Infrastructură digitală de răspuns la situații de urgență pentru refugiații din Ucraina

Code for Romania proiectează, construiește și administrează soluții digitale de care România avea nevoie ieri. Cei peste 2300 de voluntari alcătuiesc a doua cea mai mare comunitate de tehnologie civică din lume.

Cui donezi?

Pe 24 februarie, Code for Romania a anunțat că își oprește activitatea obișnuită și că își îndreaptă toate eforturile echipei și comunității de voluntari spre construcția infrastructurii digitale de care refugiații au nevoie. Organizația are în curs de operaționalizare un ecosistem de răspuns la situații de urgență, utilizat în această criză, ecosistem din care fac parte, printre altele:

  • RVM: soluția de administrare de voluntari și resurse, pusă la dispoziția Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

  • Dopomoha: platformă de informare creată de Code for Romania în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, Agenția ONU pentru Refugiați, Organizația Internațională pentru Migrație, Consiliul Național Român pentru Refugiați, prin care civilii care fug de războiul din Ucraina pot găsi toate informațiile relevante pentru a căuta protecție în România. Informațiile sunt actualizate în timp real și sunt disponibile în română, ucraineană, englezăși rusă.

  • Sprijin de urgență: Creăm un spațiu în care cei care vor să își ofere ajutorul, dar nu știu cum, să o poată face, iar cei care au nevoie de ajutor săpoată intra direct în contact cu ei. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va putea astfel accesa și coordona efortul de distribuire în funcție de nevoile persoanelor care trec acum granița în România.

  • Un Acoperiș: o soluție de identificare de spații de cazare, atent verificate și validate, care va ajuta refugiații ajunși în România cu nevoie imediată de ajutor. În platformă, se pot înregistra persoane care pot pune la dispoziție camere sau imobile pentru persoanele care locuiesc în adăposturile puse la dispoziție de autoritățile române. Platforma va conține informații în ucraineană, română și rusă.

  • Cine Ce Face: o soluție care este în acest moment adaptată la condițiile crizei actuale și care identifică rolul actorilor instituționali în diminuarea efectelor acestei situații de urgență.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Code for Romania are în curs de operaționalizare un ecosistem de răspuns la situații de urgență, utilizat în această criză, ecosistem din care fac parte, printre altele:

  • RVM: soluția de administrare de voluntari și resurse, pusă la dispoziția Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.
  • Dopomoha: soluția centrală de informare pentru cei care se adăpostesc în România din calea războiului. Platforma conține informații verificate și validate de către organizațiile internaționale suport pentru refugiați și autoritățile locale
  • Sprijin de urgență: o soluție prin care persoanele care oferă resurse pot intra în legătură cu persoane care au nevoie de ajutor. Efortul de distribuire a resurselor va fi coordonat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
  • Un Acoperiș: o soluție prin care refugiații care au nevoie de găzduire vor fi direcționați către locuri de cazare verificate și adaptate nevoilor lor speciale, astfel încât cei care fug din calea războiului să fie în siguranță.
  • Cine Ce Face: o soluție care este în acest moment adaptată la condițiile noii crize, și care identifică rolul actorilor instituționali în ajutorarea refugiaților.

Code for Romania
Participare civică
2.130 Lei
Din suma țintă de 30.000 Lei
7.1% Finanțat
DONEAZĂ

Obiective

10000 Lei

Susținem dezvoltarea ecosistemului digital de răspuns la situații de urgență

Cei 10.000 Lei ne vor ajuta să continuăm dezvoltarea ecosistemului digital de răspuns la situații de urgență care este folosit și pentru a ajuta refugiații din Ucraina

30000 Lei

Susținem dezvoltarea ecosistemului digital de răspuns la situații de urgență

Cei 30.000 Lei ne vor ajuta să continuăm dezvoltarea ecosistemului digital de răspuns la situații de urgență care este folosit și pentru a ajuta refugiații din Ucraina.