Program de organizare comunitară pentru susținerea activismului în București

Susținerea programului de organizare comunitară în București

Cui donezi?

Împreună cu cetățeni, organizații și comunități construim zi de zi o lume justă, echitabilă și solidară în care vocile oamenilor sunt centrale în luarea deciziilor. Ne-am înființat în 2006 din credința că deciziile publice trebuie luate participativ. Adică, ministrul, primarul, directorul de școală, sau oricine are putere, trebuie să îi asculte pe oameni atunci când hotărăște pentru ei.

Din 2006, am sprijinit formarea primelor grupuri civice în cartiere bucureştene, am lucrat cu sute de cetăţeni şi organizaţii, care au inspirat din ce în ce mai mulţi oameni să se implice. Am ajutat astfel la replantarea teilor din Iaşi, la oprirea unor construcții ilegale, la parcuri și spații verzi mai îngrijite. În continuare, oferim asistenţă în advocacy și organizare comunitară celor care au nevoie de îndrumare.

Suntem parte a unui program internațional de internship pentru organizatori comunitari, oferim manuale și alte resurse, organizăm Gala Premiilor Participării Publice și alte evenimente de propagare a activismului, avem propriile campanii de creștere a transparenței procesului decizional.Echipa CeRe este formată din 10 persoane: unii ne ocupăm de bunul mers al organizației (PR, fundraising, financiar), alții de organizare comunitară, proiecte, dezvoltare a noi strategii. Buget 2018 – 215000€.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Obiectivul propus este de 10.000€/an, 833€/lună (166 donații de 5€ ori 83 donații de 10€ lunar). De asemenea, ne propunem să transformăm donatorii ocazionali în donatori recurenți.

Sumele obținute vor fi investite în Programul de organizare comunitară pentru susținerea activismului în București. Acum suntem în legătură cu 20 de grupuri de cetățeni și răspundem constant la solicitări de asistență de la alți cetățeni. Suplimentarea resurselor financiare ne va permite să le oferim consultanță și facilitare, sprijin în organizarea acțiunilor, training, schimburi de experiență etc.

În funcție de suma strânsă și de nevoi punctuale, banii colectați prin Donează cu Pago vor merge spre:

– cheltuieli pentru acțiuni desfășurate de grupuri de cetățeni;

– salariul persoanei care menține relația cu grupurile civice și oferă asistență și informații atât grupurilor existente, cât și altor cetățeni interesați;

– costuri pentru întâlniri organizate pentru cetățeni (traininguri, întâlniri de organizare și strategie, schimburi de experiență etc).

Vom aloca maximum 15% către cheltuieli administrative (chirie, utilități, alte costuri) și salarii administrative.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

În ultimele 8 luni, am fost alături de grupuri de cetățeni și organizații în demersurile lor de advocacy. Rezultatul cel mai bun a fost determinarea autorităților locale dintr-o comună să concesioneze mici terenuri unor familii ale căror case improvizate sunt afectate de o alunecare de teren.

  • Am militat pentru transparentizarea activității Primăriei București: de la câștigarea unui proces, până la lansarea raportului „3 ani de mandat, PMB zero barat
  • Am organizat stagii de internship în SUA pentru noi organizatori comunitari
  • Am organizat cea de-a X-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice
  • Am început un nou proiect de organizare comunitară în 10 localități de pe malul Dunării.
Centrul de Resurse pentru participare publică

Participare civică

   

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU