Susține jurnalismul independent

Jurnalism independent onest

Cui donezi?

Jurnalism onest, făcut cu pasiune și pus în serviciul public. Aceasta este deviza în numele căreia, în anul 2017, ne-am propus să construim de la zero o redacție de presă independentă. Astăzi, adică șase ani mai târziu, suntem într-un scenariu mai fericit decât ne-am imaginat la început: cu o echipă formată din 14 oameni, finanțată din surse curate și transparente.La Recorder nu există patroni care să vină cu bani de acasă într-un moment delicat sau care să încaseze dividende într-un an cu rezultate foarte bune. Forma de organizare non-profit pe care o avem statuează că toți banii pe care acest proiect îi generează sunt investiți în jurnalism.

Cea mai mare parte din bugetul Recorder (aproximativ 85%) este asigurat din contribuția cititorilor, fără de care acest proiect n-ar fi supraviețuit și nu s-ar fi dezvoltat. Restul de 15% din buget este format din veniturile din publicitate sau banii obținuți din granturi. Puteți urmări aici un video despre ultimul an de activitate al redacției Recorder.

 

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

În ultima perioadă ne-am concentrat eforturile pe realizarea de investigații, încercând să alegem cele mai relevante subiecte din numărul uriaș de ponturi care au venit către noi. Am publicat materiale despre relația financiară nocivă dintre presă și partide, despre corupția din vămile României, despre abuzuri sexuale, despre tunuri imobiliare, despre secretizarea călătoriilor prezidențiale, despre problemele din Poliția Română și despre abuzurile serviciului secret al Ministerului de Interne (DGPI).

Recorder se află într-un moment în care trebuie să facă trecerea către un nivel superior de organizare și să devină o comunitate de jurnaliști cu viziune și strategie pe termen lung. Enumerăm doar câteva dintre obiectivele pe care ni le-am fixat în acest proces: creșterea numărului de oameni din zona extraeditorială (pentru ca jurnaliștii să se poată concentra doar pe jurnalism), mărirea echipei editoriale cu jurnaliști din noua generație, menținerea nivelului de calitate al investigațiilor și documentarelor pe care le publicăm, extinderea conținutului în zona de news.

Iar suma la care ne propunem să ajungem este 275000 de lei, ceea ce reprezintă costurile redacției pe o lună.

Recorder
Participare civică
66.597,5 Lei
Din suma țintă de 275.000 Lei
24.22% Finanțat
DONEAZĂ

Obiective

10000 Lei
Obiectiv atins

Acoperim o parte din costurile producției următoarelor materiale

Acoperim o parte din costurile producției următoarelor materiale

30000 Lei
Obiectiv atins

Acoperim o parte din costurile producției următoarelor materiale

Acoperim o parte din costurile producției următoarelor materiale

275000 Lei

Costurile redacției pe o lună

Costurile redacției pe o lună