Asociația Declic – Societatea civilă în Acțiune

Creăm noi oportunități de implicare cetățenească și abordăm cele mai grave probleme pe care le sesizăm în societate

Cui donezi?

Prin declic.ro oricine poate iniția o campanie și mai apoi poate ține legătura cu susținătorii săi. Oricine poate astfel deveni un campaigner și poate pune umărul pentru o lume mai bună.

În paralel cu campaniile inițiate de membrii Declic, o echipă de 8 activiști lucrează la propriile campanii din cele mai variate domenii: mediu, social, drepturile omului, justiție. Încercăm să creăm noi oportunități de implicare cetățenească și să abordăm cele mai grave probleme pe care le sesizăm în societate prin tot ceea ce facem.

Până în prezent, peste 600 000 de membri s-au alăturat comunității Declic, luând parte la cel puțin una din acțiunile noastre, fie că este vorba despre semnarea unei petiții, participarea la o acțiune online de trimitere de mesaje factorilor de decizie sau de prezența la una din întâlnirile offline.

Raportul anual pe 2018 poate fi consultat aici, cel pe 2017 aici, iar cel pe 2016 aici.

La baza campaniilor Declic.ro stau valorile noastre – considerația că avem responsabilități față de planetă și față de generațiile viitoare. Milităm pentru implicare și participare publică, democrație, non-violență, solidaritate, justiție socială și de mediu. Comunitatea este apartinică și non-discriminatorie.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

În prezent, peste 10.000 de membri Declic contribuie pentru diferite tactici de campanie sau pentru costurile de bază ale organizației. În 2018, donațiile membrilor au depășit suma de 100.000 de euro. Ne propunem ca 10% din această valoare să fie strânsă prin Pago, de la aproximativ 1.000 de persoane.

Metoda de lucru a Declic se bazează în principal pe campanii de reacție rapidă, de obicei ca răspuns la crize și situații unde o poziție comună a cetățenilor ar avea un impact cât mai mare.

Prin urmare, nu ne propunem să creăm proiecte în sensul lor clasic, ci să avem un cuvânt cât mai greu de spus atunci când există o oportunitate la nivel de decizii publice sau de a schimba în bine o percepție la nivel de societate. Conform politicii noastre de donații, ținem separat evidența plăților făcute către bugetul general al organizației sau către o tactică anume și suntem transparenți cu ambele tipuri de cheltuieli. Estimările pentru 2019 plasează costurile administrative la 60% din cheltuielile totale ale organizației. Din cauza specificului activității noastre, salariile și costurile de administrare a platformei online sunt cele mai mari.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Câteva exemple de proiecte derulate de comunitatea Declic:

  • ”Toți pentru Europa” a reunit mii de oameni în 49 de oraşe europene din 13 ţări, simultan, pe 19 mai 2019.
  • Ghidul de colectare selectivă a fost accesat de peste 50.000 de români pentru a afla cum se colectează corect și se reciclează deșeurile.
  • Campania Alegător prin corepondență a contribuit la înscrierea a 41.003 de români din diaspora pentru votul prin corespondență la alegerile prezidențiale din 2019.

Exemple concrete de campanii se regăsesc în rapoartele anuale ale Declic, aici, aici și aici.În prezent avem campanii active în următoarele domenii: păduri și defrișări, independența sistemului de justiție, accesibilitatea votului, proiecte de minerit distructive, reciclare și managementul deșeurilor, râuri amenințate.

More

Asociația Declic

Participare civică

     

15920 Lei
Din suma țintă de 47000 Lei

33.87% Finanțat

Obiective

10000 Lei
10000 Lei
Obiectiv atins
Ținem sus site-ul prin care cetățenii pun statul la treabă

Investim în securitatea bazei de date și a datelor cu caracter personal ale membrilor Declic și susținem apelurile de donații pentru campaniile în derulare.

25000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Plătim chiria, internetul și tot ce ne permite să lucrăm cu un acoperiș deasupra

Sistemele IT pe care le folosim se traduc în costuri destul de mari de mentenanță și dezvoltare, la fel și funcționarea celor două birouri din Cluj și București. În prezent comunicăm cu membrii Declic prin email, sms, chat-uri și rețele de socializare. Ajută-ne să continuăm!

47000 Lei
0 Lei
Obiectiv atins
Lansăm campaniile care contribuie la schimbarea României

În fiecare an lansăm campanii decisive, care devin ADN-ul comunității noastre. Ne documentăm, dedicăm ore întregi pentru brainstorming, planificare și implementare, ne organizăm în offline și online. Totul pentru a pune presiune pe autorități. Astfel de campanii au fost “#Rezist”, “Toți pentru justiție” sau “Salvăm pădurile de la Certej”.

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU