Fundația Inimă de Copil – 1 Terapie = 1 Șansă

Am început activitatea la Centrul de Recuperare Inimă de Copil acum 10 ani, pentru a acoperi nevoia copiilor și familiilor din comunitatea noastră, prin oferirea de sprijin specializat prin intervenție timpurie, recuperare și reabilitare. Ajută-ne să continuăm!

Ce este Fundația Inimă de Copil?

La Inimă de Copil, ne propunem ca în fiecare zi să fim cât mai aproape de misiunea noastră: să ajutăm și să redăm speranța copiilor aflați în dificultate. În prezent sprijinim copii și familii din jud. Galați și regiuni apropiate (Vaslui, Vrancea, Brăila). Multe dintre aceste familii sunt acum și mai vulnerabile din cauza crizei și a pandemiei.

 

În 23 de ani de activitate am susținut în programe peste 15.000 persoane și am strâns și investit cu ajutorul donatorilor peste 5 milioane euro în servicii sociale.

 

Pe lângă misiunea noastră socială, credem în necesitatea transmiterii și promovării unor valori legate de empatie, implicare activă în schimbările pe care vrem să le vedem în jur, încurajarea schimbării unor percepții legate de integrarea copiilor și familiilor ce trec prin situații dificile.

Cum va folosi Fundația Inimă de Copil donația ta?

Ne propunem strângerea de fonduri pentru a susține sesiunile de terapie de recuperare din Centrul de Recuperare și reabilitare pentru copii cu dizabilități.

 

Ne propunem să strângem 30.000 lei. Aceasta ne-ar ajuta să acoperim o parte a bugetului centrului. Costul unei ore de terapie este de 85 lei/sedință, adică cel puțin 340 lei/lună și 4.080 lei/an/copil la doar 1 terapie pe săptămână. Familiile cu probleme sociale nu își permit să achite nimic din acest cost el fiind integral asigurat de noi. La acestea adăugăm și plus costurile de transport la terapie. Familiile cu venituri mai mari acoperă 50 lei din costul unei sedințe terapie, 35 lei/ terapie fiind nevoie să fie subvenționat de centru prin donații și sponsorizări (adică cel puțin 1.680 lei/an/copil cost suplimentar pentru organizație).

 

Banii vor fi folosiți pentru:

– realizarea orelor de terapie ale copiilor;

– materiale/aparatură pentru sesiunile de terapie

– fond pentru organizarea de evenimente de socializare (aniversări copii) sau organizarea de întâlniri cu grupuri de suport pentru părinți

 

Ce este terapia ocupațională pentru copiii cu dizabilități?

Anual la Centrul de recuperare al Fundației Inimă de Copil beneficiază de terapie un număr de aproape 70 de copii, cu vârste între 0 și 12 ani, cu o patologie diversă. De la autism, la sindrom Down și boli rare, sau pur și simplu copii cu probleme motorii, de echilibru, logopedice.

 Vin aici părinți și copii din toată regiunea județului Galați sau chiar de peste Dunăre, din județul Tulcea. Este singurul centru din zonă care, nu doar că oferă acces mai facil la programări și copiilor din mediul rural, ci atunci când este nevoie, le asigură și decontarea transportului sau terapii complet gratuite pentru familiile cu probleme sociale. Lună de lună vin în terapie 40-55 de copii cu dizabilități sau întârzieri în dezvoltare pentru logopedie, stimulare senzorială, terapie ocupațională sau cognitivă.

 

Dat fiind specificul activității de terapie care este punctul esențial al activității centrului, 85% din fonduri sunt utilizate pentru salarii, chirie, utilități, costuri administrative ale centrului. Aproximativ 10% pentru materiale didactice și de terapie care trebuie înlocuite periodic și aproximativ 5% pentru alte cheltuieli (socializare, organizare grupuri părinți, transport beneficiari). În costul direct al terapiei/copil nu sunt incluse și alte costuri administrative și de dezvoltare ale organizației.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat Fundația Inimă de Copil?

Proiectele noastre se împart pe: educație, sănătate, social și integrare profesională.

 

  • Un sat, un copil. Copii cu rezultate excelente, care sunt în pericolul de a renunța la școală din cauza sărăciei, primesc 12 burse pe an, an de an, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, cadouri, merg în tabere și au parte de experiențe de învățare non-formală, iar familiile lor sunt în grija unui asistent social. În prezent susținem peste 90 de copii din sate din județul Galați, Vaslui, Vrancea. Costul anual pentru un copil este de 850 euro, incluzând resursele  umane implicate în derularea proiectului(spre deosebire de alte programe de burse, Un Sat, Un Copil oferă resurse 12  luni, nu numai în timpul anului școlar, pe întregul parcurs educațional al copilului).

