Siguranță pentru berze

Ne dorim să realizăm și să distribuim 20 de suporturi sigure (800lei/suport cuib), pe care le vom dona comunităților din țară care prețuiesc berzele și le consideră „oaspeți vremelnici”.

Cu o activitate de aproape 20 de ani în domeniul conservării naturii, Asociația „Grupul Milvus” se înscrie în eșalonul primelor organizații nonguvernamentale din România. Inițial, ne-a preocupat conservarea și monitorizarea păsărilor, însă în curând, ne-am dat seama că nu poți vorbi de o lume în care omul trăiește în comuniune cu natura, dacă nu privim lumea sălbatică în ansamblul ei.

De-a lungul anilor, preocupările și activitățile noastre au fost diverse, pioneri în desemnarea siturilor Natura 2000 din România, acțiuni de conservare a speciilor periclitate (nu numai păsări), de cercetare aplicată, conștientizare și educație, dar și vegherea la respectarea legilor în domeniul protecției Naturii. Suntem o echipă cu o largă expertiză, biologi recunoscuți pe plan național, și nu numai, bazându-ne pe experiența noastră de peste două decenii în luarea deciziilor și colaborării cu autoritățile, perseverenți în a ne urmări viziunea: O lume în armonie cu Natura!

Anual, zeci de cuiburi de barză sunt distruse, fie de intemperii, fie de scurtcircuite. Cuiburile vechi, mari și grele, sunt greu de înlocuit, dar Grupul Milvus a inovat pe acest teren. Împreună cu specialiști în proiectare, suporturi sigure pentru cuiburi și ușor de montat sunt acum disponibile pentru cei care își doresc să aibă frumoasa pasăre „în poartă”. Ne dorim să realizăm și să distribuim 20 de suporturi sigure (800lei/suport cuib), pe care le vom dona comunităților din țară care prețuiesc berzele și le consideră „oaspeți vremelnici”. Suma totală minimă este 16.000 lei.

Ne dorim o lume în care armonia să definească relația dintre oameni și Natură și pentru acesta ne dedicăm toată activitatea pentru a conserva patrimoniul natural.

Am derulat programe de educație ecologică, proiecte de salvarea speciilor periclitate, am administrat arii naturale, am contribuit la un ghid național pentru infrastructură verde, prietenoasă cu natura și oamenii.

Pentru a îndeplini toate astea, ne-am implicat în diverse proiecte și programe, naționale și internaționale, în colaborare cu alte organizații similiare. Printre programele cu impact major se numără: Asigurarea surselor de hrană pentru populațiile periclitate de șoim dunărean și acvilă de câmp din Bazinul Carpatic, Conservarea dumbrăvencei în bazinul carpatic, Cartografierea și evaluarea serviciilor de ecosisteme în siturile Natura 2000 din regiunea Niraj – Târnava Mică, TRANSGREEN: Infrastructură verde în Carpați etc.

 

Asociația Grupul Milvus
Secret