Susținerea caravanelor mobile din zone rurale sărace

Facilităm accesul la sănătate pentru pacienți din zone rurale defavorizate

Cui donezi?

Asociaţia a fost înfiinţată la Bucureşti în urmă cu 5 ani, când un grup de 5 medici rezidenţi şi-a propus să modifice cu propriile forţe cursul uneia dintre cele importante probleme de sănătate publică din România – accesul redus al populaţiei rurale la servicii medicale de bază. În prezent, entuziasmul ne-a determinat să înfiinţăm alte 2 sedii ale asociaţiei, la Iaşi, respectiv la Cluj. 

Lunar, la nivel naţional, se organizează caravane şi cursuri de Educaţie pentru sănătate, în care zeci de medici şi de studenţi medicinişti se implică voluntar prin oferirea unei asistenţe medicale primare performante în mediul rural care, deşi conform statisticilor reprezintă jumătate din populaţia ţării, este în continuare neglijată de cele mai multe ori în ceea ce priveşte unele nevoi fundamentale umane precum sănătatea, siguranţa sau educaţia. Costul unei singure caravane se ridică la suma de aproximativ 3.000 de lei, fără a include costurile aparaturii medicale utilizate în cadrul tuturor caravanelor.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

O sumă de 25.000 lei obţinută cu ajutorul platformei „Donează cu Pago” ne poate susţine mare parte din caravanele pe care le vom organiza în continuare, cu un minim de 1000 de beneficiari implicaţi.

Un act medical de calitate în cadrul caravanei implică, pe lângă experienţa medicilor şi dotările tehnice profesionale, şi costuri logistice legate de transport, masă sau consumabile, a căror total se ridică per caravană până la 3.000 de lei. 

5% din suma strânsă va merge către costuri administrative.

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Unitatea mobilă Populația țintă este cea din mediul rural cu risc crescut de sărăcie, acces dificil la serviciile medicale de bază: copiii din familiile defavorizate, vârstnicii, populația neasigurată. Evaluăm starea de sănătate a populației din zona respectivă, venim cu echipamente medicale care frecvent lipsesc din cabinetele medicilor de familie din aceste zone și consultăm 150 – 250 persoane, adulți și copii, la fiecare ediție.

Educație pentru sănătate  Dorim să schimbăm acest ciclu nefast prin educarea copiilor, pe cei pe care noi îi considerăm viitorul nostru, să se implice, să evalueze corect un eveniment medical și să instituie măsurile adecvate de prim ajutor.

Asociaţia Caravana cu Medici

Sănătate și sport

 

ALEGE CAUZA
Ai ales această cauză. Finalizează votul din Pagina de vot.

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU