Fascinația meșteșugului – Documentarea video și foto a meșteșugarilor tradiționali

Ne dorim să strângem 20.000 RON, sumă ce ne va ajuta să acoperim cheltuielile necesare pentru a realiza 3 noi documentare video despre meșteșugari tradiționali și produsele lor, contribuind la promovarea acestora pe platforme sociale și către tineri cu înclinații meșteșugărești, cât și spre noi oportunități de colaborare.

Ce este Fascinația Meșteșugului?

Fascinația Meșteșugului este un proiect de suflet inspirat de afecțiunea pentru vechile meserii românești, a poveștilor de viață și valorilor ce animă meșteșugarii și artizanatul tradițional. Ne dorim să deschidem noi oportunități pentru aceste talente și meserii, de a le readuce la viață și de a expune obiectele cu suflet către cei ce le vor oferi o casă.

Proiectul este, în egală măsură, dedicat și tinerilor cu înclinații artizanale, pasionați de frumusețea acestor bresle ce merită duse mai departe. 

Cum va folosi Asociația Fascinația Meșteșugului donația ta?

Ne dorim să strângem un suport de 20.000 RON, care să acopere cheltuielile necesare pentru crearea documentarelor video, împreună cu materiale foto și un articol ce va pune în prim plan povestea de viață a fiecărui meșteșugar. 

Aceasta sumă va contribui, de asemenea, și la susținerea cheltuielilor de funcționare zilnică ale asociației. 

Ce alte proiecte a mai dezvoltat Asociația Fascinația Meșteșugului?

De aproximativ 8 ani de zile realizăm documentare video și foto, ambele luând viață lângă un articol despre învățăturile, experiențele și provocările pe care le-au avut meșteșugarii în decursul  vieții și al artizanatului lor.  Proiectul a fost început pe o bază de pasiune și curiozitate, dar acum este o misiune în care credem cu tărie. După mai mult de 30 de documentare realizate, ne bucurăm să putem spune că ajutăm meșteșugarii să își spună povestea de viață, să inspire și să ghideze o nouă generație de artizani.

 

Știm că oamenii care vor descoperi poveștile și produsele meșteșugarilor pot relaționa cu valorile și trăirile din fiecare, având posibilitatea să îi ajute cumpărând produsele lor.

Echipa este realizată din: Matei Plesa, videograf și fotograf. Ioana Hurjui are în grija creearea articolelor cu meșteșugari și promovarea pe social media. Flavius Matis se ocupă de partea de web și buna funcționare a  website-ului. Cu toții lucrăm ca și voluntari și ne dorim să facem acest proiect sustenabil și valoros pe o durată cât mai îndelungată.

Proiectele se bazează pe documentarele video realizate, apoi pe materialele foto și scrise ce le vor susține. Ne dorim în curând să realizăm un documentar despre toți meșteșugarii ale căror povești le-am spus până acum. Un alt ideal este realizarea unui album printat cu articole și fotografii ce pun în prim plan meșteșugarii din zona Sibiului și a Maramureșului și frumusețea artizanatului lor. 

Ne-am bucurat până acum de aparițiile documentarelor realizate de noi în publicațiile mari din țară, dar mai ales din afara țării: National Geographic, The Atlantic, Zeit Online, FvF, Ignant, Gestalten, Adevărul, Andi Moisescu etc. 3 dintre documentarele realizate de noi au fost difuzate pe History Channel. 

Aceste mențiuni ne-au oferit mare semn de încredere din partea acestor  publicații, dar și un impuls imens că pasiunea din meseria noastră creează adevărate șanse.

Într-un proiect recent am documentat un artist care realizează sculpturi din fire de metal. Proiectul este în stadiul de post-procesare. Bugetul a fost de 1.200 de euro  partea de filmare, editare, realizarea pozelor, redactarea articolului și promovarea pe platformele Social Media.

More
Asociația Fascinația Meșteșugului
Artă și cultură
3.475,2 Lei
Din suma țintă de 20.000 Lei
17.38% Finanțat

Obiective

5000 Lei

Realizarea unui documentar cu un meșteșugar

Începerea unei noi serii de documentare video ce pune în prim plan poveștile artizanilor și produsele care se nasc din mâinile lor. Ne dorim să acoperim cheltuielile de producție ale unui documentar, suportului foto și scris ce va fi ulterior promovat pe platformele Social Media.

10000 Lei

Realizarea a două noi documentare și promovarea lor în mediul online

Realizarea a încă 2 documentare cu meșteșugari, plus promovarea acestora pe canale online, oferind meșteșugarilor vizibilitate către publicul pasionat, potențiali cumpărători și tineri înclinați spre artizanat.

20000 Lei

Realizarea unei cărți cu poveștile meșteșugarilor

Crearea și distribuirea unei cărți care să conțină toate poveștile meșteșugarilor documentați de noi până acum, care să ducă meseriile artizane și creatorii ei mai departe.