Recondiționăm calculatoare uzate și le donăm școlilor în nevoie

Ajută-ne să investim în comunicarea platformei www.educlick.ro să avem mai multă vizibilitate în comunitatea de afaceri și în companii pentru a colecta mai multe calculatoare uzate și alte deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), pe care să le recondiționăm și să le donăm școlilor în nevoie. Ajută-ne să convingem companiile că e timpul să trimită byte-ul la școală!

Calculatoarele pe care Ateliere Fără Frontiere (AFF) le colectează sunt recondiționate în atelierul de inserție socio-profesională și apoi sunt donate școlilor din zonele rurale și din comunitățile dezavantajate.

De când a început criza COVID-19 și școlile s-au închis temporar, copiii din comunități defavorizate, care nu au calculatoare acasă, nu mai au acces nici la învățătură.

O soluție la situația actuală cu costuri mai reduse și cu un impact atât educațional dar și social, economic și de protejare a mediului o reprezintă recondiționarea miilor de computere uzate care ajung în centrele de reciclare.

Din 2008 până în prezent, Ateliere Fără Frontiere a donat peste 17.000 de calculatoare către mai mult de 1000 de școli din zone marginalizate. Ajută-ne să continuăm, să colectăm și să donăm!

Ajutăm prin:

  • dotarea școlilor din ciclul primar și gimnazial cu echipamente IT licențiate, din zone mai puțin dezvoltate care nu au acces la finanțări și unde elevii nu au acces facil la educația digitalizată așa cum au colegii lor din mediul urban dezvoltat.
  • oferirea a 7 locuri de muncă în inserție persoanelor dezavantajate care lucrează la recondiționarea calculatoarelor
  • protejarea mediului prin prelungirea vieții echipamentelor IT care sunt colectate drept deșeuri.
More

Am dori să putem strânge cel puțin 12.000 RON prin Donează cu Pago. Suma va permite Ateliere Fără Frontiere să investească în comunicare pentru a da mai multă vizibilitate în comunitatea de afaceri, pentru a colecta mai multe deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE). În cele din urmă, Ateliere Fără Frontiere va putea recondiționa mai multe calculatoare uzate pentru a le dona școlilor în nevoie.

Proiectul face parte dintr-o preocupare permanentă a Ateliere Fără Frontiere de a reduce impactul deșeurilor de echipamente IT prin evaluarea și reutilizarea lor într-un mod folositor, respectiv echiparea școlilor aflate în zone marginalizate.

Obiectivele principale al proiectului constau în:

● dotarea a școlilor din ciclul primar și gimnazial cu echipamente IT licențiate, din zone mai puțin dezvoltate care nu au acces la finanțări și unde elevii nu au acces facil la educația digitalizată așa cum au colegii lor din mediul urban dezvoltat.

● oferirea a 7 locuri de muncă în inserție persoanelor dezavantajate care lucrează la recondiționarea calculatoarelor

● protejarea mediului prin prelungirea vieții echipamentelor IT care sunt colectate drept deșeuri.

More

Asociația Ateliere Fără Frontiere (AFF) înființată în 2008 este printre primele organizații care și-a asumat misiunea de a integra pe piața muncii convenționale persoanele în vârsta de a lucra dar care sunt aflate în dificultate – victime ale violenței, persoane cu adicții, dizabilități, șomaj de lungă durată, pedepse privative de libertate, lipsă locuință, abandon școlar, etc.

Ajutăm oamenii cărora li s-a pus „eticheta” de „ne-angajabili” să-și ia viața în propriile mâini. Odată ajunși la AFF, aceștia nu mai sunt beneficiari de ajutoare sociale într-un mod pasiv și dependent. Noi îi ajutăm să se transforme din persoane excluse și marginalizate, în persoane independente și demne! Din beneficiari pasivi, ei devin cetățeni activi, contribuabili, independenți, sprijin pentru familie.

Asociația are 33 de angajați, din care 20 sunt persoane vulnerabile.

Pentru a-și îndeplini misiunea, Ateliere Fără Frontiere a creat 3 ateliere de inserție – reconect, remesh și ferma bio&co – în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor defavorizate.

În cadrul atelierelor desfășurăm următoarele activități, promovând o economie circulară, solidară și sustenabilă:

  • Reconect: colectăm, dezmembrăm și recondiționăm echipament IT, cu care echipăm școlile, bibliotecile, muzeele și alte instituții sociale.
  • Remesh: preluăm, curățăm și transformăm bannerele publicitare ale campaniilor media în produse unice, handmade.
  • Bio&co: cultivăm legume certificate bio într-o fermă socială dintr-o comunitate rurală marginalizată; legumele le livrăm pe bază de abonament săptămânal.

 

More
Asociația Ateliere Fără Frontiere
Secret