Art-terapie prin teatru senzorial

Dorim să ne extindem serviciile de ateliere de dezvoltare personală prin teatru senzorial pentru tineri și adulți și în București. Vrem ca Asylum să devină un sanctuar destinat oricărui om. Un refugiu departe de stresul și grijile cotidiene al marelui oraș, unde te poți sensibiliza și regăsi prin intermediul artei.

Cui donezi?

Asociația noastră este singura din România care organizează evenimente lucrând strict cu o metodă inovativă, participativă și avangardistă de teatru, numită Teatru Senzorial Labirint. Această metodă, pe lângă faptul presupune o interacțiune directă și constantă cu spectactorul, este valoroasă și unică datorită efectului ei profund de psihoterapie prin artă. Lucrăm atât cu artiști profesioniști cât și cu tineri voluntari pentru a organiza spectacole de TSL cât și ateliere de educație non-formală și dezvoltare personală prin artă bazate pe tehnici de TSL.

De-a lungul timpului, am adunat mii de feedbackuri de la participanții și spectatorii noștri, ce pot fi vizionate la www.asylumlabyrinth.ro/testimoniale. Pentru mai multe informații și poze ne puteți vizita la www.facebook.com/Asylumlabyrinth

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Momentan, avem două proiecte în pregătire:

1. Ateliere de dezvoltare personală prin teatru senzorial pentru tineri și adulți, desfășurate săptămânal în aer liber;

2. Spectacol de teatru senzorial labirint, desfășurat pe 3 etaje la Teatrul de pe Lipscani, cu premiera în 31 octombrie, de Halloween.

În plus pe lângă aceste evenimente, vom concepe alte intervenții artistice sau evenimente culturale cu scopul de a oferi spectatorilor șansă de a experimenta și explora efectele psihoterapiei prin artă, fără scop clinic.

În raport cu cauzele concrete descrise mai sus, ne propunem strângem 18.200 lei, sumă care ar acoperi costurile totale pentru evenimente.
În urma acestor evenimente, sau în cazul depășirii acestui prag, vom cheltui în mod eficient și responsabil fiecare ban pentru a putea aduce arta și cultura experimentala mai aproape de bucureșteni prin evenimente de teatru senzorial.

Considerând onorariile artistice separate de salarii, și neincluse în această umbrelă, costurile administrative vor fi în jur de 5-15%.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Asociația noastră este cunoscută mai mult ca Teatrul Labirint Asylum, acesta fiind proiectul nostru principal, un teatru independent susținut preponderent din voluntariat care în ultimii 7 ani a reușit să organizeze:

– peste 120 de reprezentații de spectacol a 15 producții diferite în care am adunat peste 4000 de spectatori

– peste 60 de ateliere de creație artistică și dezvoltare personală cu peste 1000 de participanți

– implicarea în desfășurarea și/sau organizarea a 15 proiecte culturale.

Toate aceste lucruri au fost realizate cu energia și pasiunea a unei echipe mereu schimbătoare de tineri actori amatori. Pe parcursul anilor am instruit, antrenat, regizat și jucat alături de nu mai puțin de 400 de tineri.

Am fost incluși ca artiști pentru desfășurarea proiectelor “Dante 2021”, “Memoriile Cetății” și “Lumina Libertății” organizate de Asociația Timișoara Capitală Culturală 2021.

Prezența noastră a fost atât locală, cât și la nivel național și internațional, participând cu evenimentele noastre la peste 40 de festivaluri de muzică și teatru printre care se numără: Plai Festival, Electric Castle, StudentFest, Antagon Festival, Dakini Festival, 3 Smoked Olives Festival, Psy-Fi Festival, Ozora Festival, Festivalul Artelor Timișorene, Flight Festival, Launmomentdat în parc, Solar United Natives Festival, AsFalt Art, Tango Malena, Cafe Kultour, 24h de teatru, Teatru pe pâine, Arta–mă!

În plus, am mai desfășurat următoarele proiecte proprii:

-“Experimental Re-Discovery” – o programă de două luni de ateliere dintr-o gamă diversă de discipline artistice, cu scopul de a oferi un cadru unei echipe de 25 de tineri de a se redescoperi spiritual și emoțional prin artă. Sfârșitul proiectului a fost marcat de producția și desfășurarea unui nou spectacol de teatru senzorial construit cu ajutorul acestei echipe, ce s-a întins pe trei etaje în incinta Teatrului Național Timișoara.

 

-”În Catacombe” – un spectacol produs special pentru Halloween. Peste 300 de spectatori au avut ocazia să parcurgă un traseu senzorial presărat cu actori și instalații artistice interactive ce s-a întins pe o suprafață de 200mp la subsolul și parterul Casei de Cultură a Studenților din Timișoara, cât și să participe la diverse activități sociale specifice tradiției de Halloween.

 

-“CO-RE – Community Re-development Plan” – un proiect în cadrul „InclusiveArt – Access to Culture for Disadvantaged Children and Youth” organizat de Institutul Intercultural. Timp de două săptămâni am organizat în fiecare zi ateliere de teatru și artă, cât și diferite evenimente culturale și artistice pentru copiii aflați într-o situație precară din cartierul Kuncz din Timișoara.

More
Asociatia Teatrul Experimental Senzorial
Artă și cultură
VOTEAZĂ
Ai votat acest proiect