Asociația Inima Copiilor – Lapte matern pentru nou-născuții de la terapie intensivă

Laptele matern este cea mai bună hrană pe care o poate primi orice copil. Pentru prematuri sau nou-născuții cu probleme, LAPTELE MATERN E VITAL! Iar copiii care nu pot primi lapte de la propria lor mamă, îl primesc de la banca de lapte! Testat, pasteurizat, sigur, sănătos!

Cui donezi?

Suntem Asociația Inima Copiilor, ONG fondat în 2006. Dezvoltăm și finanțăm proiecte care vin în ajutorul copiilor născuți cu malformații cardiace, nou-născuților sau copiilor cu alte probleme grave de sănătate.

Am construit la Spitalul Marie Curie singura bancă de lapte matern din țară și am schimbat standardul de hrănire al nou-născuților bolnavi și prematuri, îngrijiți la Terapie intensivă. 19.000 euro anual ne ajută să le oferim cea mai bună hrană posibil în primele lor zile de viață – cele atât de grele, în care sunt în stare gravă în spital.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Susținem funcționarea Băncii de Lapte Matern din Secția de Terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie încă de la înființarea ei. Asigurăm aparatura pentru bancă, consumabile de tot felul și tot ce le este necesar mamelor care donează lapte pentru copiii noștri, dar și cumpărăm recipientele pentru hrănirea copiilor. Costurile anuale se ridică la aproximativ 75.000 euro, în medie.

Anual avem nevoie de 19.000 euro pentru a asigura hrănirea celor 30-32 de copii internați pe secție. E nevoie să acoperim 7 mese pe zi, 365 de zile pe an, deci cumpărăm peste 62.000 de recipente din polipropilenă fără BPA și BPS, și peste 20.000 de tetine de unică folosință.

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Am construit sau amenajat 4 secții în Spitalul de Copii Marie Curie din București: Cardiochirurgie, Terapie intensivă nou-născuți, Cardiologie și Neurochirurgie. Am participat la renovarea și modernizarea Secției de Terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Județean Constanța. Am creat și sprijinim permanent prima Bancă de lapte matern din România.

Ajutăm cu aparatură secții de terapie intensivă neonatală, de cardiologie și cardiochirurgie pediatrică și maternități din mai multe orașe din țară.

Extindem acum și Secția de Terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie, dar și Secția de Cardiochirurgie și construim un heliport în cadrul aceluiași spital.

Asociația Inima Copiilor
Sănătate
10.125,05 Lei
Din suma țintă de 48.000 Lei
21.09% Finanțat
DONEAZĂ

Obiective

8000 Lei
Obiectiv atins

Susținem funcționarea Băncii de Lapte Matern

Cu 8.000 lei putem hrăni cei 30 de nou-născuți din secție timp de o lună (5.200 recipiente și 1.700 tetine)

24000 Lei

Susținem funcționarea Băncii de Lapte Matern

24.000 lei înseamnă hrănirea copiilor timp de 3 luni (15.600 recipiente și 5.100 tetine)

48000 Lei

Susținem funcționarea Băncii de Lapte Matern

Iar 48.000 lei acoperă necesarul pentru 6 luni (31.200 recipiente și 10.200 tetine)