Documentarea video și foto a meșteșugarilor tradiționali

Ne dorim să strângem suma de 20.000 ron, care acoperă cheltuielile pentru realizarea a 3 documentare video despre meșteșugari, a fotografiilor cu fiecare meșteșugar in parte dar și partea de promovare a acestora pe platformele sociale.

Cui donezi?

 

Fascinația Meșteșugului s-a născut dintr-o afecțiune nemărginită pentru vechile meserii românești și a crescut într-o poveste despre artizanatul tradițional, extins și pe alte plaiuri în care meșteșugarii locali își poartă cu măiestrie valorile mai departe. Născute din dăruire și muncă, îngrijite cu pasiune și perseverentă, vechile meșteșuguri sunt transpuse în povești de viață impresionante și obiecte cu suflet.

Fascinația Meșteșugului este, în egală măsură, un proiect dedicat tinerilor creativi cu înclinații meșteșugărești, ce își doresc să ducă această moștenire mai departe.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Ne dorim să strângem suma de 20.000 ron, care acoperă cheltuielile realizării documentarelor video, foto și crearea unui articol despre povestea de viață a fiecărui meșteșugar. De asemenea, suma respectivă acoperă și o parte din cheltuielile de funcționare ale Asociației de zi cu zi.

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

De aproximativ 8 ani de zile realizăm documentare video și foto ambele luând viață lângă un articol despre învățăturile, experiențele și provocările pe care le-au avut meșteșugarii în decursul vieții. La început a fost pasiune și curiozitate dar acum a devenit o misiune comuna. După mai mult de 30 de documentare putem spune că ajutăm meșteșugarii să își spună povestea de viață mai departe. În acest fel ne dorim ca oamenii să afle poveștile meșteșugarilor și dacă rezonează cu ei și cu produsele realizate de aceștia, aibă posibilitatea îi ajute cumpărând produsele lor.

Echipa este realizată din: Matei Plesa, videograf și fotograf. Ioana Hurjui are în grija creearea articolelor cu meșteșugari și promovarea pe social media. Flavius Matis se ocupă de partea de web și tot ce ține de website. Cu toții lucrăm ca și voluntari și ne dorim să facem acest proiect sustenabil pe o durată cât mai îndelungată.

Proiectele principale sunt documentarele video dar și pozele cu aceștia. În viitorul apropiat ne dorim realizăm un scurt metraj despre meșteșugarii documentați până acum, iar în paralel realizăm și un album fizic cu articole și poze cu meșteșugarii din zona Sibiului și a Maramuresului.

Menționăm aparițiile documentarelor realizate de noi în publicatile mari din tară dar mai ales din afara tarii: National Geographic, The Atlantic, Zeit Online, FvF, Ignant, Gestalten, Adevărul, Andi Moisescu etc. De asemenea 3 dintre documentarele realizate de noi au apărut și pe History Channel. Pentru noi este un mare semn de încredere dat de aceste publicații dar și un impuls imens facem bine ceea ce facem. Recent am filmat și fotografiat un artist care realizează sculpturi din fire de metal. Proiectul este în stadiul de post-procesare. Bugetul a fost de 1200 de euro care include partea de filmare, editare, realizarea pozelor, redactarea articolului și promovarea pe platformele de social media.

More
Asociația Fascinația Meșteșugului
Artă și cultură
VOTEAZĂ
Ai votat acest proiect