 

 

  • Școală după școală. În centrele din Galați, Tecuci și Pechea, 70 de copii de școală primară și gimnaziu, care provin din familii în dificultate, sunt sprijiniți să rămână la școală, ajutați să-și îmbunătățească rezultatele academice, participă la diferite activități de educație non-formală și sunt încurajați să-și dezvolte potențialul. O barieră în calea școlarizării micuților din familii nevoiașe este lipsa hainelor sau a încălțămintei, dar și a rechizitelor. Prin urmare, toți copiii din program primesc acest set de bază în fiecare an. Partea nevăzută a programului, munca din spate a colegilor noștri, este poate la fel de importantă. Aceștia monitorizează evoluția fiecărui copil,  au întâlniri periodice cu cadrele didactice (profesori, învățători, diriginți) ale copiilor asistați pentru a adapta modalitatea de sprijin acordat. În paralel se lucrează foarte mult și cu familiile copiilor: colegii noștri îi vizitează la domiciliu, pentru a le oferi un ajutor integrat și adaptat.

 

 

  • Taberele Inimă de copil. Din 1997, în fiecare vară, începând cu 1 iulie, Fundația Inimă de Copil organizează tabere de vară de câte o săptămână, un prilej de a dărui acestor copii amintiri pentru o viață și a le arăta o lume întreagă de posibilități. Am avut 7 copii în tabăra în 1996 iar acum avem 4-5-6 serii de copii și 80-100 de copii în fiecare an care își îmbogățesc viața cu amintiri și lecții de neuitat.

 

 

  • Atelier Inima de copil. Este un proiect care aparține Fundației Inima de Copil. A fost înființat în anul 2005 și a fost destinat inițial tinerilor cu dizabilități ca atelier de terapie ocupațională, ca o șansă pentru tineri beneficiari ai fundației care nu aveau sau le-ar fi fost greu să ocupe un loc de muncă. În prezent implicăm alături de noi și persoane care au nevoie de sprijin, mămici aflate în căutarea unui loc de muncă sau din familiile aflate în programele organizației și voluntari. El este șansa unor locuri de muncă și de susținere a unor familii. Este un proiect de economie socială. Produsele lucrate în atelier sunt în majoritate unicate sau lucrate în serii mici. În funcție de comandă produsele sunt personalizate. Orice profit realizat susține proiectele organizației și misiunea noastră în comunitate. Detalii aici.

 

Anul 2019 a însemnat:

 

  • un număr de 82 copii din mediul urban și rural incluși în programe de centre de zi, after-school, consiliere, educație non formală în școli; 
  • 93 de copii în programe de burse și dezvoltare personală; 
  • 20.000+ mese asigurate, 8000+ de ore de recuperare școlară
  • 65 copii cu dizabilități/ întârzieri în dezvoltare care au beneficiat de terapii specifice;
  • peste 7000 ședințe de evaluare, terapie cognitiv-comportamentală, ocupațională, logopedică, stimulare motorie și senzorială, kinetoterapie
  • 130 copii în tabere de vară; 
  • alți 270 beneficiari direcți și indirecți – membrii familiilor susținute
  • 23 de angajați(asistenți sociali, educatori, psihologi, terapeuți, coordonatori, personal comunicare-fundraising, administrativ) și 40 de voluntari implicați lunar în activități.

 

Pandemia a marcat o perioadă cu și mai multe provocări și a condus la regândirea activităților. Acum facem mai multe eforturi pentru digitalizare (dotarea copiilor cu mijloace digitale, susținerea recuperării școlare și on-line, formarea personalului pentru mediul digital) și adaptarea la contextul în care o parte importantă dintre servicii vor putea fi acordate și on-line dacă va fi nevoie. Am adăugat ajutoare materiale extinse pentru familiile care trec acum prin perioade dificile și recent cursuri de educație financiară.

More
Fundația Inimă de copil
Sănătate
45.657 Lei
Din suma țintă de 30.000 Lei
100% Finanțat

Obiective

5000 Lei
Obiectiv atins

Aparatură esențială pentru sesiunile de terapie

Sprijinul tău va fi transformat în materiale de suport, aparatură, atât de necesare pentru orele de terapie ale micuților.

25000 Lei
Obiectiv atins

Orele de terapie sunt șanse în plus pentru copiii cu dizabilități

Cu ajutorul tău vrem să creăm fondul orelor de terapie pentru copiii din familii vulnerabile, care nu își permit să plătească sesiunile de terapie pentru copii lor.

30000 Lei
Obiectiv atins

Ne sprijinim unii pe alții!

Cu ajutorul tău vom putea organiza grupuri suport de consiliere și sprijin pentru părinții copiilor cu dizabilități. Pe lângă acestea, donațiile tale ne vor permite să le organizăm în continuare copiilor zile de naștere și activități distractive de grup.