1 Terapie = 1 Șansă

Oferim terapie de recuperare pentru copii cu dizabilități și sprijin părinților/persoanelor care-i îngrijesc pe copii

Cui donezi?

La Inimă de Copil, ne propunem ca în fiecare zi să fim cât mai aproape de misiunea noastră: să ajutăm și să redăm speranța copiilor aflați în dificultate. În prezent sprijinim copii și familii din jud. Galați și regiuni apropiate (Vaslui, Vrancea, Brăila). Multe dintre aceste familii sunt acum și mai vulnerabile din cauza crizei și a pandemiei.

În 23 de ani de activitate am susținut în programe peste 15.000 persoane și am strâns și investit cu ajutorul donatorilor peste 5 milioane euro în servicii sociale.

Pe lângă misiunea noastră socială, credem în necesitatea transmiterii și promovării unor valori legate de empatie, implicare activă în schimbările pe care vrem să le vedem în jur, încurajarea schimbării unor percepții legate de integrarea copiilor și familiilor ce trec prin situații dificile.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Ne propunem strângerea de fonduri pentru a susține sesiunile de terapie de recuperare din Centrul de Recuperare și reabilitare pentru copii cu dizabilități.

Ne propunem să strângem 30.000 lei. Aceasta ne-ar ajuta să acoperim o parte a bugetului centrului. Costul unei ore de terapie este de 85 lei/sedință/adică cel puțin 340 lei/lună și 4080 lei/an/copil la doar 1 terapie pe săptămână. Familiile cu probleme sociale nu își permit să achite nimic din acest cost el fiind integral asigurat de noi, plus costuri de transport la terapie. Familiile cu venituri mai mari acopera 50 lei din costul unei sedințe terapie, 35 lei/ terapie fiind nevoie să fie subvenționat de centru prin donații și sponsorizări (adică cel puțin 1680 lei/an/copil cost suplimentar pentru organizație). Nu există (sau există foarte rar, la 3-4-5 ani) o implicare parțială a autorităților locale. Banii vor fi folosiți pentru:

– realizarea orelor de terapie ale copiilor;

– materiale/aparatură pentru sesiunile de terapie

– fond pentru organizarea de evenimente de socializare (aniversări copii) sau organizarea de întâlniri cu grupuri de suport pentru părinți

Anual la Centrul de recuperare al Fundației Inimă de Copil beneficiază de terapie un număr de aproape 70 de copii, cu vârste între 0 și 12 ani, cu o patologie diversă. De la autism, la sindrom Down și boli rare, sau pur și simplu copii cu probleme motorii, de echilibru, logopedice. Vin aici părinți și copii din toată regiunea județului Galați sau chiar de peste Dunăre, din județul Tulcea. Este singurul centru din zonă care, nu doar că oferă acces mai facil la programări și copiilor din mediul rural, ci atunci când este nevoie, le asigură și decontarea transportului sau terapii complet gratuite pentru familiile cu probleme sociale. Lună de lună vin în terapie 40-55 de copii cu dizabilități sau întârzieri în dezvoltare pentru logopedie, stimulare senzorială, terapie ocupațională sau cognitivă.

Dat fiind specificul activității de terapie care este punctul esențial al activității centrului, 85% din fonduri sunt utilizate pentru salarii, chirie, utilități, costuri administrative ale centrului. Aproximativ 10% pentru materiale didactice și de terapie care trebuie înlocuite periodic și aproximativ 5% pentru alte cheltuieli (socializare, organizare grupuri părinți, transport beneficiari). În costul direct al terapiei/copil nu sunt incluse și alte costuri administrative și de dezvoltare ale organizației.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Proiectele noastre se împart pe: educație, sănătate, social și integrare profesională.

Anul 2019 a însemnat:

  • un număr de 82 copii din mediul urban și rural incluși în programe de centre de zi, after-school, consiliere, educație non formală în școli; 93 de copii în programe de burse și dezvoltare personală; 20.000+ mese asigurate, 8000+ de ore de recuperare școlară
  • 65 copii cu dizabilități/ întârzieri în dezvoltare care au beneficiat de terapii specifice; peste 7000 ședințe de evaluare, terapie cognitiv-comportamentală, ocupațională, logopedică, stimulare motorie și senzorială, kinetoterapie
  • 130 copii în tabere de vară; alți 270 beneficiari direcți și indirecți – membrii familiilor susținute
  • 23 de angajați(asistenți sociali, educatori, psihologi, terapeuți, coordonatori, personal comunicare-fundraising, administrativ) și 40 de voluntari implicați lunar în activități.

 

Pandemia a marcat o perioadă cu și mai multe provocări și a condus la regândirea activităților. Acum facem mai multe eforturi pentru digitalizare (dotarea copiilor cu mijloace digitale, susținerea recuperării școlare și on-line, formarea personalului pentru mediul digital) și adaptarea la contextul în care o parte importantă dintre servicii vor putea fi acordate și on-line dacă va fi nevoie. Am adăugat ajutoare materiale extinse pentru familiile care trec acum prin perioade dificile și recent cursuri de educație financiară.

Bugetul din ultimele 8 luni: 1.442.362 lei

More
Fundația Inimă de copil
Social
VOTEAZĂ
Ai votat acest proiect