Oraș mai sigur pentru femei, fără hărțuire sexuală și violență

Elaborarea, diseminarea și promovarea materialelor împotriva hărțuirii sexuale și violenței de gen

Cui donezi?

Centrul FILIA a fost înființat pentru a pune bazele unei societăți solidare, în care drepturile și nevoile diverse ale femeilor sunt respectate, care oferă șanse egale tuturor oamenilor.
FILIA face parte din Rețeaua VIF, iar în 2018 ca urmare a acțiunilor Rețelei VIF, Guvernul a urgentat adoptarea proiectului de lege pentru armonizarea Convenției de la Istanbul, care a fost transmis în Parlament și adoptat în iulie 2018.

Ulterior, reprezentante ale Rețelei VIF au participat la grupuri de lucru tehnice organizate de ANES (Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse pentru Femei și Bărbați) pentru elaborarea legislației secundare în acord cu prevederile Convenției de la Istanbul. Pe 20 octombrie 2018 am organizat cea de-a patra ediție a Marșului ”Împreună pentru Siguranța Femeilor”, unde au participat peste 1000 de persoane, printre care reprezentanți ai societății civile, parlamentului și ambasadelor. În 2018 am continuat întâlnirile de organizare comunitară alături de Inițiativa AS și am planificat următorii pași pentru creșterea informării și sensibilizării comunității academice despre hărțuire sexuală. Raport anual 2018 aici.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Banii vor fi alocați către un singur proiect amplu: o campanie de conștientizare și sensibilizare pe problematica violenței de gen și a hărțuirii sexuale, care se va desfășura în Municipiul București, pentru care ne propunem să strângem 25 000 de euro.

Preconizăm un impact în mediul online de aproximativ 250.000 de utilizatori și în offline de aproximativ 100.000 de persoane care vor interacționa cu campania de conștientizare și sensibilizare în București.

Cheltuielile vor fi îndreptate către producerea de content și design, închirierea spațiilor de publicitate, online ads și materiale grafice (flyere, stickere, materiale video și materialele publicitare). Vom folosi resursele noastre in-house pe partea de research pentru a demonstra către publicul larg cât este de amplu fenomenul în România.

Ne așteptăm ca la sfârșitul proiectului să avem un total de aproximativ 350.000 de beneficiari conștienți de magnitudinea acestui fenomen și să construim o rețea de minim 25 de ”harassment free zones” prin parteneriate cu diferite spații publice din București (instituții, corporații, spații de recreere etc.).

25% vor merge către costuri administrative.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

În primele șase luni ale anului, la nivel național (48% în mediul urban) au fost raportate poliției 456 de fapte de loviri și alte violențe comise între membrii familiei. Tot în primele șase luni ale anului au fost emise 3.616 de ordine de protecție provizorii, dintre care 275 au fost încălcate de agresori și 3.580 de ordine de protecție permanente, dintre care 930 au fost încălcate de agresori. În medie, în fiecare zi, în primele șase luni ale anului, 60 de femei au înregistrat plângere la poliție împotriva unui membru de familie pentru loviri sau alte violențe.

În primele 6 luni ale anului a fost înregistrat în fiecare zi, în medie, un caz în care un bărbat din familie este autorul unei fapte de viol, agresiune sexuală sau act sexual cu un minor. Multe dintre aceste fapte rămân în continuare neraportate. (sursa: IGPR, ca urmare a unei solicitări în baza Legii 544/2001).

Proiectele FILIA sunt dedicate acestor probleme și au trei direcții de acțiune: activism, advocacy și cercetare.

More

Asociația Centrul Filia

Social

 

ALEGE CAUZA
Ai ales această cauză. Finalizează votul din Pagina de vot.

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU