Produse de igienă menstruală pentru fetele/femeile din medii defavorizate

Distribuim produse de igienă menstruală și oferim cursuri de igienă fetelor și femeilor din medii defavorizate din București

Cui donezi?

Am înființat Asociația Pe Stop pentru că, pentru o femeie fără adăpost sau fără venituri, menstruația este o umilitoare grijă în plus. Multe dintre femeile și fetele din medii defavorizate lipsesc de la muncă sau de la școală în perioadele delicate ale lunii, ratând astfel șansa de a se educa adecvat sau de a contribui la veniturile familiei. Uneori, ele improvizează soluții neigienice care le pun în pericol confortul și chiar sănătatea.

Distribuim lunar pachete cu produse de igienă menstruală și alte produse de primă necesitate fetelor și femeilor din medii defavorizate din București. Proiectul a început în ianuarie 2018 cu 9 beneficiare, pentru ca în prezent să distribuim pachete către 200-250 de beneficiare lunar. În iunie 2018, ca urmare a unei campanii de crowdfunding care a strâns de 19 ori mai multe fonduri decât prevăzut, am putut înființa o asociație și planifica o activitate constantă.
Întreaga echipă este momentan formată din voluntari. În anul 2018, cel al înființării, Asociația Pe Stop a avut un buget de 5000 EUR proveniți exclusiv din donații individuale, fără a lua în calcul sponsorizările în produse și servicii primite de la companii.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Prin Donează cu Pago, Asociația Pe Stop va strânge fonduri pentru primul și cel mai amplu proiect, „Un strop de demnitate” – cel care aduce pachete cu produse de igienă menstruală fetelor și femeilor care trăiesc în medii defavorizate în București.

Ne propunem ca, în primul an de activitate, să strângem minimum 5000 de lei prin intermediul platformei Pago. Această sumă este echivalentul a peste 300 de pachete simple cu produse de igienă menstruală sau peste 140 de pachete mai complexe (care includ și lenjerie intimă, geluri dezinfectante pentru mâini, șervețele intime etc.). Fiecare pachet ajută o femeie din medii defavorizate să scape de grija în plus a menstruației și să se poată îngriji adecvat timp de o lună.
Ne propunem să păstrăm costurile administrative la o limită de 25% din totalul cheltuielilor.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

În ultimele 8 luni (noiembrie-iunie) am distribuit 1694 de pachete cu produse în 7 comunități din București: Giulești-Sârbi, Gara de Nord, Piața Matache, Calea Știrbei Vodă, căminul pentru refugiați din Str. Vasile Stolnicul, Bulevardul Pieptănari și Prelungirea Ferentari.

Din februarie am demarat un proiect suplimentar – încercăm să punem bazele unui sistem de organizare comunitară acolo unde distribuim pachetele.

Astfel, beneficiarele noastre ar putea avea șansa de a ieși din rolul de victimă neajutorată, devenind solidare, conștiente de puterea lor și capabile să-și rezolve pe cont propriu o parte din probleme, precum și să-și ceară drepturile.

Beneficiarele Asociației Pe Stop sunt de regulă femei care trăiesc în sărăcie, de la persoane fără adăpost până la cele fără venituri sau cu venituri foarte mici.

More

Asociația Pe Stop

Social

 

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU