Dotăm Cinematograful ARTA din Cluj-Napoca

Ne propunem să strângem 40.000 lei pentru dotarea Cinematografului ARTA, prin achiziționarea scaunelor. Această achiziție este esențială pentru desfășurarea activității noastre.

Asociația ARTA în dialog, înființată în anul 2012, are ca obiectiv principal difuzarea, susținerea, promovarea și dezvoltarea producției culturale și artistice cu impact asupra mediului urban, prin înființarea unei platforme de dialog interdisciplinar care are ca domenii principale de interes cinematografia, artele vizuale, arhitectura și urbanismul.

Suntem o echipă multidisciplinară, cu experiență în dezvoltarea proiectelor culturale.

Prin asociația noastră ne dorim să dezvoltăm programul Cinematograful ARTA din Cluj-Napoca, pentru a fi un spațiu cultural activ, centrat pe conținut audio-vizual, un catalizator pentru industriile creative și sectorul independent. Impactul culturii asupra dezvoltării sociale și urbane fiind esențial, ne propunem să creăm o platformă multidisciplinară care să contribuie la viața socială și culturală a orașului.

Astfel, ne propunem să strângem 40.000 lei pentru dotarea Cinematografului ARTA, prin achiziționarea scaunelor. Această achiziție este esențială pentru desfășurarea activității noastre.

Până în prezent am avut scaunele împrumutate prin bunăvoința unui sponsor. Contractul cu acesta a fost încheiat în timpul pandemiei, iar în prezent sala nu mai beneficiază de scaune.

Sumele strânse nu vor fi folosite pentru costuri administrative, ci exclusiv pentru achiziționarea scaunelor.

Asociația desfășoară mai multe proiecte punctuale, precum și două proiecte de lungă durată:

Cinematograful ARTA din Cluj-Napoca (www.cinema-arta.ro). Asociația administrează Cinematograful ARTA, unul dintre cele mai vechi din țară, care își păstrează această funcțiune încă din 1913. În urmă cu câțiva ani am început un proces de renovare și reactivare al spațiului, iar din toamna anului trecut am reușit să avem activități constante. Activitățile urmăresc trei direcții principale:

  • Programul principal dedicat filmelor de artă, filmelor independente și documentare
  • Programul curatoriat dedicat evenimentelor multidisciplinare pe diverse tematici: concerte, expoziții, ateliere, conferințe
  • Programul educațional prin intermediul căruia ne propunem să creăm un spațiu sigur în care publicul tânăr poate învăța, dezvolta și exprima liber

Festivalul de Film UrbanEye (www.urbaneye.ro) este festivalul din România care promovează discuția despre mediul construit și viața urbană prin intermediul filmului. Cele șase ediții anterioare au adus proiecții de film însoțite de dezbateri, ateliere (film, fotografie, design), tururi ghidate și evenimente pentru copii, toate abordând aspecte actuale și relevante legate de viața urbană.

Asociația Arta în dialog
Secret