Ajutăm comunități marginalizate și vulnerabile care au nevoie de produse de bază alimentare și de igienă, pentru a depăși cu bine criza COVID-19.
Cui donezi?
Centrul FILIA a fost înființat pentru a pune bazele unei societăți solidare, în care drepturile și nevoile diverse ale femeilor sunt respectate, care oferă șanse egale tuturor oamenilor.
FILIA face parte din Rețeaua VIF, iar în 2018 ca urmare a acțiunilor Rețelei VIF, Guvernul a urgentat adoptarea proiectului de lege pentru armonizarea Convenției de la Istanbul, care a fost transmis în Parlament și adoptat în iulie 2018.
De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?
UPDATE APRILIE 2020. În plină pandemie străbatem fiecare dintre noi momente dificile pe care în urmă cu puțin timp nu ni le-am fi putut imagina. Cu cât stăm mai departe de cei dragi, cu atât realizăm cât de important este să fim uniți și solidari. Unii dintre noi sunt mai puțini norocoși și sunt nevoiți să înfrunte sărăcia din ce în ce mai accentuată. Pentru multe persoane din grupuri vulnerabile criza de coronavirus vine cu pierderea locurilor de muncă în țară sau în străinătate, imposibilitatea de a realiza muncă zilieră, acces dificil la produse alimentare sau de igienă la prețuri mici, lipsa apei curente și/sau a energiei electrice etc.
În această perioadă vom direcționa donațiile din partea voastră către comunități marginalizate și vulnerabile care au nevoie de produse de bază alimentare și de igienă pentru a supraviețui situației dificile în care se află. Cu ajutorul vostru putem face o diferență în comunitățile cele mai vulnerabile.
PROIECT INIȚIAL
Banii vor fi alocați către un singur proiect amplu: o campanie de conștientizare și sensibilizare pe problematica violenței de gen și a hărțuirii sexuale, care se va desfășura în Municipiul București, pentru care ne propunem să strângem 25 000 de euro.
Preconizăm un impact în mediul online de aproximativ 250.000 de utilizatori și în offline de aproximativ 100.000 de persoane care vor interacționa cu campania de conștientizare și sensibilizare în București.
Cheltuielile vor fi îndreptate către producerea de content și design, închirierea spațiilor de publicitate, online ads și materiale grafice (flyere, stickere, materiale video și materialele publicitare). Vom folosi resursele noastre in-house pe partea de research pentru a demonstra către publicul larg cât este de amplu fenomenul în România.
Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?
În primele șase luni ale anului, la nivel național (48% în mediul urban) au fost raportate poliției 456 de fapte de loviri și alte violențe comise între membrii familiei. Tot în primele șase luni ale anului au fost emise 3.616 de ordine de protecție provizorii, dintre care 275 au fost încălcate de agresori și 3.580 de ordine de protecție permanente, dintre care 930 au fost încălcate de agresori. În medie, în fiecare zi, în primele șase luni ale anului, 60 de femei au înregistrat plângere la poliție împotriva unui membru de familie pentru loviri sau alte violențe.
Social
100% Finanțat
Obiective