HOSPICE Casa Speranței – Îngrijire paliativă pentru pacienții cu boli incurabile

În România, peste 172.000 de pacienți au nevoie anual de îngrijire paliativă. Și doar 11% dintre acești pacienți beneficiază de o astfel de îngrijire. Așadar, dreptul la o viață trăită cu demnitate atunci când un diagnostic crunt tulbură, este mult prea puțin asigurat. Dar la HOSPICE, de 30 de ani, încerăm să aducem SPERANȚĂ sub forma îngrijirii paliative pentru pacienți, adulți și copii, cu boli incurabile și limitatoare de viață. O facem gratuit, necondiționat. Dar e nevoie să facem acest lucru cât mai mult timp de acum încolo! Iar pentru acest lucru avem nevoie ȘI de TINE!

Cui donezi?

Locul în care pacienții oncologici (adulți) și pacienții cu boli incurabile și limitatoare de viață (copii) găsesc alinare pentru durerile lor crunte.

Cea mai mare fundație din țară care oferă GRATUIT servicii specializate de îngrijire paliativă.

Locul în care destinele a peste 45.000 de pacienți au fost schimbate, dar și locul în care familiile, apropiații pacienților au găsit sprijinul pentru a suporta încercările la care durerea i-a supus pe cei dragi. Sau pierderea acestora.

Suntem fundația care oferă îngrijire paliativă completă pentru pacient: îngrijire medicală, sprijin social, consiliere psiho-emoțională și spirituală.

Suntem echipa care prețuiește fiecare clipă de viață. A fiecărui om care ajunge la noi.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Cu ajutorul vostru, sperăm să strângem suma de 150.000 lei. Acești bani ne vor permite să acoperim 125 zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației, 166 vizite la domiciliul pacienților și 208 participări în centrele de zi.

În spatele acestor cifre-obiectiv sunt, de fapt, destine. Sunt adulți și copii care vor avea astfel acces la servicii de îngrijire paliativă. Sunt destine care vor cunoaște îmbunătățirea calității vieții și chiar prelungirea acesteia.

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

15 ani de tabere

15 ani la rând HOSPICE a organizat tabere pentru copiii cu boli incurabile, dar si pentru frații lor sănătoși sau pentru copiii pacienților adulți.

Taberele sunt organizate la mare, la munte și la centrul HOSPICE de la Adunații Copăceni.Sunt mulți copii care au descoperit prima data marea sau au ajuns prima oară pe o cărare de munte în taberele HOSPICE

Dezvoltare națională și internațională

HOSPICE Casa Speranței a dezvoltat îngrijirea paliativă la nivel național și international prin formare, programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

De-a lungul celor 30 de ani, fundația a instruit peste 32.000 de specialiști în îngrijire paliativă

Schimbarea legilor

În 2007, după ani întregi de eforturi susținute, specialiștii HOSPICE au obținut reglementarea prin lege a dreptului fiecărui medic, indiferent de specialitate, de a prescrie medicamente opioide (morfină), acolo unde suferința pacientului o impune.

Fundația HOSPICE Casa Speranței
Sănătate
39.176,45 Lei
Din suma țintă de 150.000 Lei
26.12% Finanțat
DONEAZĂ

Obiective

37500 Lei
Obiectiv atins

209 participări la activitățile din centrele de zi pentru copiii îngrijiți de HOSPICE

Centrul de Zi este spațiul în care învățăm să ne jucăm, să fim cât mai autonomi cu putință dar și să avem grijă unii de ceilalți. Este locul în care ne bucurăm la fiecare pas, este locul în care visăm cu ochii deschiși și locul în care ne facem prieteni pe viață.
Când lupți cu o boală incurabilă, matematica zilelor și anilor te preocupă mai mult decât cea predată după manual. Așa că numărăm clipele, una câte una, adunăm amintirile, le înmulțim cu cei dragi și le împărțim tuturor celor care ne sunt în preajmă.După această programă învață copii cu boli incurabile în Centrul de ZI de la HOSPICE Casa Speranței.

75000 Lei

166 de vizite medicale la domiciliul pacienților

Acasă este locul în care ne simțim cel mai bine.
Îngrijirea la domiciliu reprezintă baza serviciilor de îngrijire paliativă, întrucât pacientul rămâne în confortul propriului cămin, unde atât el cât și cei apropiați primesc sprijin specializat din partea echipelor interdisciplinare.
Acasă, în patul tău, cu cei dragi aproape, suferința capătă altă dimensiune și este mai ușor de gestionat.
Ajută-ne să deschidem cât mai multe uși si să le oferim îngrijirea de care au atât de multă nevoie.

150000 Lei

125 zile de internare în cele 2 spitale Hospice

Spitalizarea în unitățile cu paturi HOSPICE intervine atunci când starea de sănătate a pacientului impune supravegherea medicală permanentă sau atunci când familia are nevoie de ajutor suplimentar în acordarea îngrijirilor. Tu ne poți ajuta să le oferim copiilor si adulților diagnosticați cu boli limitatoare de viață 125 de zile gratuite de internare în unitățile cu paturi ale HOSPICE Casa Speranței.