Susține jurnalismul independent

Jurnalism independent onest

Cui donezi?

Recorder este o publicație creată și deținută de jurnaliști, care produce reportaje, investigații și documentare video pe teme de interes național. Încă din iulie 2017, de la momentul lansării acestui proiect, ne ghidăm munca după trei principii: jurnalism onest, făcut cu pasiune și pus în serviciul public. La Recorder nu există patroni care să vină cu bani de acasă într-un moment delicat sau care să încaseze dividende într-un an cu rezultate foarte bune. Forma de organizare non-profit pe care o avem statuează că toți banii pe care acest proiect îi generează sunt investiți în jurnalism.

Cea mai mare parte din bugetul Recorder (aproximativ 80%) este asigurat din contribuțiile directe ale cititorilor, acest proiect n-ar fi supraviețuit și nu s-ar fi dezvoltat fără susținerea publicului. Restul de 20% din buget este asigurat din publicitate sau granturi. Puteți urmări aici un video despre ultimul an de activitate al redacției Recorder.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

În ultima periodă, ne-am concentrat eforturile și resursele pentru a documenta de la fața locului războiul din Ucraina. În continuare, ne propunem să producem materiale video despre politizarea instituțiilor publice, despre cum e acoperită contrabanda de la cel mai înalt nivel și despre importanța avertizorilor de integritate într-o societate democrată.

Obiectivul nostru pe termen lung este acela de a ajunge la o rezervă financiară echivalentă cu cheltuielile pe un an ale proiectului. Considerăm că un proiect jurnalistic nu trebuie să supraviețuiască de la o lună la alta și că, având asigurat bugetul pe un an în avans, din surse curate și transparente, își poate păstra mult mai ușor independența editorială.

Recorder
Participare civică
19.956,5 Lei
Din suma țintă de 30.000 Lei
66.52% Finanțat
DONEAZĂ

Obiective

10000 Lei
Obiectiv atins

Acoperim o parte din costurile producției următoarelor materiale

Acoperim o parte din costurile producției următoarelor materiale

30000 Lei

Acoperim o parte din costurile producției următoarelor materiale

Acoperim o parte din costurile producției următoarelor materiale