și spectatorii noștri, ce pot fi vizionate la www.asylumlabyrinth.ro/testimoniale. Pentru mai multe informații și poze ne puteți vizita la www.facebook.com/Asylumlabyrinth

Cum va folosi Asociația Teatrul Experimental Senzorial donația ta?

Momentan, avem două proiecte în pregătire:

  1. Ateliere de dezvoltare personală prin teatru senzorial pentru tineri și adulți, desfășurate săptămânal în aer liber;
  2. Spectacol de teatru senzorial labirint, desfășurat pe 3 etaje la Teatrul de pe Lipscani, cu premiera în 30 octombrie, de Halloween.

În plus pe lângă aceste evenimente, vom concepe alte intervenții artistice sau evenimente culturale cu scopul de a oferi spectatorilor șansă de a experimenta și explora efectele psihoterapiei prin artă, fără scop clinic.

În raport cu cauzele concrete descrise mai sus, ne propunem să strângem 18.200 lei, sumă care ar acoperi costurile totale pentru evenimente.

În urma acestor evenimente, sau în cazul depășirii acestui prag, vom cheltui în mod eficient și responsabil fiecare ban pentru a putea aduce arta și cultura experimentală mai aproape de bucureșteni prin evenimente de teatru senzorial.

Considerând onorariile artistice separate de salarii, și neincluse în această umbrelă, costurile administrative vor fi în jur de 5-15%.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat Asociația Teatrul Experimental Senzorial?

Asociația noastră este cunoscută mai mult ca Teatrul Labirint Asylum, acesta fiind proiectul nostru principal, un teatru independent susținut preponderent din voluntariat care în ultimii 7 ani a reușit să organizeze:

 – peste 120 de reprezentații de spectacol a 15 producții diferite în care am adunat peste 4.000 de spectatori

– peste 60 de ateliere de creație artistică și dezvoltare personală cu peste 1.000 de participanți

– implicarea în desfășurarea și/sau organizarea a 15 proiecte culturale.

Toate aceste lucruri au fost realizate cu energia și pasiunea a unei echipe mereu schimbătoare de tineri actori amatori. Pe parcursul anilor am instruit, antrenat, regizat și jucat alături de nu mai puțin de 400 de tineri.

Am fost incluși ca artiști pentru desfășurarea proiectelor “Dante 2021”, “Memoriile Cetății” și “Lumina Libertății” organizate de Asociația Timișoara Capitală Culturală 2021.

Prezența noastră a fost atât locală, cât și la nivel național și internațional, participând cu evenimentele noastre la peste 40 de festivaluri de muzică și teatru printre care se numără: Plai Festival, Electric Castle, StudentFest, Antagon Festival, Dakini Festival, 3 Smoked Olives Festival, Psy-Fi Festival, Ozora Festival, Festivalul Artelor Timișorene, Flight Festival, Launmomentdat în parc, Solar United Natives Festival, Cafe Kultour, 24h de teatru

În plus, am mai desfășurat următoarele proiecte proprii:

-“Experimental Re-Discovery” – o programă de două luni de ateliere dintr-o gamă diversă de discipline artistice, cu scopul de a oferi un cadru unei echipe de 25 de tineri de a se redescoperi spiritual și emoțional prin artă. Sfârșitul proiectului a fost marcat de producția și desfășurarea unui nou spectacol de teatru senzorial construit cu ajutorul acestei echipe, ce s-a întins pe trei etaje în incinta Teatrului Național Timișoara.

-”În Catacombe” – un spectacol produs special pentru Halloween. Peste 300 de spectatori au avut ocazia să parcurgă un traseu senzorial presărat cu actori și instalații artistice interactive ce s-a întins pe o suprafață de 200mp la subsolul și parterul Casei de Cultură a Studenților din Timișoara, cât și să participe la diverse activități sociale specifice tradiției de Halloween.

-“CO-RE – Community Re-development Plan” – un proiect în cadrul „InclusiveArt – Access to Culture for Disadvantaged Children and Youth” organizat de Institutul Intercultural. Programa de ateliere artistice pentru copiii defavorizați din cartierul Kuncz din Timișoara.

More
Asociația Teatrul Experimental Senzorial
Artă și cultură
1.318 Lei
Din suma țintă de 18.200 Lei
7.24% Finanțat

Obiective

8000 Lei

Searching for Identity

Ateliere de autocunoaștere folosind metoda de Teatru Senzorial Labirint. Timp de 2 luni vom organiza săptămânal, ateliere de dezvoltare personală și autocunoaștere. Atelierul este compus din jocuri de teatru senzorial, în care ne vom folosi de contextul creat pentru a ne explora natura umană și a putea observa felul nostru aparte de a ne conecta cu ceilalți.

12000 Lei

Construirea comunității

Să aducem oamenii împreună, să formăm conexiuni și să construim comunități este unul dintre scopurile principale în Labirint.
Timp de 2 săptămâni vom avea ateliere de creație, la sfârșitul cărora vom forma o comunitate care va activa ca echipa de actori voluntari ai spectacolului de Halloween.

18200 Lei

Spectacolul de Halloween

Performance Teatru Senzorial Labirint de Halloween va fi un parcurs complex pe care fiecare spectator va putea să îl trăiască în mod direct și personal.
Spectacolul se va desfășura două zile, pe 30 și 31 octombrie 2021, timp în care traseul și alte activități tematice Halloweenului vor putea fi accesate timp de 6 ore pe zi.