Dăruiește Viață – Construim și reconstruim: secții, spitale, speranțe

Sistemul medical din România este bolnav și are nevoie de intervenție pe toate planurile: infrastructură, resurse, organizare, standarde și optimism că lucrurile se pot face altfel. Dăruiește Viață schimbă radical acest sistem alături de sponsori și donatori. Construind și reconstruind secții, spitale, speranțe. Apărând drepturi, principii și vieți. Câștigând timp și încredere. Pentru pacienți. Pentru familiile lor. Pentru cadrele medicale.

Cui donezi?

Dăruiește Viață este Asociația din spatele celui mai mare proiect de implicare socială din România – construcția Spitalului de Copii de la București. În prezent, peste 350.000 de oameni și peste 7.000 de companii susțin #NoiFacemUnSpital.

De peste 10 ani, Dăruiește Viață implementează proiecte care dau șanse în plus pacienților din toată țara. Am oferit sprijin bolnavilor de cancer în relația cu autoritățile, am modernizat mai multe secții de oncologie copii și adulți (Brașov, Timișoara, Cluj, București), am construit două spitale modulare ATI complet funcționale la București și Piatra Neamț și am donat peste 17 tone de echipamente de protecție în peste 140 unități sanitare din 102 orașe din toată țara.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Pentru a le oferi copiilor cu boli grave, inclusiv cancer, aceleași condiții de tratament ca în Vestul Europei. Aici, acasă. Pentru Spitalul care folosește cele mai noi tehnologii și aduce, în premieră în sistemul de stat, radioterapia pediatrică. Pentru ca părinții să nu mai doarmă pe un scaun de spitalul cu lunile. Pentru ca medicii să aibă toate resursele necesare pentru a face tot ce este omenește posibil pentru pacienții lor. Pentru ca pacientul să nu se mai simtă umilit, dezorientat, singur. Pentru șanse în plus.

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Proiectele noastre schimbă vieți. Ale copiilor și adulților cu boli grave, ale cadrelor medicale care profesează în spitale din România.

Dăruiește Viață
Sănătate
73.626 Lei
Din suma țintă de 500.000 Lei
14.73% Finanțat
DONEAZĂ

Obiective

100000 Lei

Cărămizi pentru #NoiFacemUnSpital

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, un Spital de Copii este construit de la zero în România, exclusiv din donații și sponsorizări. #NoiFacemUnSpital, o inițiativă unică în Europa Centrală și de Est și aduce mai multe premiere pentru spitalele de stat din România: Primul Departament de Radioterapie Pediatrică, un bloc operator construit exclusiv din sticlă, spații pentru părinți, loc de joacă, studio radio, observator astronomic.
Prima clădire va deveni funcțională până la sfârșitul anului 2022.

300000 Lei

Campus Medical

#NoiFacemUnSpital este o inițiativă pe termen lung. Primei clădiri i se adaugă o a doua pentru a crea un adevărat campus medical, la standardele Europei de Vest. Obiectivul nostru în următorii 5-10 ani este transformarea Spitalului Marie Curie într-un campus medical, astfel încât toți copii care ajung aici și toate cadrele medicale să aibă acces la aceleași standarde de tratament, indiferent de afecțiune.
În prezent, lucrăm la master planul pentru crearea campusului medical.

500000 Lei

Dincolo de ziduri

O clădire, două nu sunt suficiente. Un etaj nou, o secție nouă, un echipamente de ultimă generație nu sunt de ajuns. Dacă vrem să schimbăm radical sistemul medical din România este nevoie de mult mai mult. E nevoie de investiții in training și comunicare pentru cadrele medicale, de susținere a pacienților care își văd drepturile încălcate de autorități, de deschiderea drumului către cercetare și studii clinice, de colaborare cu spitale și instituții din afara țării pentru schimb de experiență. De inovație.
Ne propunem să continuăm să facem lucrul acesta pentru pacienți și pentru cadre medicale. Și să-l facem și mai bine în viitor.