Puterea transformatoare a sportului pentru persoane cu dizabilități intelectuale

Integrarea socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale din toată țara prin evenimente sportive

Cui donezi?

Prin programele pe care le oferă, Fundația Special Olympics din România (FSOR) a lucrat cu peste 27.000 de Persoane cu Dizabilități Intelectuale (PDI), începând din anul 2003 și își propune să aducă îmbunătățiri în calitatea vieții lor. Organizăm pe durata întregului an antrenamente și competiții sportive la o gama largă de probe pentru PDI, pentru a le oferi acestora șansa de a se dezvolta fizic, de a dovedi curaj, de a se bucura de viață alături de familie, de prieteni, de alți sportivi Special Olympics (SO) și de comunitățile din care fac parte. În acest mod, sportivii SO au ocazia de a deveni membri activi ai familiei și ai comunității. 

Cu o echipă formată din 6 persoane (care lucrează din anul 2004) dar și cu un nucleu de 9 voluntari dedicați cauzei, FSOR implementează proiecte și programe sportive, educaționale și de sănătate în toată țara.
Bugetul nostru în 2018 a fost de 161.636 USD. FSOR are acreditare de la Special Olympics Internațional și este parte a Mișcării Mondiale, alături de 180 de țări.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Ne propunem să antrenăm în 3 evenimente sportive peste 500 de persoane cu dizabilități intelectuale (PDI) din toată țara și 800 de antrenori, voluntari, părinți etc. 

10.000 EUR este suma pe care ne dorim să o strângem prin intermediul Pago, sumă care va acoperi integral costurile pentru Tabăra de Sporturi de Iarnă (3.000 EUR), Campionatul Municipal de Atletism (2.000 EUR) și costuri parțiale pentru Jocurile Naționale Special Olympics România 2020 (4.000 EUR). 

Banii strânși se vor reflecta în cheltuieli directe pentru organizarea evenimentelor: transport la tabără, cazare și masa pentru tabără, costuri de telescaun, echipament specific sportiv, tricouri, medalii, diplome, cadouri pentru sportivi. De asemenea se vor acoperi și costuri cu: telefon, consumabile de birou, curierat, costuri de personal (10% costuri indirecte).

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, FSOR luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. Începând cu 2004 FSOR a organizat ediții ale Jocurilor Naționale în fiecare an angrenând un număr mare de sportivi, voluntari, membri de familie, profesori și elevi din școli de masă. FSOR a beneficiat de grant-uri SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România, granturi din partea USAID, a Fundației Vodafone România, Servier, Adobe Foundation. FSOR a dezvoltat parteneriate cu diferite Federații sportive, Universități/facultăți, furnizori de echipamente sportive și de servicii medicale. 

În ultimele 8 luni FSOR a implementat un proiect educational în școli (Adobe Foundation), de dezvoltare a fotbalului feminin (FIFA), dezvoltarea de abilități motorii pentru copii cu DI cu vârste între 2 și 8 ani, a participat la Jocurile Mondiale SO, Abu Dhabi 2019, cu un lot de 36 de sportivi cu dizabilități intelectuale la 8 sporturi.

Fundația Special Olympics din România

Sănătate și sport

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU