Protecția biodiversității și educație ecologică

Asigurarea funcționării Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice

Cui donezi?

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice este un ONG care activează din anul 2003 în domeniile conservării biodiversității, dezvoltării durabile a comunităților rurale și educației ecologice. Echipa are o vastă experiență în activitățile de cercetare și conservare pe teren și a colaborat cu experți și parteneri din întreaga lume. Echipa Centrului de reabilitare este compusă din persoane calificate cu o buna expertiză și abilități formate pentru obiectivele asumate.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Ne propunem să strângem fonduri pentru asigurarea funcționării Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice. Pentru achiziția echipamentelor veterinare de urgență avem nevoie de suma de 6000 Euro (aparat de anestezie inhalatorie pentru mamifere și păsări – 4500 Euro și a unui concentrator de oxigen – 1500 Euro).

Pentru a acoperi nevoile de bază, hrană, îngrijirea zilnică a spațiilor și îngrijire medicală, Centrul are nevoie de aproximativ 12.000$/an.

Centrul ar putea primi și găzdui mai multe animale și în plus s-ar putea face investiții în lărgirea zonei, în sisteme de naturalizare a cuștilor si a volierelor sau în monitorizare prin colare GPS (atât de importantă pentru analiza integrării exemplarelor, înapoi în sălbăticie) dacă s-ar putea baza pe venituri de 5.000$/lună.Suma totală pentru dotări și asigurarea funcționarii pentru 12 luni este de 24 000 Euro.

Din sumele strânse nu se vor acoperi cheltuieli legate de salarizare, chirie sau utilități, dar se vor achiziționa hrană, medicamente, servicii veterinare sau de imagistică, servicii de laborator și analize medicale de specialitate, unelte, scule și substanțe pentru dezinfectie, cuști de transport și carantinizare.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Asociația a implementat mai multe proiecte care vizează managementul și conservarea a faunei sălbatice prin:

  • Educarea publicului cu privire la beneficiile prezenței animalelor sălbatice în mediul sălbatic;
  • Salvarea și tratarea animalelor sălbatice rănite sau bolnave și reintroducerea lor în mediul natural;
  • Prezervarea ariilor protejate cheie atât pentru specii, cât și pentru comunitățile locale.

În 2004, ACDB a înființat Centrul de Reabilitare a Faunei Sălbatice, din Vrancea, fondat pe suprafața unei fostei grădini zoologice unde beneficiază de infrastructura și logistica fostei instituții.

Pe baza unor proiecte, donații și a eforturilor proprii, Centrul a fost reabilitat și extins dându-i-se funcționalitatea specifică. Obiectivul acestui proiect este de a salva și reabilita animalele sălbatice rănite sau bolnave și de a le elibera în mediul lor natural.
Dintre proiectele derulate în ultimele 8 luni menționăm:

Mai multe detalii pe pagina noastră dedicată: https://www.acdb.ro/proiecte

More

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice

Altele

  

ALEGE CAUZA
Ai ales această cauză. Finalizează votul din Pagina de vot.

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU