Donează pentru Fondul Scaunelor Rulante

Donarea de scaune rulante pe măsură către cel puțin 45 de copii și adulți cu dizabilități

Cui donezi?

Motivation lucrează pentru persoanele cu dizabilități locomotorii din 1995, ca răspuns la nevoia acestora de a ieși din izolare și vulnerabilitate cu ajutorul unui scaun rulant personalizat, a motivării și dezvoltării abilităților de viață independentă necesare reluării unui trai activ. La început, am produs scaune rulante pe care le donam persoanelor cu mobilitate redusă. Pe parcurs, am constatat că donarea unui dispozitiv de mobilitate nu este suficientă pentru a oferi independența și libertatea de mișcare, deoarece utilizatorii nu știau să le folosească independent și în siguranță. În anii următori am creat echipe multidisciplinare care oferă servicii complete de recuperare și viață independentă. Odată cu donarea unui scaun rulant, beneficiarii învață la Motivation să folosească corect și în siguranță scaunul rulant, pentru a-și relua o bună parte dintre activitățile de dinainte de viața în scaun rulant.

Odată intrați în contact cu Fundația, utilizatorii sunt încurajați să păstreze legătura cu echipa, pentru a beneficia în continuare de asistență în utilizarea și întreținerea corectă a scaunului rulant și pentru accesarea altor servicii care le facilitează funcționarea și incluziunea.
Bugetul anului 2019 este de 950.000 EUR. Lucrăm cu 164 de angajați și voluntari în 16 echipe regionale.

More

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Propunem campania de donații pentru Fondul Scaunelor Rulante, proiectul de strângere de fonduri inițiat de Motivation la nivel național, pentru implicarea donatorilor individuali și companiilor în finanțarea donării, an de an, a peste 1.000 de scaune rulante de calitate unor persoane cu dizabilități locomotorii din întreaga țară. 

Ne dorim să strângem, prin platforma Pago, 4,950 EUR (aproximativ 23,760 lei) pentru donarea de scaune rulante personalizate unor copii și adulți din România. Costul mediu pentru recondiționarea și livrarea unui astfel de echipament la utilizator este de 100 EUR. Astfel, cu suma propusă vom putea reda mobilitatea și speranța într-o viață activă la 45 de copii și adulți din țară.10% din costuri reprezintă cheltuieli administrative.

More

Ce alte proiecte a mai dezvoltat acest ONG?

    1. Viață liberă – Recuperare – Integrare. Programul de recuperare activă include instruire pentru viață independentă, kinetoterapie și consiliere. În 2009 am demarat Telefonul Utilizatorului de Scaun Rulant, apelabil gratuit.
    2. Angajarea persoanelor cu dizabilități – integrare socială și profesională, pentru a limita unul dintre cele mai dramatice efecte ale dizabilității – izolarea individului.
    3. Economie socialăMotivation SRL există din anul 2001 și este furnizor de echipamente de mobilitate personalizate și dispozitive urinare pentru incontinență urinară.
  • Proiectul IMPACT România, inițiat în 2002 de Fundația Motivation, și-a propus să transfere 22 copii cu dizabilități severe dintr-o instituție din jud. Ilfov în trei case de tip familial și să le ofere servicii de sprijin pentru a îmbunătăți calitatea vieților lor.
  • În 2018 am creat un nou program, de mentorat pentru persoane care au suferit accidente medulare în urma cărora folosesc un scaun rulant. Tot în 2018, cu sprijinul Fundației Vodafone România, am adus în România sistemul de testare a presiunii în poziția așezat, pentru prevenirea escarelor și ajustarea poziției în scaunul rulant. Prin același proiect, am inițiat serviciul de informare a beneficiarilor prin SMS pentru sănătate și viață activă, iar la finalul lui 2019 vom lansa, cu sprijinul companiei ING, prima aplicație mobilă din România pentru sănătate și viață activă în scaun rulant.

More

Fundația Motivation România

Social

   

Share

SHARE THE GOOD NEWS WITH YOUR FRIENDS

Distribuie

ÎMPARTE VEȘTILE BUNE CU PRIETENII TĂI

Abonează-te la Newsletter!

PENTRU MAI MULTE VEȘTI BUNE ÎN INBOX-UL TĂU