Test doneaza

Investim în profesorii IMPACT, care înțeleg motivația de învățare a acestei generații și folosesc noi metode de învățare

Cui donezi?

De peste 18 ani inspirăm tinerii să conducă și să producă schimbări pozitive în comunitățile lor. Credem în puterea transformatoare a educației și oferim educatorilor și liderilor de organizații și comunități instrumentele prin care pot împuternici cu adevărat tinerii să devină mai buni, mai puternici, mai înțelepți.

Anual, lucrăm cu peste 1000 de cadre didactice și voluntari care schimbă educația din România și susținem organizații din alte 25 de țări să ofere tinerilor programe de dezvoltare ca cetățeni globali.

Avem o echipă de 29 de persoane full-time, (incluzând și voluntari full-time). Colaborăm cu peste 80 de specialiști (traineri, facilitatori de școli comunitare, specialiști curriculum, voluntari).

Bugetele de cheltuieli administrate de FNO sunt, în ultimii 4 ani, în USD: 602.399, 808.406, 730,103. Anul acesta estimăm 1 mil USD.

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Dorim să strângem fondul de burse pentru 2 cluburi IMPACT, respectiv 4 profesori (4.000 USD). Investiția într-un profesor este una dintre cele mai bune din punct de vedere cost-eficiență. Un @profesordeIMPACT, ajunge chiar din primul an de lucru la 115 elevi (15, din club + 100, de la clase). Acest lucru înseamnă 17$/elev. 

Pe an. 17$ ca un elev să aibă parte de un profesor mai bine pregătit să înțeleagă motivația de învățare a acestei generații, să folosească metode de învățare precum joc, poveste, proiecte, să joace mai degrabă rolul de facilitator de învățare decât de oferire de informații, cu înțelegerea resurselor din școală și comunitate pe care le poate atrage și folosi pentru o învățare relevantă. 4000 USD înseamnă investiția în 4 profesori care ajung chiar din primul an la 230 de elevi, înseamnă șansa de a face chiar din primul an proiecte de service learning din care peste 200 de membri ai comunității vor beneficia. O investiție pe termen lung. În istoria FNO de peste 15 ani a susținerii deschiderii de cluburi IMPACT, sunt profesori activi ca lideri de cluburi de 10-12 ani, o parte din ei sunt acum traineri pentru noua generație și sunt modele pentru cei din jurul lor. 

Fără costuri administrative.

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Derulăm patru mari programe: IMPACT, Școli Comunitare, Arhitecții Educației și VIAȚĂ. Am sprijinit aproape 300 de școli să schimbe modul în care ”predau”, în care abordează cu elevii teme importante și relevante pentru ei. Exemple: 

  • STEM (școala de vară, în care 38 de profesori și învățători au învățat întâi ei cum să folosească un curriculum STEM și cum să conducă experimente și proiecte de service-learning, iar apoi au oferit 3 săptămâni program de vară pentru 125 de copii din Zalău), 
  • educație pentru antreprenoriat verde (am format 45 profesori liceu pentru a facilita ateliere de planificare a unor proiecte de antreprenoriat, prietenoase cu mediul și am finanțat start-up-urile elevilor), 
  • educație pentru ecoturism și valorificarea patrimoniului local (am elaborat un curriculum și instrumente de lucru pentru identificarea și analiza comorilor locale și susținem 60 de profesori să conducă activități de învațare experiențiale cu peste 600 de elevi pentru a-și dezvolta spiritul de apartenență la comunitate și abilitățile antreprenoriale de valorificare a patrimoniului local).
Asociația SOS Satele Copiilor România

Educație

   

20 Lei
Din suma țintă de 10000 Lei

0.2% Finanțat

DONEAZĂ

Obiective

3500 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Test Donation Milestone 1

Continuăm să oferim gratuit cursuri de dresaj pentru câinii adoptați. Cursul se adresează câinilor și oamenilor lor, pentru învățarea tehnicilor de bază de disciplină și socializare.

7800 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Test Donation Milestone 2

Un teren amenajat corespunzător nevoilor noastre ne ajută să creștem echipa formată din oameni și cățeii lor, și să ne pregătim săptămânal pentru misiunile de căutare și salvare.

10000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Test Donation Milestone 3

Suma ne ajută să pregătim câinii utilitari pentru intervenții în caz de cutremur și pentru misiuni de căutare a oamenilor declarați dispăruți de autorități în jurul Bucureștiului pe o rază de 150 km. De asemenea ne putem acoperi costurile extra care apar constant în desfășurarea misiunilor: deplasare, echipament, costuri veterinare, etc.

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU