Proiecte pentru tineri informați, implicați și educați

Susținere pentru proiecte care formează tineri: un festival de atitudine, pregătirea observatorilor la alegeri, Rezistenții și Școala de Vară liberă

Cui donezi?

Pregătim generații noi de cetățeni informați, implicați și educați, care să contribuie activ la o societate mai bună. Suntem o echipă de 10 voluntari adulți și 15 voluntari elevi de liceu sau studenți. Avem sediul social în Alba Iulia, dar desfășurăm proiecte la nivel național.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Ne propunem să strângem minimum 20.000 de lei. Această sumă va fi folosită cronologic, încercând să fie împărțiți în proporții egale între proiectele de mai jos și pentru care estimăm un număr de 900 de persoane ca fiind beneficiari direcți pentru proiecte, aproximativ 2700 de beneficiari indirecți, la care se adaugă publicul la care ajungem prin campaniile online.

 1. CivicON – festival de atitudine. Ediția din acest an, cea de-a treia, va reprezenta un pas important înainte, devenind o ediție internațională. Avem deja confirmată prezența mai multor ONG-uri, lideri de opinie și artiști din afara țării, precum și un eveniment mai mic ce va fi organizat la Turda sau la Cluj.
 2. Al doilea proiect pentru care avem nevoie de sprijin este cel de pregătire a observatorilor, în special cei care au împlinit recent 18 ani. Vom face training-uri, discuții cu elevii de liceu și studenții despre cum se pot implica fiind observatori și apoi îi vom acredita și coordona în zilele alegerilor, atât de cele prezidențiale, cât și la cele locale și generale.
 3. Al treilea proiect este Rezistenții. Dacă până în prezent am expus 12 desene făcute de unii dintre cei mai buni artiști români, care au ilustrat persoane ce au opus rezistență regimului comunist în diferite moduri, acum vrem să extindem proiectul. Ne propunem să ajungem la 30 de cazuri, care să fie expuse atât în online, cât și într-o expoziție și o broșură, în special în acest an în care aniversăm 30 de ani de la Revoluție.
 4. Al patrulea proiect este Școala de vară liberă. Am vrea să o transformăm într-o tabără în care elevii să cunoască oameni din diverse domenii cu care să discute și interacționeze în ateliere și prezentări.
 5. Pe lângă cele descrise mai sus, avem constant nevoie de sprijin pentru a acoperi costurile pentru sediul nostru din Alba Iulia, Casa Forum, spațiu ce găzduiește ateliere cu jurnaliști, artiști și activiști, expoziții, prezentări, proiecții de filme documentare și discuții libere pe teme de interes pentru tineri în special și pentru comunitate în general. De asemenea, orice fonduri suplimentare primite ne ajută să replicăm ateliere noastre în cât mai multe localități, de la atelierul despre comunism, pornind de la Ghidul ilustrat al comunismului românesc, până la ateliere de educație civică nonformală și la ateliere despre drepturile și obligațiile elevilor, pornind de la Ghidul ilustrat al elevului.

Maximum 20% din încasări vor merge către chirie, utilități și alte costuri administrative. Nu avem în acest moment angajați.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

În ultimele opt luni am organizat CivicOn, am creat și distribuit Ghidul ilustrat al elevului, Școala de vară liberă, am organizat ateliere de jurnalism pentru liceeni cu RISE Project, am coordonat observatori din 5 județe la alegeri și am expus la Romanian Design Week proiectul Rezistenții.

Cele mai importante proiecte sunt:

 1. Ghidul ilustrat al comunismului românesc” – scurt rezumat al perioadei comuniste din România, însoțit de ilustrații ale unora dintre cei mai importanți artiști contemporani români. Până în prezent, Ghidul a ajuns în 13 localități din toată țara, la peste 3500 de tineri, prin ateliere, prezentări și discuții școli și licee, precum și prin expoziții conexe despre comunism. Proiect premiat cu locul 2 la Proiecte pentru tineret – Gala Societății Civile.
 2. CivicON” – festival de atitudine, 2 ediții, se desfășoară timp de 3 zile și include ateliere, discuții,prezentări și expoziții cu invitați artiști, jurnaliști și activiști.
 3. Ghidul ilustrat al elevului” – Ghidul elevului sintetizează drepturile și obligațiile elevilor într-o formă ușor de înțeles, cu o grafică relevantă. 6000 de exemplare au ajuns direct la elevi, în evenimente dedicate (discuții cu elevii despre problemele lor), în 9 orașe.
 4. „Monitorizare alegeri” – Acredităm și coordonăm observatori independenți pentru alegerile din România, cu focus pe tinerii care au împlinit recent 18 ani.
 5. „Rezistenții” – proiect expus la Romanian Design Week, 12 povești ilustrate de artiști români ale unor persoane care au opus rezistență în moduri diferite în perioada regimului comunist.
 6. Școala de vară liberă” – 2 ediții – Provoacă elevii să devină creativi, îi forțează să iasă din zona de confort și să înțeleagă mai multe despre lumea în care trăim, alături de artiști interesanți, activiști și jurnaliști cu experiență.

More

Asociația Apulum Forum

Participare civică

 

ALEGE CAUZA
Ai ales această cauză. Finalizează votul din Pagina de vot.

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU