Aplicația Pago a luat viață acum mai puțin de doi ani și a crescut foarte mult în jurul plăților de facturi, reîncărcări de cartele și asigurări. Pregătim lansarea în Polonia și Croația și ne-am propus să ne dublăm numărul de utilizatori în următorul an, ajungând la 200.000 de utilizatori activi.

Suntem un startup care a crescut organic, așa că a venit momentul să dăm mai departe societății. Ne-am uitat la pasiunea celor 20 de dezvoltatori, oameni de grafică sau de comunicare din echipa noastră, împreună cu experiența de plăți și am decis că putem face mai mult – putem motiva utilizatorii aplicației să doneze către ONG-uri, acele entități care ajung la povești și oameni la care statul nu ajunge prin politici publice de masă.

Credem că dincolo de ecosistemul casei noastre de care avem grijă cu Pago – utilități, întreținere și facturi diverse, asigurări și reîncărcări de cartele este un alt acasă, anume societatea în care trăim. Oricât ne-am izola în confortul propriei vieți, societatea și normele ei ne influențează viața. Putem ajuta societatea să fie mai bună, la fel cum vrem să ne facem casa mai bună.


Ne dorim ca Pago să devină prima platformă românească care oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a dona direct din aplicație, printr-un singur click. Este rapid, sigur și fără costuri, în timp ce fiecare donație din aplicație vine cu diverse beneficii pentru implicarea în societate.

Multe din marile schimbări au pornit de la ONG-uri, la fel cum unele povești de viață au fost mai bune pentru că unele organizații neguvernamentale le-au facilitat accesul la educație, la o masă caldă sau i-au ajutat să aibă acte de identitate. Pe ele vrem să le ajutăm să se finanțeze mai ușor.

În plus, ONG-urile sunt persoane juridice cu un rol bine stabilit, care pot ajunge la oameni și povești pe care îi pot ajuta în moduri mai personalizate decât statul și au o anumită flexibilitate care le permite să inoveze, asemănător startup-urilor.

70% dintre utilizatorii Pago care au răspuns chestionarului nostru cu privire la sistemul de donații ne-au spus că vor posibilitatea de a face donații din aplicație. Acest lucru ne dă încredere.

Având sprijinul Băncii Transilvania, al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile și al Fundației Comunitare București lansăm această idee cu speranța că Donează cu Pago va fi o modalitate simplă și ieftină care va facilita donațiile. Mulțumirile echipei noastre merg și către cei zece membri ai juriului , care ne dau încrederea și timpul lor.

Există și alte platforme dedicate donațiilor, pe care le salutăm – Donatie.ro, dedicată donațiilor prin direct debit și SMS, Bursa Binelui, singura, pe lângă Donează cu Pago, care nu percepe comision, Galatom, deja foarte populară în rândul sportivilor și nu numai. În cazul Donează cu Pago, este prima dată în România când utilizatorii unei aplicații fintech vor avea posibilitatea realizării de donații, alături de alte plăți ce țin de utilități, plata întreținerii sau asigurări. Ca un alt element de noutate, utilizatorii vor putea dona și punctele electronice Pago, primite de recompensă pentru diverse acțiuni în aplicație. Acestea se pot transforma automat în bani, iar în ultimul an peste 100.000 de utilizatori au primit aceste puncte.

Până în toamnă, când funcționalitatea va fi activă în aplicație și online, căutăm cele 15 ONG-uri cărora pe vom pune această platformă la dispoziție. Așa că dacă reprezinți un ONG sau cunoști un ONG care crezi că s-ar potrivi, așteptăm înscrierile până la data de 4 august 2019 AICI. Am încercat să răspundem aici celor mai frecvente întrebări. Pentru orice alte informații, așteptăm mesajele voastre aici.

Sperăm ca Donează cu Pago să devină un instrument util pentru a ajuta binele, iar asta depinde de voi!


Simona Adam

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU