Transformă viitorul copiilor defavorizați din Ferentari!

Susține proiectul “Un prânz cald” și suport educațional pentru 40 de copii din Ferentari

Viziunea Fundaţiei Providența este de a facilita incluziunea socială a categoriilor defavorizate, în special a copiilor proveniți din comunitățile de romi, prin programe educaționale, sociale și de sănătate.

Misiunea Fundației Providența este să contribuie semnificativ și durabil la: creșterea ratei de alfabetizare, prin facilitarea accesului la educație; îmbunătățirea calității vieții, prin oferirea de servicii sociale de calitate și la îmbunătățirea stării de sănătate prin oferirea de servicii de igienă și medicale – cu scopul de a facilita incluziunea socială a beneficiarilor aparținând categoriilor defavorizate, în special a persoanelor din comunitățile de romi.

Programele educaționale desfășurate de către Fundația Providența în cartierul Ferentari au început în anul 1992 și au avut ca scop educarea copiilor proveniți din medii defavorizate. Programele inițiale s-au derulat sub forma unor cluburi de alfabetizare, mai ales că primii copii implicați în proiecte erau cu mult depășiți de vârsta la care se mai puteau înscrie la școală.

Pentru a le putea oferi un cadru prielnic și sigur în care acești copii să poată învăța și să fie susținuți prin programe sociale și medicale, s-a concretizat viziunea unei școli private, iar în anul 1994 Școala Rut a primit acreditarea pentru clasele 1-4, urmând că în anul 2009 să fie acreditata pentru clasele 0-8.

Școala Rut funcționează ca școală acreditată în regim privat, fără a percepe însă vreo taxă elevilor, deservind 220 de copii proveniți din medii defavorizate, preponderent din cartierul bucureștean Ferentari. Pe lângă proiectele Școlii Rut, Fundația Providența organizează și programul de afterschool, cluburile de lectură, ajutor social prin programul masa caldă pentru elevi, programe de igienă, rechizite, cantină socială pe timpul pandemiei, centru de zi pentru copii preșcolari și programe de instruire pentru părinți și pentru cadrele didactice.

More

Prin Donează cu Pago dorim să strângem donații pentru proiectul “Un prânz cald”, care să fie distribuit către 40 copii defavorizați din cartierul Ferentari. Meniul din cadrul proiectului “Un prânz cald” va costa 8 lei și va fi alcătuit din mâncare gătită și un fruct, pentru a spori aportul de vitamine de care au nevoie copiii în perioada de dezvoltare. Astfel, 40 de copii, vor beneficia de 80 de mese. În plus, am dori să le oferim celor 40 de copii și kituri educaționale, pentru acasă, care să sporească stimularea educațională a acestora, mai ales în acest context dificil.

Din această sumă, 25.600 lei vor fi folosiți pentru un prânz cald în fiecare zi de școală. Copiii îl vor primi în școală sau la pachet. Alții 2.000 lei vor fi utilizați pentru pachete de materiale educaționale, care să îi ajute pe copii să învețe mai bine acasă.

Nu vor exista costuri administrative pentru aceste proiecte.

Din această sumă, 25.600 lei vor fi folosiți pentru un prânz cald în fiecare zi de școală. Copiii îl vor primi în școală sau la pachet. Alții 2.000 lei vor fi utilizați pentru pachete de materiale educaționale, care îi ajute pe copii învețe mai bine acasă.

Nu vor exista costuri administrative pentru aceste proiecte.

More

Fundația Providența se implică activ în cartierul Ferentari de 28 de ani și sprijină copiii defavorizați din comunitate. Pentru realizarea proiectelor, ne-am bazat predominant pe donații individuale de la persoane din străinătate, granturi și sprijinul diferitelor firme. În prezent, considerăm că este important ca și românii să devină conștienți de problemele care există în societate. Trebuie să ne implicăm activ și să construim societatea pe care ne-o dorim, iar pentru asta trebuie să luăm în considerarea și sprijinirea grupurilor vulnerabile. E important să le asigurăm șanse egale acestora la educație,  sănătate și locuire și celor mai vulnerabili dintre noi. ‘Donează cu Pago’ ne oferă șansa să facem auzită vocea comunității din Ferentari.

Prin această platformă ne va fi mult mai ușor să le comunicăm oamenilor situația copiilor din Ferentari și să le demonstrăm că prin donațiile lor pot oferi o șansă în plus copiilor vulnerabili.

Fundația Providența
Secret